https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pomurci in Porabci širili dobro voljo na Pogačarjevem trgu

22.06.2022 ob 9:00  

Na osrednji tržnici, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, je to sobotno ponovno zadišalo po pomurskih kulinaričnih dobrotah, »čüjla se je muzika« in »guč« Prekmurcev, Prlekov in tudi Porabcev.


Po že dveh uspešnih izvedbah etno-turistične prireditve (Do)živimo v Pomurju, so tudi letos ponovili predstavitev raznolikih turističnih doživetij severovzhodnega konca Slovenije in letos prvič tudi iz Porabja.

Da so se stojnice že od jutranjih ur šibile pod raznovrstnimi lokalnimi produkti in dobrotami so poskrbeli ZRIRAP socialno podjetje, ZTK Beltinci, Eko kmetija Paldauf, Hiša dobrot Semler, Steyer vino, TIC Apače, Bučno olje KIMO, čebelar Matjaž Zidarič, Tinekov brod, TIC Moravske Toplice, LAS Goričko 2020, RIDE Goričko, JZ Krajinski park Goričko, Balajceva domačija, Sadjarstvo Ficko, Proizvodnja peciva Figaro, KTD Puconci - Zveza kulturnih in turističnih društev občine Puconci, Razvojna agencija Slovenska krajina, Hotel in restavracija Lipa, Slovenska vzorčna kmetija, Eko socialna kmetija Kocljevina Prosenjakovci, Občina Ljutomer, Bioterme Mala Nedelja, Kmetija Vlaj Bodonci, Kmetija J.A.N.A., Künštni Prleki, Zavod za kulturo madžarske narodnosti Lendava, rokodelka Loreta Solarič, Okrepčevalnica in picerija Kučan, Miki bar Ižakovci in medijska stojnica TV AS (s projektom Mura Raba tour).

V sklopu predstavitve je potekal tudi bogat kulturni program, v okviru katerega so se predstavili Narodno zabavni trio, Künštni Prleki, Madžarski pevski zbor iz Dobrovnika in KUD Goričko.

Organizator predstavitve, TV AS iz Murske Sobote, Simon Balažic, je naklonjen tovrstnemu povezovanju in skupni promociji dežele ob Muri. Krog ponudnikov, s katerimi pripravljajo ta dogodek, se iz leta v leto širi, povezujejo se posamezniki, ki imajo skupne kulturne korenine in s ponosom pove, da so se letos prvič Pomurcem priključili še Porabci, slovenska manjšina, ki živi tik za mejo na Madžarskem. S skupnimi močmi in ob podpori številnih društev so tako za mimoidoče na privlačen način predstavili regijo.

Po besedah soorganizatorja predstavitve, Uroša Kamenška, Pomurska turistična zveza s tem sodelovanjem nadaljuje svoje poslanstvo, to je povezovanje in promocija pomurske turistične ponudbe. Veseli ga dober odziv lokalnih ponudnikov, s pomočjo katerih so regijo "pripeljali" v Ljubljano. Udeležence prireditve je povabil na langaš, dödöle, bograč, bujto repo in hladen špricer ter, da obisk vrnejo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

* Foto: Organizator prireditve

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.06.2022 ob 9:21 gost

      Bravo Prekmurje za lepo predstavitev. Bomo pa videli kako se je prijel ko pridejo sami ogledat tudi ta del Slovenije. Kajti mislim da je tukaj tudi lepo potem kar se dogaja zdaj v Lendavi in na Goričkem da se vse kopuje kar se da kupiti z strani tistih ki imajo denar iz osrednje Slovenije in priti morju.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.06.2022 ob 9:54 Trud, ki je zaman gost

      Vsekakor pohvala vsem, ki se trudijo. A zgodba je in bo naslednja: Ljubljančani pridejo, jedo in pijejo brez konca in kraja, nesejo še kaj domov, samo da je zastonj. Potem pa jih nikoli ni v naše kraje, "pa otišli su oni kući tamo dole na Balkan". Takšne so moje izkušnje izpred nekoliko let in še danes se niso spremenile.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.06.2022 ob 10:02 gost gost

      GOLOBA NEJ BILOJ NA OGLED NE JEBE PREKMURJE ŽIDAN JEVŠEK BI GA LEJKO POGOSTILA AMPAK NEJ ŽIVELA REPUBLIKA PREKMURJE IGEN

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.06.2022 ob 10:36 gost

      To je Slovenija, to je slovenstvo, kultura in tradicija, spoštovanje tradicionalnih vrednot. Ljubljančani česa takega ne znajo in ne zmorejo, Ljubljančani Sloveniji dajejo petkove proteste in kolesarjenje v krog po Trgu republike.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.06.2022 ob 10:54 gost gost

      TOČNO GOST OB 10,36 AMPAK ENKRAT DA SE TO KONČALO PISKALI DO TENKO PREKMURJE IZKORIŠČAJO VSI SEVER IN JUG POSLANCI IZ NAŠE RAVNICE IN SEKRETARJI PA ZA EN KURAC NIŠČE TE NE PODRE ALI VOŠČI REČ ZA KMETA SAMO KA SO RITI PUNE

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.06.2022 ob 18:17 gost

      Kaj se je Vizjak tukaj nalejal da se je pijan vozil okoli. Samo so mu na srečo možje v modrem vzeli vozniško. Če bi bila Janševa vlada bi ga morali policaji peljati domov in vse pomesti pod preprogo. Kajti tako bi njim skomandral Hojs, in vele debil Janša.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.