https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite zadnji konec tedna v juniju

23.06.2022 ob 18:00  

Tudi ta konec tedna bo v Pomurju zelo pestro, saj se bodo zvrstili številni dogodki in prireditve. Za vas smo izbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.

Petek, 24. junij

Slovesnost ob dnevu državnosti

Letos mineva 31 let, odkar je slovenska skupščina sprejela ustavni zakon za uresničitev Temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije ter deklaracijo o neodvisnosti. Na proslavi, ki se prične ob 19. uri, bodo nastopili: Društvo harmonikarjev Murska Sobota, Murska Percussion Ensemble in Združeni mladinski pevski zbori osnovnih šol iz Mestne občine Murska Sobota. Slavnostni govornik bo Damijan Zrim, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije.

Srečanje na Krplivniku

Od 16. ure naprej se bo pri etnografskem muzeju odvijala tradicionalna otvoritvena prireditev ob dnevu „Őrség” ali Petrovoga senja. Organizator prireditve je madžarska samoupravna narodna skupnost občine Hodoš.

Festival Soboški dnevi: Dubioza Kolektiv, predskupina Leni Kravac

Bosanska glasbena senzacija Dubioza Kolektiv bo na Soboških dnevih ob Expanu nastopila s svetovno znanimi uspešnicami, ki so mešanica reggaeja, duba in rocka ter s primesmi tradicionalnega balkanskega melosa. Koncert se prične ob 21. uri. Kot predskupina bo nastopila skupina Leni Kravac. Skupino sestavljajo sami izkušeni glasbeniki, ki žanjejo uspehe s kombinacijo balkanskega melosa ter urbane elektronike.

Sobota, 25. junij

Občinski praznik Občine Radenci

Občina Radenci praznuje občinski praznik. Ob 17. uri bo v Športnem centru Ivanke Serec v Radencih potekala svečana akademija s podelitvijo nagrad, plaket in priznanj Občine Radenci za leto 2021. Ob 18. uri bodo nastopili Kvatropirci z gostjo Nino Pušlar, ob 20. uri Poskočni muzikanti.

Gasilsko tekmovanje Gasilske zveze Moravske Toplice in zabava s skupino Amadeus

Že tradicionalno gasilsko tekmovanje za člane, članice in starejše gasilce. Tekmovanje se odvija med 9.00 in 17.00, za tem pa sledi zabavni del s skupino Amadeus.

Festival Soboški dnevi: Igriva ulica

Vabljeni na zabavo za mlade in mlade po srcu, ki se bo odvijala na Slovenski ulici. Od 10. ure naprej vas čakajo pesmi in ples z Mišo, vožnja s kočijo RIS Dvorca Rakičan, artistka na hoduljah in predstava za otroke: Kako je čarovnica pregnala lovce na zmaje. Od 11. ure naprej pa tudi ustvarjalne delavnice, ki jih pripravljajo: društvo Nasmešek , društvo Modra luna , AMD Štefan Kovač in Vrtec Murska Sobota.

Tekmovanje v kuhanju motovilskega bograča

Letos bo od 12. ure naprej ob gasilsko-vaškem domu v Motovilcih potekalo že 7. tekmovanje v kuhanju motovilskega bograča. DŠKT LUKAJ Motovilci pa skupaj z Modelarskim društvom Čuk Škofja Loka pripravlja tudi razstavo modelarskih letal s pričetkom ob 13 uri. Modelarska letala bodo preizkusila tudi prekmurski zrak.

Obletnica 120 let PGD Serdica

PGD Serdica ob 120 letnici svojega delovanja organizira veselico, s pričetkom ob 16.30 uri. Po svečani proslavi bo potekalo tradicionalno tekmovanje za pokal Serdiškega brega. Na svečanosti bodo sodelovali gasilci iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Za zabavo in ples pa bosta poskrbeli skupina Prestiž in Mambo Kings.

150 let PGD Ljutomer in prevzem novega vozila

Prostovoljno gasilsko društvo Ljutomer vas od 18. ure naprej vabi na gasilsko veselico ob 150. obletnici delovanja društva in prevzemu novega vozila. Za zabavo bosta poskrbeli skupini Chikas in Zlata Žila.

Festival Soboški dnevi: Operna noč

Operna noč je že več kot pol desetletja tradicionalni koncert Simfoničnega orkestra Slovenskega narodnega gledališča Maribor, na katerem pod taktirko umetniškega direktorja Simona Krečiča nastopajo priznani solisti mariborske operne hiše. Program koncerta v Murski Soboti, ki se bo pričel ob 21. uri na Slovenski ulici, bodo tudi letos sestavljale najlepše melodije iz zakladnice operne umetnosti.

Festival Soboški dnevi: Koala Voice

Četverec s svojo neobremenjenostjo, razbijaškim indie punkom, polnim nalezljivih melodij in zasoljenih kitarskih riffov, zelo hitro priraste k srcu množicam doma in v tujini. Skupina je postala glas generacije in odločena ga je uporabiti. Njihov 4. album z naslovom Plata je izšel 25. junija 2021, postal je album leta, natanko 365 dni po izidu pa bodo ob 23. uri njihove skladbe zazvenele na grajskem dvorišču v Murski Soboti.

Nedelja, 26. junij

Dan odprtih kleti 2022 v Gornji Radgoni

Od 10. ure naprej se bodo na široko odprla vrata v najstarejšo peničarsko klet v Sloveniji, saj se po dveh letih vrača edinstveno, sedaj že tradicionalno doživetje v Gornji Radgoni – Dan odprtih kleti. Čaka vas pester program, vožnja skozi vinograde z mini busom in glasbeni program s skupino King Foo in Nino Pušlar.

Festival Soboški dnevi: Otroška predstava Mini cirkus Buffetto

Klovn in klovnesa skozi skupne dogodivščine spletata zabaven odnos, v katerem se igrata, ustvarjata in podajata v nepozabne izkušnje. Pri tem tekmujeta, si nagajata, sodelujeta, si pomagata. Na koncu ugotovita, da je najpomembnejše prijateljstvo. Predstava se prične ob 19. uri na grajskem dvorišču.

Festival Soboški dnevi: Joker Out

Joker Out, zasedbo iz prestolnice, sestavlja pet mladih glasbenikov, ki ustvarjajo svojevrstno glasbo shagadelic rock. Pred kratkim so se znova razveselili zlate piščali za izvajalca leta. V letu 2021 so namreč poleteli na krilih težko pričakovanega prvega albuma Umazane misli, z desetimi uspešnimi skladbami, kot so Gola, Omamljeno telo in Umazane misli. Koncert se prične ob 20. uri na Slovenski ulici.

Festival Soboški dnevi: MI2

Legendarni štajerski rokerji so stalnica slovenske rock scene. Do danes so izdali osem studijskih albumov in nanizali vrsto uspešnic: Črtica, Pojdi z menoj v toplice, Čakal sn te ko kreten, Sladka kot med, Proklete vijolice… Od 21.30 ure naprej lahko na Slovenski ulici prisluhnete njihovim pesmim, ob katerih se nam naježi koža, zariše smeh na obrazu in zazibajo boki.

Ponedeljek, 27. junij

Festival Soboški dnevi: Igrivi park

Ustvarjalne delavnice za otroke. Potekale bodo ves teden, od 10.00 do 12.30 na Trubarjevem drevoredu.

Festival Soboški dnevi: Stendap Tadej Toš - Freestyle comedy

Tadej Toš pravi: »V stendap me je potegnila beseda »up«, v tem tujem izrazu se mi je zdela domača in privlačna. »Up« je stanje duha, ko se vidi možnost za rešitev, ko se zaželeno kaže mogoče in dosegljivo. Upati si upati, nikakor obupavati in obupati. Moliere je rekel, da je življenje tragedija za tiste, ki čutijo in komedija za tiste, ki mislijo. Pridite ob 20.30 uri, upajmo skupaj, v prostem slogu.«

Celoten program dogajanja na Festivalu Soboški dnevi si lahko ogledate tukaj.

V zadnjem junijskem tednu, tik preden bomo skočili v dolgo poletje, pa se v športnem parku Melinci začenja največja športna prireditev v Pomurju. Pomurski športni festival letos spet obeta veliko športa, zabave in dobre glasbe. Od 27. junija do 3. julija se bo zvrstilo kar 22 športnih aktivnosti, aktivnosti za otroke in dva koncertna dneva.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.06.2022 ob 18:17 gost

      Zanimivo, da niti z besedo niso omenili sobotne večerne prireditve v Radencih na igrišču Nk Slatine. Nastopili bodo Nina Pušlar, Kvartopirci in Polkaholiki. Kak tega novinarji pomurca ne veste??????????????

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.06.2022 ob 18:26 gost

      Srbin se tam srečamo ,da te spoznam v živo kakšen seronja si !!!!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2022 ob 8:06 kilonja gost

        njega bošs rečal na koncertu svetovno znanih glasbenikov, kot so Baja Mali Kninđa, Jasmin Stavros, Klapa Ušuti, Serevina i podobne stvari znaš. to je svetska muzika in njega boš videl samo na izbranih dogodkih .

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.06.2022 ob 18:55 gost

      Seronja si ti pedr buzi SDS in pleme kero ti je omogočilo da si se privlekel na svet. V kerega nespadaš kajti tukaj smo samo ljudje ki sami odločamo o svoji usodi. Tebi pa kroji sudbino eden in edini bolnik umski,,,, januša grozni.,,,,,

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.06.2022 ob 21:07 gargamel gost

      idioti tak napišete da se ne keri dan točno špila koala voice, da bi vsaj ta bedasti mali letak povečali. kretenski portal

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.06.2022 ob 21:09 gargamel gost

        mislim tak da bi objavili da človek ne rabi iti iskat. ker če rabi extra iskat ali en letak gledat, potem niti članka ne rabimo odnosno ne rabijo pisati

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.06.2022 ob 21:56 gost

      Bosanc ajmo na bosansko glasbo 21:9

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.06.2022 ob 13:39 Bajker gost

      V Gornji Radgoni 20 let MK LISJAK, je ne vredno objave?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.06.2022 ob 13:47 gost

      Rus te je naredo mama mu je dala prosto volno !!!!!!!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.