https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Murski Soboti vzpostavili kotiček za ponovno uporabo aparatov

10.06.2022 ob 6:05  

Raziskave kažejo, da se med zbranimi e-odpadki nahaja 2 odstotka še delujočih aparatov, zato družba ZEOS v ta namen po Sloveniji postavlja kotičke za ponovno uporabo. V sredo, 8. junija, so takšen kotiček uradno predali v uporabo na Zbirnem centru Murska Sobota skupaj s podjetjem Saubermacher Komunala.

Na Zbirnem centru Murska Sobota je bila v sredo, 8. junija, uradna predaja kotička. Na srečanju so direktor lokalnega partnerja projekta SAUBERMACHER – KOMUNALA Murska Sobota Drago Dervarič in podžupanja Mestne občine Murska Sobota Bernardka Ružič skupaj z direktorjem družbe ZEOS Emilom Šehićem podpisali posebno listino, v kateri so se zavezali k skupnemu cilju, zbrati čim več aparatov, ki jih bodo lahko predali v ponovno uporabo, so sporočili iz družbe Zeos.

»Potrošniška družba smo in proizvajamo vedno več e-odpadkov, vedno več je drobne elektronike, ki jo ljudje instinktivno kupujejo in zelo hitro zavržejo med odpadke. V preteklosti smo v sklopu projektov že poskrbeli za odpadno elektroniko z mrežo uličnih zbiralnikov, sedaj v sklopu novega projekta pa želimo zajeti tudi druge elemente krožnega gospodarstva. Veseli smo, da je bilo pri nas sicer tudi že prej nekaj infrastrukture za ponovno uporabo, ampak elektronika je vedno specifična zaradi tehnike in varnosti, zato smo sedaj postavili kotičke, ki so namenjeni prav še delujočim aparatom,« je povedal Šehić.

»V podjetju Saubermacher-Komunala Murska Sobota »ustvarjamo zdravo okolje«. Ureditev kotička za ponovno uporabo štejemo za pomemben korak pri uresničevanju našega poslanstva. Verjamemo, da nam bo skupaj z obema partnerjema to uspevalo tudi v prihodnje«, doda še Dervarič.

Foto: MOMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.06.2022 ob 7:35 gost

      Ne en ka je Tomi namen nič konkretnega ni bil predstavljeno.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.06.2022 ob 12:46 gost

      Bravo za podžupanjo !! Seksi gospa izgleda in takšna tudi je !!!!!!!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.06.2022 ob 13:24 gost

      Očale,očale ,pa to z redno dioptrijo tebi predzadnji.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.06.2022 ob 13:25 naj ga le izkoristi, ta kotiček gost

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.06.2022 ob 13:27 gost

      čeprav nima več sedem let, je še vedno BERNARDKA, zakaj ne pove, da je Bernarda V ZRELIH LETIH, KAR BI VSAK MOŠKI RAZUMEL, sicer na otroški vzdevek nima kaj reagirat. Otroci so pač otroci, in jih je škoda zlorabljat.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.06.2022 ob 8:49 Ja ona lejko te nevejte koga ma njena hčij za partnera...halooo gost

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.