https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pohodniki so se podali na pohod po Ferijevi in Jožetovi poti

09.06.2022 ob 11:00  

V soboto, 4. junija, je v organizaciji Športne zveze Beltinci in Planinskega društva Matica, potekal že 17. Pohod po Ferijevi in 6. po Jožetovi poti. V spomin na Ferija Maučeca in njegovega velikega prijatelja Jožeta Horvata, dva nekdanja izvrstnega športnika in športna delavca, se je v prelepem športnem vremenu v Športnem parku Beltinci zbralo 59. pohodnikov.

 

Na začetku pohoda je udeležence nagovoril predsednik ŠZ Beltinci, Andrej Pozderec, ki je povedal, da je potrebno nadaljevati ta spominski pohod na dva vrhunska športnika, športna delavca, ki sta glas domače vasi ponesla po Sloveniji in tudi po svetu. Potem je besedo dobil podžupan občine Beltinci Bojan Žerdin, ki je povedal, da bo občina Beltinci še naprej podpirala tovrstne športne prireditve in da je vesel, da se jih je toliko zbralo na spominskem pohodu. Vodja pohoda Jože Ružič, predsednik PD Matica, je seznanil pohodnike o poti, ki so jo prehodili in o varnostnih ukrepih, ki se jih je bilo potrebno držati. Pohod je bil vključen v pohode Slovenija planinari. Pohodniki so se nato podali na pot po Ferijevi in Jožetovi, priljubljeni poti od Beltincev do Lipovec. V Lipovcih so se okrepčali s hrano in brezalkoholno pijačo in nadaljevali pot proti Gančanom ter nazaj v Beltince v športni park. Dolžina prehojene poti je bila približno 8 km.

Po zaključku pohoda so se udeleženci v beltinskem športnem parku okrepčali s hrano in pijačo, ter se ob zvokih harmonike lepo zabavali. Na koncu pa sta se Ferijev sin Marjan in Jožetova žena Zinka zahvalila vsem udeležencem pohoda. Nato so odšli položit šopka in prižgat sveči na grob pokojnikov Ferija in Jožeta.

"Na koncu se prav lepo zahvaljujemo tudi Igorju Sukiču in ostalim članom NK Mure, bivšim soigralcem Ferija ki so v imenu kluba NK Mura prinesel šopek v zahvalo za dolgoletno igranje v črno-belem dresu. Zahvala tudi članom Planinskega društva Matica in članom predsedstva Športne zveze Beltinci za veliko udeležbo," pove predsednik ŠZ Beltinci Andrej Pozderec.

Foto: ŠZ Beltinci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.06.2022 ob 12:56 gost

      LEPO! Bila sta dobra človeka--domoljuba in športna delavca !!!! Slava njima !

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.06.2022 ob 15:15 planinec gost

      šteri je pa te v eton žuton pajaci?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.06.2022 ob 16:20 gost

      Radovednost pa taka !!!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.