https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Krogu obeležili 110 let šolske zgradbe

Krog, 13.06.2022 ob 15:00  

V Krogu so obeležili 110 let šolske zgradbe.

Uvodoma sta zbrane nagovorila Suzana Fartelj, ravnateljica Osnovne šole II Murska Sobota, in podžupan, ki opravlja začasno funkcijo župana Zoran Hoblaj.

Hoblaj je čestital ob visokem jubileju in podelil priznanje Mesne občine Murska Sobota ob 110-letnici šolske stavbe v Krogu.

Farteljeva se je v govoru sprehodila skozi zgodovino šole in izpostavila, da "nobena lepa zgradba ne naredi dobre šole, če niso v njej zaposleni ljudje, ki s strokovnim znanjem in srcem opravljajo svoje učiteljsko poslanstvo. Upam si trditi, da je pedagoški in tehnični kader v Krogu ravno tak," pove.

"Zgradba brez vedoželjnih otrok in strokovnega kadra, je zgolj zgradba. Šola v Krogu pa je več kot to, je središče dogajanja in življenja v primestnem naselju naše občine," pove ravnateljica.

V nadaljevanju sta zbrane nagovorila predsednica krajevne skupnosti Krog Erika Vogrinčič Barbarič in nekdanji ravnatelj Ludvik Nemec. 

Dolgoletni učitelj in vaščan Kroga Franc Vogrinčič je s pomočjo sodelavcev pripravil in zbral gradivo za zbornik o zgodovini šole v vasi. V zborniku je opisano kako je nekoč potekal pouk na šoli v Krogu, kdo je poučeval, kam so šli na izlet, katere praznike in spominske dneve so praznovali, kakšno je bilo zdravstveno stanje v šolskem letu in še druge zanimivosti. 

Svoje spomine na šolske dni so razkrili bivši učenci Joža Bencak, Zdenka Gomboši, Anton Marič ter upokojena učiteljica in nekdanja vodja podružnične šole v Krogu Bernardka Ružič. 

Za konec so učenci zapeli pesem, se pokrili s klobučki sreče in se kmalu odpravili na težko pričakovane počitnice.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.06.2022 ob 16:29 gost

      Brezvezne reklame !!!!!!!!!1

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.06.2022 ob 17:31 gost

      Bogatuni podjetniki so na nogah ker bodo morali vrniti tisto kar so dobili od davkoplačevalcev ko so ustvarjali podjetja. Zdaj se z temi podjetji bahajo nebi pa vrnoli državi kaj njim je dala. Pečečnik, Boskarol, Češko, Kodila, Pavlinjek itd. Rajši bodo kao šli v tujino zakaj pa že niso odšli saj so pa odšli v las vegas, v Italijo pa so se vsi vrnuli. Zakaj. Tolpa tajkunska. Samo bi jemali nič pa nebi dali. Delavci njim pa delajo na minimalni plači. Kako jih ni sram.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.06.2022 ob 18:25 gost

      17:31 Od Pečečnika si poglej naprej oddajo ENA NA ENA pa takrat piši .Ne piši nekaj na pamet ,ker pojma nimaš !!!!!!!!!! Srbin

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.06.2022 ob 18:28 gost

      Si bil danes v Mariboru ? Tvoja masnolasi je danes bil ! V lasah je bil kot da bi mu sraka gnezdila na glavi iz Ljubljane do Maribora ,,,,,,,,,,,,

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.06.2022 ob 18:44 gost

      Ti so imeli vizijo , cilj Buskarol , Pečečnik . Kaj misliš da niso štartali z kreditom itd .Zate je vsak lopov . Pljunil bi v roke pa bi lahko tudi ti imel več ! Brez dela ni jela !!!!!! Debeli

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.06.2022 ob 19:13 gost

      Obisk Goloba v Mariboru - Namen je predvsem kupiti čim več lokalnih županskih list , župane pa pripojiti svobodnjake -, s tem odrezati lokalne skupnosti . Pripeti jih na mega LDS , na koncu bo samo še eden .

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.06.2022 ob 19:17 gost

      Maribor je delovno mesto . Tu oligarhi in tajkuni nimajo kaj iskat oziroma niso dobrodošli . Ostani Holob raje v Ljubljani , tam so te izvolili .

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.06.2022 ob 8:29 gost

      Ta Mariborski župan in Golob ja ta isti tiči v jati skup letijo ...........

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.06.2022 ob 21:58 sobočanec gost

        V Krogu obeležili 110 let šolske zgradbe, le za izbrance ?! Jebi takšno obletnico.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.