https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Znani so prvi predlogi za blažitev draginje

15.06.2022 ob 15:50  

Današnja novinarska konferenca je potekala po redni seji vlade. Odločitve, sprejete na današnji seji, so predstavili predsednik vlade dr. Robert Golob ter ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo in za infrastrukturo, Matjaž Han in mag. Bojan Kumer.

 

Predsednik vlade dr. Robert Golob, izpostavi: "Cena nafte se je v letu in pol iz 70 € na tono dvignila na več kot 120 €. Maloprodajne cene temu v celoti niso sledile. V istem obdobju smo v Sloveniji imeli različne režime. Imeli smo režim, ki je na silo vpeljal regulacijo maloprodajnih cen. Zaradi tega imamo danes na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo milijonske zahtevke po povrnitvi stroškov. Ta režim je popolnoma nevzdržen z vidika realnosti. Trg izven avtocest žal ne deluje. Vsi ponudniki imajo ves čas cene, ki so med seboj skoraj identične. Če trg ne deluje, je vrnitev na regulacijo marž trgovcev najbolj smiselna poteza. S to uredbo se pokaže, da zasledujemo cene, ki so primerljive s sosednjimi državami, konkretno s Hrvaško in nižje od zahodne in severne sosede. Za obdobje naslednjih 12 mesecev smo regulirali marže vsem trgovcem. "

Poudari pa da iščejo točko, kjer lahko omilijo prehod iz sedanjega izkrivljenega stanja, v neko novo predvidljivo stanje za potrošnika, gospodarstvo, bankirje ter državni proračun. S takšno rešitvijo se želijo izogniti zahtevkom, ki bi lahko znašali tudi do 800 milijonov evrov za državni proračun. To je znesek, ki si ga nobena država ne more privoščiti.

Na vladi so sprejeli tudi usmeritve za omilitvene ukrepe, ki bodo stopili v veljavo s 1. julijem. Dvigujejo neobdavčeno povračilo za delovno aktivne, povišali bodo povračilo zneska trošarin, ki ga dobijo javni prevozniki.

Predsednik vlade še doda: "Ograja in žica ne služita temu deklariranemu namenu, da bi odvračali migrante od naše meje. Zato bomo vztrajali pri svoji napovedi, da se jo odstrani. Policija že pripravlja akcijski načrt, ki bo zajemal tudi podatke, kje najprej in kdaj. Danes imamo žal, zelo slabo situacijo v vseh azilnih centrih in domovih". Pove, da so danes imeli na vladi tudi razpravo, kako z dodatnimi organizacijskimi in kadrovskimi ukrepi olajšati stisko, ki jo imajo begunci iz v Sloveniji danes, ko čakajo dva do tri mesece, da dobijo odločbo o statusu in da so upravičeni do denarnih nakazil.

Prihodnji teden bodo najprej na vrsti omilitveni ukrepi, potem sledijo razgovori s trgovci za živila. Za to bodo potrebovali vsaj 14 dni, da pridejo do neke rešitve, ki jo bodo lahko izpeljali in predstavili javnosti. Po tem pa bodo naslovili še elektriko in zemeljski plin. Stvari bodo peljali zaporedno. Elektrika pride na vrsto nekje v prvem tednu julija, ogrevanje, zemeljski plin ipd. pa drugi oziroma tretji teden julija. Še pred parlamentarnimi počitnicami bi lahko izpeljali vse postopke za to, da bi lahko šli v rekonstrukcijo vlade in ustanovitev treh novih ministrstev, doda Predsednik vlade.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han doda, da so morali kot odgovorna vlada reagirati hitro, saj naftni derivati vplivajo na življenje vseh nas. Država si ni mogla več privoščiti, da bi delala takšen minus, kot smo ga delali do zdaj. Odločitev ni bila lahka, je pa bila odgovorna. Meni, da so si zastavili pot, ki bo na dolgi rok za državljane edina pravilna. 

Minister za infrastrukturo mag. Bojan Kumer pa poudari, da je vesel, da so odgovorno delovali in da so bili tako povezovalni. Pred njimi pa je še vrsto izzivov, ki jih nameravajo nasloviti še pred parlamentarnimi počitnicami. Doda pa, da jih čaka še bolj intenzivno delo.

FOTO: Zaslonski izrez.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.06.2022 ob 16:01 gost

      Takšno izjavo bi dali otroci osnovne sole, skoraj preprican sem da bi bila celo bolje argumentirana. Pa kaj slovence briga Hrvaska, pa Avstrija, cudi me da ni dodal se Kiribatov ali Vanuatua in prvic slisano iz golobovih ust da si ne upa napovedati, a to pomen da je ze zacel pregorevati, plesa bo pocas dovolj, potrebno bo kaj pokazat...

      21 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2022 ob 19:05 geniji gost

        Dražji bencin, dražja elektrika, višji davek na nepremičnine, plače pa nižje zaradi 10% inflacije... to je pa stvarno BLAŽITEV draginje, idioti genijski.

        17 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2022 ob 21:15 A ZDAJ PA PLEŠETE gost

        GLUPI GOLOB, PA KA NE PRIMERJA Z CENO NA MADŽARSKEM. Vsi ki ste ga volili in zdaj plešete POSIPAJTE SE Z PEPELOM NATEGNOLI SO VAS REDNO. Javite se sedaj, da vidimo če plešete.

        13 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.06.2022 ob 16:05 gost

      Električna energija je prisotna povsod na planetu ter lahko premika svetovno gospodarstvo brez uporabe nafte , premoga , plina ,,,,, Se vam bo nebo enkrat razjasnilo . Tesla je že zdavnaj govoril ,,,,,,

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2022 ob 16:58 kilonja gost

        električna energija se po grožnjah Golobajsov draži do naslednjega leta 2-3 kratno...ftakni si ti to električno energijo v elektrificiranega Goloba. Na Ptuju s eukinja zadnja polnilna postaja za električne avte ki je bila zastonj..to so nategi...pa toplotne črpalke, zastonj ogrevanje, potem pa pozimi položnice za 300-400 € za elektriko..zelo zastonj ja ;) .

        15 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.06.2022 ob 16:09 kilonja gost

      Bencin bo stal 1.80 €, da bo več ostalo državi in trgovcem . Če mi nekaj plačujemo dražje in s tem vplačujemo v državno blagajno več, potem pričakujem več tudi od države nazaj. To pomeni višje plačane potne stroške, višje otroške dodatke in seveda tudi višjo plačo, bo šlo hurec od Holoba ? Čakajte še samo kako nas bo nategnil z elektriko...pol nam bo pa še vsiljeval avtomobile za 40.000 € in električne panele za na streho . Čez dva dni pričakujem toplovodarske kolesarje pred parlamentom, bo ha ?

      21 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.06.2022 ob 16:12 kilonja gost

      Predsednik vlade še doda: "Ograja in žica ne služita temu deklariranemu namenu, da bi odvračali migrante od naše meje. Zato bomo vztrajali pri svoji napovedi, da se jo odstrani. ...vemo ja ljubitelji kozojebov, imate dodatke plačane od Šoroša ta uvažanje črnih in bronastih moških .

      19 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.06.2022 ob 16:13 gost

      Vsaka kriza poveča propad med ultra BOHATIMI in ostalimi , tudi tokrat bo tako . Gre za prerazporeditev bogastva od REVEŽA k BOGATIM !

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.06.2022 ob 16:14 gost

      Volili ste Goloba , da vas popelje preko roba .

      22 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.06.2022 ob 16:16 gost

      Še noben predsednik vlade doslej ni razočaral ljudi že po10 dneh . Holobu je to uspelo ...................

      29 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2022 ob 21:14 umetnik gost

        Znani so prvi predlogi za blažitev draginje : meso enkrat na teden in ob praznikih, le enotno štruco kruha, mleko na karte, da se vam ne bo potrebno ukvarjati z medom in mlekom, uvedba 10 urnega delovnika z enournim odmorom, razen sobote, ko se dela le 8 ur. . . itd.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.06.2022 ob 16:18 kilonja gost

      Piz.da imamo zadetega predsednika vlade ki živi zadet v oblakih, on si ne predstavlja da so plače iste cene pa od 50 - 100 % višje, vse, od hrane, do energentov. Pa še eno posebnost ima zadetek, svoje priimka ne ve izgovoriti, naj gre na retorične vaje in anj mu nekdo razloži da trenutno ni župan Nove Horice ampak je predsednik slovenske vlade, njegov priimek pa je GOLOB in ne Holob.

      19 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.06.2022 ob 16:21 gost

      S tem se bo pokrivalo dolg države in inflacije kreroga nam je nakopala vlada,,,, januša groznega,,,. Kajti Slovenija je najbolj zadolžena država in z največjo inflacijo v evropski uniji.

      4 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2022 ob 16:32 gost

        Dojami , da nas je skoraj 35% neopredeljenih oz. da boš razumel možgansko neopranih , začni uporabljati možgane , če ti niso že zakrneli . 16:21

        14 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2022 ob 16:40 kilonja gost

        Idi te floskule o Jansi Hrvatom prodajat,mogoce ti bodo verjeli da je gospodarsko krizo tudi tam Janša naredil.

        19 2 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.06.2022 ob 16:21 gost

      Tole je vse skupaj bolj mrtvi ples golobčkov .!!!!!!!!!!!!

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.06.2022 ob 16:24 gost

      V Avstriji vlada subvencionira gorivo tudi gradbincem , tako da si lahko ljudje dajo kaj popravit in niso stroški previsoki ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.06.2022 ob 16:26 gost

      O,Bog,kakšen norček.

      19 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.06.2022 ob 16:47 gost

      Golob ZAREČENEGA kruha se NAJVEČ poje in ti se temu ne boš izneveril . Upam da te tvoji volivci kmalu vprašajo , kako si jih na suho nate _nil ???????

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      15.06.2022 ob 16:51 gost

      Kje si levosečni srbin , nič pohvalnih komentarjev za tvojega odrešenika .Tako svobodo , kot ti je predstavljal tvoj mesija bo kruta !

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2022 ob 16:55 kilonja gost

        Za Srbina i njegove bodo že uredili da bo uredu in to full tako a veš prjatu..so že dali predlog da se bo pomagala samo socialno najbolj šibkim, ostali pa bomo denar jemali iz rokava.

        9 3 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      15.06.2022 ob 17:23 JANI gost

      IDIOT JANEZ JANŠA JE ZADOLŽIL DRŽAVO ZA NEKAJ MILIJARD EUR-----------ZATVOR IN NJEGOVI RITOLIZCI -----MINISTRI---------ZATVOR IN ODVZEM PREMOŽENJA.TO JE GOLA RESNICA---------KOMUNIST IZ KUMROVCA-----------DEBIL JANEZ JANŠA. SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJE----------SDS.

      5 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.06.2022 ob 9:53 gost

        JANI ........... Bratuškovo in Cerarja si pa pozabil namerno omeniti a ne ? Koliko sta nas omenjena zadolžila ?

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      15.06.2022 ob 17:31 gost

      Oh, bebo si se zbudil.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      15.06.2022 ob 18:29 JAKA. gost

      Po volitvah je vse drugače . Sami novi obrazi in izobraženi . Težava je le v državljanih . Ti so še vedno isti . Radi bi normalno živeli vendar besede ne dajejo kruha , goriva in denar . Hmmm bomo pa lahko svobodno poginili kjerkoli bomo želeli .

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2022 ob 18:47 gost

        Kviz VEM -Golob je ptič . Če odvzamemo eno črko dobimo - tič . Če dodamo črki ta - dobimo tatič . To je to !

        16 2 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      15.06.2022 ob 20:11 motorčina gost

      Čestitke tistim ,ki ste volili Goloba posranci seronje jebem vam m+++r v usta gnoji

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      15.06.2022 ob 20:13 gost gost

      KA SE ZDAJ BUNITE KOGA JE VSAK ZAOKROŽIL NAJ SE ZAMISLI PA KA STE MISLILI KA DE MEDILO OD LEJVIH POZABITE ŽIDAN KAMA SI ŠOJ VRNI SE DOKLER ŠE MAŠ KAJ OBRAZA

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      15.06.2022 ob 21:20 SRAMOTA gost

      KOJI VRAG JE TEMU GOLOBU DAJAL 40.000€ MESEČNO. To kar je danes povedal je na nivoji osnovnošolske izobrazbe IN TO JE SRAMOTA

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      15.06.2022 ob 21:24 gost

      Polka valček roken rol po želji ajmo levi srbin pa skrbi za rusko vodko

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      15.06.2022 ob 21:27 gost

      mogoče še ni sral pa ga je napinjalo

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      15.06.2022 ob 21:28 gost

      21:20

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      15.06.2022 ob 21:33 gost

      Vse se draži,plače pa ostajajo iste! Verjamem napovednim,da nič več nebo tako,kot je bilo. Jesen bo pestra,dopust pa tudi počasi se spomin! Nevem,nevem in nevem,kaj bo?!

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      15.06.2022 ob 22:15 kilonja gost

      Debeli HIN BOŠ! Kot so še sporočili iz kabineta predsednika vlade, je slovenski premier potrdil trdno podporo Ukrajini, njeni suverenosti in prizadevanjem za mir. Obljubil je pomoč Slovenije pri razminiranju in odločno obsodil rusko agresijo, ki je v nasprotju z določili Ustanovne listine Organizacije Združenih narodov. Slovenija dosledno spoštuje temeljna načela mednarodnih odnosov in s tem zavrača vsakršno obliko nasilja. Enotnost EU je ključnega pomena, so sporo

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      15.06.2022 ob 22:47 gost

      Vse kar se draži je kriva vlada kera za davkoplačevalski denar špila golf in se po jahtaj drka. Državo pa zadolžila krepko čez 40 milijard. Zdaj pa naj ta dolg kerega so nakopali SDS pizdeki in zavezniki rešujejo drugi. Gnoji se pa iz ozadja smejijo in štejejo kar so pokradli. Prekleti banditi desni pederi. Vse so zasrali in državo pripeljali pred bankrot kot vedno ko so na vladi. Tolpa prekleta.

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.06.2022 ob 23:12 kilonja gost

        Debeli pravljice za leve mongoloide, ostali vemo kako napizdujete svoje majmune, ne tiste pri skledi, oni vedo zakaj se gre, nategujete rajo, delavce, južnjake in mongoloide.

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      16.06.2022 ob 7:10 gost

      evo vam komunistično-fašistično vlado.....to ste v večini volili, voli eni!

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      16.06.2022 ob 8:03 resnica gost

      LAŽ,golob ti ni tvoja vlada lažete,kot vse prejšnje vlade.Ampak vam mikro slovenčki verjamejo ker so butasti tako da pred seboj ne vidijo niti meter.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      16.06.2022 ob 8:48 gost

      Ja ,ja srbin zdaj boš pa štel fičinke za kaj jih boš uporabil ne bo več toliko steklenic pivca popil . Položnice ,hrana in bencin te bosta močno udarila po žepu . Sedaj pa pleši UŽIČKO KOLO ko boš lačen to pa se zahvali tvoji SVOBODI tvoji masnolasi perjanici ! Bum kak sam tresno v hudiča !!!!!!!!!

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      16.06.2022 ob 8:56 gost

      Dotaknjeni Holob bo danes glavna zvezda v Bruslju . Šarec bo morebitnega NATO sogovornika podučil o partizanskem vojskovanju s FRAČO hi, hi, hi ,hi

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      16.06.2022 ob 9:19 kilonja gost

      PAZI ZDAJ TO HOLOBA IN NJEGOVE UKREPE ZOPER DRAGINJO.. Ljudem bomo pokazali, kje so cene za košarico nizke in kje so marže astronomske..Prvi korak, ki ga bomo naredili, je, da bomo vzpostavili zelo jasen prikaz, tudi za ljudi, kje so cene za osnovno košarico nizke – košarica bo standardna – in kje so očitno marže astronomske. O tem bomo ljudi ozaveščali. ....kaj ta se dela bedaka ali kaj ? Komu bodo kazali kje so kakšne marže, tistim ki hodijo v Eurospin, LIDL , HOFER je kristalno jasno kjer so kakšne marže, kdor pa v Mercatorju kupuje isti izdelek po bistveno višji ceni kot drugje pa mu to že pač odgovarja...Daj naj mamila zamenjajo Holobu in naj se že ta H spremeni v G.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.06.2022 ob 11:08 gost gost

        malo se umiri, cene goriv se dvigujejo vse povsod , omejitev dvigovanje cen goriv ni več mogoča. Če sem prav zasledil včeraj, Petrol zahteva od države za zadnje 3 mesece ko so bile cene regulirane, 50 milijonov €, verjetno še toliko OMV in kje bomo potem končali. Še vedno imamo najugodnejše gorivo, no če izvzamemo madžarsko (za svoje državljane). Jaz sem že davno pred volitvami dejal da se mi smili vlada ki bo podedovala zapuščino SDS-a, ker vse te bombonče bo sedanja vlada morala poplačati. Res pa je da situacija v svetu ni rožnata, vse se draži na račun vojne, no vsi koristijo to vojno za draženje , žal.

        2 8 Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      16.06.2022 ob 10:02 JAKA gost

      Holob ! Objavi svoje nagrade od Gen-i . Naj objavijo nepotrebni denar , ki ga požrejo nevladniki , kvazi kulturniki , glava prenažrta tolpa v javnem sektorju ..............

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      16.06.2022 ob 10:58 lendavčan gost

      Komu je madžarska cena goriv ugodnejša,dizel-2,14e,bencin-2,05,naj dokaže z računom.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      16.06.2022 ob 11:06 Magyar Bacsi gost

      Evo mene, sem se ukozil in podrislal.....lep pozdrav s hrvaške obale.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      16.06.2022 ob 11:19 gost

      Basci in Miloševič te dajejo živci vzemi pomirjevala ali si potreben kot Sahara vode .hi,hi,hi,hi

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      16.06.2022 ob 12:21 gost

      Govori se da bi naj bil vice guverner banke Slovenije M. Cvikl

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      16.06.2022 ob 13:51 gost

      Zanimivo Golob je že začel podpirati dobičke energetskega sektorja od Janše pa so zahtevali skoraj zastonj bencin . Bivša opozicija oz koalicija ,,,, trio adio ,,,,,,

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      17.06.2022 ob 14:16 gost

      Davorin Kračun (fiskalni svet ) Finančno stanje države je v redu .Tako da srbin ne piši norij za J.J ker je bil dober gospodar zato je tudi odletel levih manjakov iz položaja .Ti pa dobro poslušaj ali pa stvari dobro preberi

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      17.06.2022 ob 20:49 gost gost

      Glavno, ka smo se rešili čelavoga diktatora, pa s ten tudi nadutoga vogrina, šteri že razveljavla vse, ka sta se z čelavin zgučala. Fala pametnin Slovencem, ka smo skinuli diktatora. Šteri bi ga pa tak radi meli, pa ne vete zakoj, pa ga mejte. Samo te ite z njin nekam , vHonuras, ta de šol v bližnji prihodnosti sam. Še Evropa si je oddehnola, ka je skinjeni. In nikad više. Tisti, ka so ga podpirali v prlamentu ,pa mu zagotavlali glasove za preživetje pa so zdaj skliznoili v penzijo. Ja, svoje so dobili za lojalnost, zdaj do pa lepo živeli. Tak je tou, samo eni bedniki, ne razmite, kak vas nosijo. Nej čudno, volilci čelavoga, nej treba dale razlagati.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      18.06.2022 ob 8:12 gost

      Janša ti ga zabije sredi čela zadaj pa naredi pentljo za okras !!!!!!!!!!!!bosanc

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.