https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pohodniki so se podali peš od Hodoša do Pinc

15.06.2022 ob 6:05  

Minuli vikend, sta Turistično društvo Palinka Čentiba in Pomursko Madžarsko mladinsko društvo skupno organizirala POHOD Hodoš- Pince 2022.

Prvotna pobudnika zdaj že sedmega pohoda sta bila Boris Abraham in njegova žena Klaudia s Hodoša. Sporočilo pohoda, pa je vsako leto enako: povezanost in vztrajnost, ki združuje prebivalce lendavske in goričke pokrajine, Slovence, Madžare in ostale tukaj živeče narode. Letošnji pohod je prvič finančno podprla tudi Občina Lendava.

Od Hodoša do Pinc je najkrajša pot trasa, ki jo je treba prehoditi peš, in je dolga približno 48 kilometrov. To pot prehoditi peš je pravi izziv. 

Prav na to pot so se podali že sedmič zapovrstjo, tokrat so krenili s Hodoša. Ob 6.10 je na pot krenilo 36 pohodnikov. Na pol poti v Dobrovniku so se jim še nekateri pridružili, nekateri pa tudi odnehali, odvisno od vzdržljivosti posameznika.

Prvi del pohoda je potekal po trasi: Od Hodoša preko Krplivnika, Domanjševec, Središča, Prosenjakovec, Čikečke vasi, Bukovniškega jezera in Dobrovnika, kjer so se pohodniki ob daljšem počitku tudi okrepčali s kosilom.

Na poti so pohodnike v vsaki vasi pričakali predstavniki vaških društev. Pohod so podprle  Madžarske narodne skupnosti, Krajevne skupnosti, vinogradniško in kulturna društva, ki so pohodnike pogostili z domačimi dobrotami.

Do te razgibane in čudovite poti po Goričkem so pohodniki prehodili približno 25 kilometrov. Nato jih je čakala ravna, a zaradi trde podlage in vročine tudi težja pot od Dobrovnika skozi Genterovce, Dolge Vasi, Lendave, Čentibe, Doline in do vaškega doma v Pincah.

29 pohodnikov je po prehojenih 48 kilometrih okrog 19. ure uri prišlo na cilj v Pince, kje jih je čakal lendavski bograč in hladen špricer, kar so si po teh kilometrih še kako zaslužili.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Viktor Hranilović.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.06.2022 ob 6:45 gost

      To pa je bil pohod bravo vsem keri ste bili zraven.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.06.2022 ob 11:02 gost

      Se vidi ka je SVOBODA, pod večino prispevkov ONEMOGOČENO KOMENTIRANJE. Daleč smo prišli. STOP golobovanju.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.06.2022 ob 11:07 gost

      Ja . O Janši so se pa lahko pisale takšne in drugačni zmazki . Tudi vojna v Ukrajini je nepomembna . Uvršča se nas med drugorazredne

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2022 ob 11:10 gost

        11:6 Srbsko sranje je ZABIT kot telegraf štanka v zemljo . Telegraf štanga je v tla on pa v GLAVO !!!!!!!!!hi hi, hi ,hi hi

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.06.2022 ob 11:18 gost

      Mislijo , da bo golob prinesel v Slovenijo drugo Švico ,zase ja !!!!!! Smo se hecali slovenceljni !!!!!!!!!!1

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.06.2022 ob 11:29 gost

      Zdaj mi pa naj nekdo pove, če nas politika in posamezniki navadne smrtnike niso razdvojili . Tisti ki tega še ni dojel je nedozorel slep ali gluh ali pa je nor. . In kdo bo še kaj tem ljudem verjel vse manj nas je takšnih .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.06.2022 ob 13:23 gost

      Čestitke vsem ki so zmogli prehoditi tole dolgo traso !Kavbojke najbrž niso primerne za takšno kilometrino , ker se ti mednožje vžge in skuha med potjo !! ženskam žemljica nabrekne od odrganin !!!!!!!!????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2022 ob 14:06 gost

        TI SI GOTOV S TEM KOMENTARJEM !!!!!!!!!!! SRBIN piši bolj vljudno ,da ti pomurec ne zbriše komentarja ,zaradi tebe pa nasrkamo tudi ostali .

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.