https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kipca za Naj živilce v Prekmurje

10.06.2022 ob 11:00  

Zmagovalci Naj živilci 2022 so podjetje Kodila v kategoriji mikro in malih podjetij ter Pomurske mlekarne v kategoriji srednjih in velikih podjetij, medtem ko je Narayan prejemnik posebnega priznanja po izboru strokovne komisije, piše časnik Finance.

Na razpis Naj živilci 2022 se je prijavilo 21 podjetij, zajeten vprašalnik v celoti pa je na koncu izpolnilo 12 podjetij z različnih koncev Slovenije. Člani komisije so na podlagi izpolnjenih vprašalnikov in novinarske zgodbe o podjetjih, o zmagovalcih odločali na podlagi naslednjih vsebinskih sklopov: ekonomski kazalniki podjetja, razvojna in prodajna strategija, tekoče naložbe in načrti vlaganj v obdobju do leta 2024, trajnostni razvoj z vidika okolja, družbe in ekonomije.

Nagrade je zmagovalcem podelil direktor Časnika Finance Peter Frankl v okviru vrha živilskih podjetij – dogodka GZS – Zbornice živilskih in kmetijskih podjetij, ki je bila tudi pokrovitelj letos prvič organiziranega razpisa za najboljše v živilski panogi.

Kodila je najboljša v kategoriji mikro in malih podjetij

Tadej Janžič, vodja prodaje v podjetju Kodila, je v imenu lastnika in direktorja, ki je, kot je dejal, z družino na zasluženem dopustu, prevzel kipec in ob imenitnem priznanju, kot se je izrazil, odgovoril tudi na vprašanje Petra Frankla o tem, kako je sploh delati z Janezom Kodilo? »Če bi bil on danes tukaj, bi dejal drugače, in sicer, da je za vse zaslužna ekipa. Jaz pa bi vendarle rekel, da gre prav direktorju največja zasluga za ekipo v našem podjetju, kjer nas je več kot 80 zaposlenih. Prijetno je delati v kolektivu, kjer direktor v vsakem posamezniku prepozna, kaj potrebuje, mi vsi skupaj pa poskušamo podjetju takšen odnos povrniti s tem, da smo preprosto učinkoviti in delamo prav.«

Komisija je podjetje nagradila med drugim tudi zaradi usmeritve »deluj lokalno in razmišljaj globalno«, izkazane stabilnosti poslovanja v daljšem obdobju in z jasno opredeljeno vizijo za vnaprej. S premijskimi izdelki pod lastno blagovno znamko prodajajo na trge v začrtanem radiju 200 kilometrov, pri izbiri dobaviteljev in poslovnih partnerjev spoštujejo tudi tradicijo in soustvarjajo turistično zgodbo Pomurja, je komisija še poudarila v obrazložitvi nagrade.

Pomurske mlekarne so zmagale v kategoriji srednjih in velikih podjetij

Po mnenju komisije so Pomurske mlekarne z veliko rastjo prodaje, pokrivanjem globalnih trgov in z uvajanjem novih, inovativnih izdelkov dokaz, da je možen preskok iz preživetvenega poslovnega modela tekme s cenami k izdelkom z višjo dodano vrednostjo. Pri tem se v podjetju sistematično lotevajo tudi izvajanja vseh treh trajnostnih vidikov poslovanja ter prenove komunikacije s kupci.

Ob prevzemu nagrade je pomočnik direktorja Jure Bojnec skromno priznal: »Najprej zahvala za nagrado, ki nas je presenetila. Zavedamo se, da tukaj ne gre za primerjavo z našo konkurenco, ampak verjetno za naš trud, za to, da smo pokazali jasno usmeritev, da smo ena redkih pozitivnih zgodb pri nas. Lastnik Anthony Tomažin je namreč pred štirimi leti vnesel v naše podjetje svež veter, nas povezal in nam dal samozavest. Je primer pozitivne zgodbe, ko je človek pred leti odšel v tujino, kjer je trdo delal in zdaj vlaga svoj kapital v Slovenijo. Ta njegova pozitivna energija je povezala vse deležnike v podjetju, ne le zaposlene.«

Foto: Finance (Jure Makovec)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.06.2022 ob 13:15 ME NE INTERESIRA TO SRANJE gost

      pišem glede nekdanjega vratarja Mure. Naj počiva v miru. Vi bedaki pa morate dojeti, kaj pomeni biti vratar. Namreč, če red 20 leti nekdo v 4 letih dvakrat brani za klub, ni vratar, ampak rezerva rezervi. Vozil sem se Vozil sem 1k velik kmečki traktor, pa to ne pomeni, da sem nekdanji kmet. Bil pa sem vsaj 250 krat zraven tega traktorja. Novinarji, malo ločite dejanska stanja. Sem poznavalec nogomea in odkrito povem, za pokojnika (še enkrat iz srca - naj počiva v miru) sem prvič slišal.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.06.2022 ob 14:22 gost

      Če si registriran kot igralec si igralec če sediš na klopi ali pa igraš. V vsakem primeru si igralec tam kjer si registriran.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.06.2022 ob 14:29 gost

      Kodila ali se hecate. Salame v paraj ima 20 procentov mesa 80 procentov pa maščobe. Po zakonu za živila pa mora biti obratno. Da o šunki ne govorim kero smo kupili za vuzen smo skoraj rabili motoriko da smo jo narezali. Gibanica je samo v Ljubljani kvalitetna od kodile v Prekmurju pa slabša bolj kot bilo kera ki nima certifikata. Zato nehajte z tem kodilo samo reklama za prazen nič.

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.06.2022 ob 18:19 juhej smej gost

      v pomurskih mlekarnah nemajo delavci niti zajamčene plače kak je po zakone zato pa nikoga nemrejo dobiti ka bi delo tan izkoriščevalci pa lažovi

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.