https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mladinsko društvo Moja Sobota bo izvedlo mladinsko izmenjavo

01.06.2022 ob 15:00  

V začetku leta 2020 nas je zajela pandemija Covid-19, ki je v veliki meri spremenila pogled na svet in življenje.


V tem času se je izkazalo, kako pomembna je prehranska lokalna samooskrba. Veliko ljudi se je namreč prav v tem obdobju odločilo, da začnejo pridelovati lastno zelenjavo in sadje. V svetu je tako več poudarka na varnosti, predvsem pa so v ospredju trije aspekti: biološka varnost, kibernetska varnost in prehranska varnost. Prav zaradi slednje so se v Mladinskem društvu Moja Sobota odločili, da izvedejo projekt in mlade ozavestijo o pomenu prehranske varnosti in z njo povezano prehransko lokalno samooskrbo. Odvijati se bodo začeli premiki in investicije v smislu pridelave varne hrane, saj so se države začele zavedati pomena lokalne samooskrbe. V zadnjem času tudi vse več potrošnikov kupuje neposredno na kmetijah. Že sam naslov »S polja na krožnik« nam nakaže dejstvo, da nas v prihodnosti čakajo spremembe na področju prehrane, ki bodo strmele k čim večji pridelavi lokalne hrane. Lokalno pridelana hrana prispeva tudi k izboljšanju zdravja prebivalstva.

Mladinske izmenjave se bo udeležilo 49 udeležencev iz Slovenije, Hrvaške, Bolgarije, Poljske, Litve, Madžarske in Grčije. Udeleženci bodo bivali in izvajali aktivnosti v dvorcu Rakičan. Mladinsko društvo Moja Sobota vabi vse mlade stare med 13 in 30 let, da obiščejo predstavitev tipične kulinarike vseh sodelujočih držav v soboto 18. 06. 2022 ob 21:00 v grajskem parku. Obenem pa vabijo mlade na strokovno ekskurzijo, ki bo potekala v sredo 22. 6. 2022.

»Zbrali se bomo pred dvorcem Rakičan, (9:00) se nato zapeljali najprej do Murske Sobote, kjer si bomo ogledali Našo bauto in Zeleno točko, nato se bomo zapeljali do Posestva Mala rosa in Čokoladnice Passero v  Tešanovcih. Za konec se bomo ustavili še ob paviljonu EXPANO in Soboškemu jezeru.« je povedala predsednica društva Andreja Karas Radisavljević.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.