https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Izdano oranžno opozorilo, možne močne nevihte z nalivi in točo

20.06.2022 ob 11:00  

Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes popoldne in jutri sončno in vroče, možna bo kakšna popoldanska ali večerna nevihta.


Popoldne bo sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter. Proti večeru in v prvem delu noči bodo zlasti na severu posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 33 °C, navaja Agencija RS za okolje.

Vir: Arso

OPOZORILO

Danes proti večeru in v prvem delu noči bo predvsem na severovzhodu možna kakšna močna nevihta z nalivom, močnimi vetrovnimi sunki in tudi točo, opozarja Arso.

Velja: 20. 6. 2022 od 15.00 do 24.00 / Smer pomikanja neviht: SZ -> JV (Vir: Neurje.si)

"Popoldan bodo v Avstriji nastajale krajevne plohe in predvsem nevihte. Te se bodo zvečer pomikale proti Sloveniji in dosegle Koroško, Štajersko, Prekmurje in Gorenjsko. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 30 in 33 °C.

Zvečer bodo v severni Sloveniji možne krajevne nevihte. Lahko nastane tudi kakšna močnejša nevihta s silovitejšimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo. V noči na torek se bo ozračje umirilo," navaja Neurje.si.

Jutri nekaj več oblačnosti

Jutri bo na zahodu precej jasno, drugod bo prehodno nekaj več oblačnosti. Popoldne ali zvečer bo nastala kakšna nevihta. V zahodni polovici Slovenije bo pihal jugozahodnik, drugod veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 20, najvišje dnevne od 26 do 32 °C.

Obeti

V sredo in četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Vroče bo, popoldne bodo nastale vročinske nevihte.

Biovreme

V ponedeljek in torek bo vpliv sprva ugoden, popoldne pa se bo vremenska obremenitev povečala.

* Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.06.2022 ob 12:36 gost

      Nas bo narava dotolkla , Golob bo pa samo dokončal kar more !!!!!!!

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.