https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Pomurski športni festival 2022

Kdaj: Ponedeljek, 27.06.2022 ob 15:00

Kje: Melinci, Melinci

Turnirji v nogometu, odbojki, košarki – rekreativni tek in pohod, teqball – V petek Jelena Rozga, v nedeljo Polkaholiki – Aktivnosti za otroke


V zadnjem junijskem tednu, tik preden bomo skočili v dolgo poletje, se v športnem parku Melinci začenja največja športna prireditev v Pomurju.

Pomurski športni festival letos spet obeta veliko športa, zabave in dobre glasbe. Od 27. junija do 3. julija se bo zvrstilo kar 22 športnih aktivnostiaktivnosti za otroke in dva koncertna dneva. Izvedbo športnega programa omogoča tudi sofinanciranje Fundacije za šport.

Nogometni, odbojkarski in košarkarski turnirji

Pomurski športni festival se bo letos začel s ponedeljkovim nogometnim turnirjem mlajših selekcij U7 in U9. Istočasno pa bosta potekala futsal turnir (4+1) in turnir v odbojki na mivki. Prav odbojkarski turnir se letos razteza čez tri dni: prvi dan bodo tekmovale moške, drugi dan pa ženske dvojice. V sredo se bodo pomerile še mešane trojke.

Tekmovali boste še lahko v nogometnem turnirju na milnici, veteranskem nogometnem turnirju, turnirju v človeškem namiznem nogometu, futsalu (3 vs. 3), košarkarskem turnirju 3x3 in metanju trojk ter športnih igrah.

A s tem priložnosti za tekmovanje v različnih športih ni konec. Pomerili se boste tudi v Teqballu, tekmovanju v elektronskem pikadu in ruskem kegljanju ter na zaključnem turnirju v judu videli, kaj zmorejo mladi judoisti. Za vadbo na prostem bo v soboto poskrbela Tadeja Markoja Zečević. Predstavniki Benmade pa bodo predstavili vadbo na lastni teži, ob tem pa pripravljajo tudi izziv v katerem si boste lahko prislužili kakšno nagrado.

Kar 30. zapored se bo odvil dnevno-nočni turnir v malem nogometu na travi za pokal ŠD Meteor Melinci, potekalo bo tudi tradicionalno streljanje penalov.

V petek pred koncertom Jelene Rozge se bodo ob 17.30 uri na revialni tekmi pomerili Pomurski politiki in državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

Veliki petkov koncert z Jeleno Rozgo in skupino Plamen, nedelja s Polkaholiki in Larisa Sreš & skupina Avantura

Po štirih športnih dneh bo petek koncertni dan. Na letošnjem koncertu Pomurskega športnega festivala bosta nastopila Jelena Rozga ter Skupina Plamen. Festivalsko dogajanje pa se bo v nedeljo zaključilo z narodno-zabavnim popoldnevom s Polkaholiki in Larisa Sreš & skupina Avantura.

Poskrbljeno tudi za otroke

Organizatorji pa so poskrbeli, da se bodo zabavali tudi otroci. Brezplačne aktivnosti za otroke bodo potekale v torek in nedeljo, v četrtek pa bo z otroki zaplesala Plesna šola Zeko. Ves čas jim bodo na voljo tudi napihljiva igrala.

Prijave na tekmovanja so še vedno odprte, vse informacije pa so dostopne na spletni strani www.pomurskisportnifestival.si in uradni facebook strani festivala.