https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

St. Petersburg - rusko mesto dvorcev, palač in muzejev

 

St. Petersburg je rusko mesto, ki je po zaslugi evropskih arhitektov v 17. stoletju dobilo evropski pridih. Car Peter I. Veliki je bil tisti, ki je mesto ustanovil na izlivu tako opevane reke Neve in še danes za mesto veljajo vzdevki, kot so severne Benetke ali Palmira. Sedanje ime je mesto dobilo šele po letu 1991, od leta 1924 pa do 1991 pa je mesto nosilo ime Leningrad.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

V drugem največjem ruskem mestu vas številni dvorci, palače in muzeji spremljajo na vsakem koraku. Najbolj znana je katedrala Kristusovega vstajenja, ter muzej Ermitaž, ki velja za največji muzej umetnosti na svetu. Presunile vas bodo tudi palače v okolici mesta. Zimski dvorec že s svojo velikostjo in materiali uporabljenimi za gradnjo nakazuje, kako mogočna in bogata je bila carska Rusija. Nekaj posebnega so tudi postaje podzemne železnice, ki so pravi muzeji na prostem. Najlepši čas za obisk je mesec junij, ko se začnejo tako imenovane bele noči. Mesto živi 24 ur na dan, ljudje obiskujejo številne  knjigarne tudi ob enih zjutraj. Pripravite pa se na zasoljene cene, praktično vsega kar ponujajo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

PRIPOROČAMO:

VSE POM-TURE NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.