https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vodstvo Luke Koper danes v Beltincih o mednarodnem logističnem središču

Beltinci, 23.06.2022 ob 14:50  

Vodstvo Luke Koper bo na današnji seji Občinskega sveta Občine Beltinci spregovorilo o projektu ILCB - mednarodno logistično središče Beltinci.

Na današnji seji Občinskega sveta Občine Beltinci bo vodstvo Luke Koper predstavilo trenutne aktivnosti povezane s projektom ILCB - mednarodno logistično središče Beltinci. Seje se bo udeležil član uprave Luke Koper Robert Rožac, ki bo predstavil trenutno stanje pri postopkih povezanih s prostorskim urejanjem. Pospešeno se namreč izvajajo aktivnosti za nadaljnjo fazo izgradnje (ILCB). Takoj, ko bodo ustvarjeni pogoji, bodo ključni deležniki projekta ustanovili tudi projektno podjetje, ki bo prevzelo del koordinacije potrebnih aktivnosti.

Projekt ILCB je ob podpori Vlade RS in resornih ministerstev eden večjih razvojnih projektov, ki je izjemno pomemben za razvoj širše pomurske regije. Mednarodno logistično središče Beltinci (oz. ILCB – International Logistics Center Beltinci) je zaradi svoje geostrateške lege izjemna razvojna priložnost Slovenije. Kot tako jo je prepoznala Vlada RS in ga uvrstila med nacionalne razvojne projekte Slovenije.

Območje ILCB bo prostorsko umeščeno direktno ob trasi avtoceste in železniške proge in je obdano z odličnimi logističnimi povezavami. V odmiku približno 500 m proti severu od predvidene lokacije ILCB, poteka avtocesta A5 Maribor - Pince, odsek Vučja vas - Beltinci, na katero je priključena glavna cesta. Železniška postaja Lipovci, ki je znotraj lokacije ILCB, leži na glavni železniški progi Pragersko - Ormož - Murska Sobota - Hodoš (slovensko - madžarska meja), na kateri je z dograditvijo odseka Puconci vzpostavljen mednarodni promet. Avtocestni krak Maribor - Pince (na slovensko - madžarski meji), z odcepom v Dolgo vas, je bil v celoti zgrajen in predan prometu leta 2008. Obe mednarodni prometnici, ki tangirata cono in se neposredno ob njej tudi križata, predstavljata pomembni veji V. panevropskega prometnega koridorja. Prostorska umestitev ILCB je torej skladna z usmeritvami in določili Strategije prostorskega razvoja Slovenije.

Potencial za več kot 1.000 novih delovnih mest

Ob strokovni podpori Univerze v Mariboru in njenih članic, je ob dejavnosti logistike, ambicija na tem področju razvijati še moderne energetske projekte in druge projekte krožnega gospodarstva. Kot na primer projekte povezane z gojenjem in predelavo industrijske konoplje in druge projekte, ki bodo podprti s sodobnimi tehnologijami in bodo ustvarjali kakovostna delovna mesta z visoko dodano vrednostjo. Glede na predviden vsebinski okvir, ima projekt ILCB na vseh svojih področjih potencial za več kot 1.000 novih delovnih mest z visoko dodano vrednostjo, so sporočili z beltinske občine. 

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.06.2022 ob 15:09 gost

      Sama bajna delavna mesta z visoko izobrazbo. Kje jih pa dobite če morajo imeti delavne izkušnje. Kajti delavne izkušnje si mladi lahko samo pridobijo po končanem šolanju če se stari umaknejo in dajo mesta mladim. Ne stari pa raje poganjajo korenine na stolcekaj kot da bi se umaknili in v penziji uživali. Danes v službo hodijo 70 80 letniki mladi pa z visokimi izobrazbami na borzi.

      23 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.06.2022 ob 16:45 Janči gost

      Odsek avtoceste Vučja vas-Beltinci ne obstaja. Vučja vas-Lipovci pač. In tudi ta famozni logistični center bo v Lipovcih. Lipovci niso Beltinci, čeprav spadajo v to občino, kot Rakičan ni Sobota. Primorcem ali Ljubljančanom to seveda ni jasno, Prekmurcem pa bi moralo biti, sploh pa novinarjem.

      17 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2022 ob 0:33 KA SMO LJUBOSUMNI gost

        Lipovčari nej biti ljubosumen to je grdo. Sicer pa naziv projekta je Logistični center Beltinci in nej Logistični center v Beltincih to pa je učna snov slovnice osnovna šola, tak ka nej pisati nekaj, malo znanja je potrebno, šteroga pa TIJ nemaš.

        8 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2022 ob 9:10 Janči gost

        Po tvoji logiki je most čez Muro v Beltincih, ne v Dokležovju, otok ljubezni tudi v Beltincih in ne v Ižakovcih. Nekdo drugi je ljubosumen in si prisvaja tuje. Praktično vsa občinska industrija je v Lipovcih, tudi ta center bo. 80 let je trajalo, da je železniška postaja dobila pravo ime, Lipovci. Čaka nas podobna zgodba, ker je nekdo spet grabežljiv.

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2022 ob 14:52 Gost gost

        Drugoligaš Nd Lipovci Klima Tratnjek; kantavtor Vlado Kreslin, rojen v Lipovcih; gojišče Fazan Lipovci ...

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.06.2022 ob 19:14 gost

      JA TOU PA !!!!!!!!!!!!!!! Beltinski občinski svet , sestavljen iz visokokakovostnih strokovnjakov , bo sigurno vse razumela kaj jim bodo povedali iz Luke Koper !! Niti prav sedeti ne razmijo !!! reveži neuki !!!!!!!

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.06.2022 ob 22:07 X gost

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.06.2022 ob 22:17 gost

      Kak vas ne boli srce, najlepša zemlja ide za takšne brezvezne centre! Briga nekoga kelko bo tu izpustov, kelko de bole narod betežen, pa tudi to se nišče ne pijta kakši hrup de ta vragolija povzročala, jelko bodo naše nepremičnine zgujbile vrednosti???? Naj delajo v Beltinci nej ka se spravljajo na Lipovske njive, pa pišejo logistični center Beltinci! Zdaj kdaj bo vsaki košček zemlje važen za oskrbo naroda, kar si kaj san pridela, zdaj , kdaj bo takšna lakota ,pa že je, zdaj delajo vsi fkup takšne bedastoce,

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2022 ob 0:49 NE PIŠI BEDASTOČE gost

        Je bala te tvoja, ekologija, hrup, onesnaženost pa njive, da zaradi draginje in norcev na vladi ne boš imel kaj za jesti, boš še pasel? Komaj nekaj namerava pametno ga priti v to zabačeno Prekmurje, že se oglašajo taki zblojeni tipi ka bi ptičke poslušali, žabe gledali pa od države socialno pomoč dobivali NE BO ŠLO POTREBNO BO DELATI V LOGISTIČNON CENTRI BELTINCI.

        16 10 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.06.2022 ob 7:28 gost

      Ne paše van če se nikaj ne dela, ne paše van če se ščej kaj delati. Pa kama tej svet ide.......za moje pojme ena najboljših investicij kera bi se mogla obvezno napravite v naših krajih....... prekmurje je logistično ena najboljših destinacij daleč okoli!!

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.06.2022 ob 14:21 297 gost

      Že pa znajo tisti ka ne do občutili toga hrupa največ povedati tu gor.Boš se pasel ti, ja boš se! Kakšno ekologijo se što ide, pač naj ido delat na tvoj prag , pa bi te rada vidla kakšni ekolog boš te tij! Nišče se nejde ekologije pa bi se mogel iti pa to preprečiti. Že marsikatero njivo so nam vzeli..... Bilo je prostovoljno, musajn! Njiva se samo ednouk oda, pa nikoli več. Te se še eni šli ekologe, samo bo prekesno . Ne blebeči vse povprek, San si penzijo zaslujžila s trdim delom, še na kmetiji doma fejst delala,zato spoštujem domačo zemljo, nej kak Vij eni, če se sto oglasi ka kaj napijše, te takoj skocite. Glih takši se tu gor glasijo, kar še nikdar nej mol v rokah motike, ka šele lopate ali vile! Zato nej biti eni zdaj pa tak grozno pametni tu gor!

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.06.2022 ob 14:26 super gost

      Ekološki vplivi so malenkost proti vsemu drugemu. Na primer, delovnih mest z visoko dodano vrednostjo bo tu malo. V glavnem se rabi siromake za prekladanje robe. Je pa že sedaj problem, da ni ljudi za taka dela. Rešitev! Pripeljejo jih iz Azije in ti morajo nekje živeti. Je to rešeno? Kje bodo samski domovi v Beltincih? To je samo en aspekt tega. Take zadeve veliko potegnejo za sabo. Vse to mora en kraj požreti. Je naše podeželje to sposobno? Bodite brez skrbi, nič nimam proti tujcem, ti si samo iščejo boljše življenje.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.06.2022 ob 16:39 gost

      Nič so nej ekološki fplivi malenkost........, Ja tistim ka ste deleč fkrej od toga, je malenkost! Nej zadostna, ka je betonarna, cestno, Lek, Panvita, to so nam že vse pobrali njive, zdaj še to, te bi ali pa bodo še železnico gradili, ge, po naših njivaj....... Pa de pa nikak pravo ka je ekologija najmenši problem! Še kakši problem je ekologija, ka si niti ne predstavljamo! Eni so radi ka se naj to tu gradi, samo hitro napraviti, dokeč ljudje ne sprevidijo, samo po toči zvoniti je prepozno! Bomo se pasli bomo, pa to niti nej tak daleč,pa le navijajte za te centre, samo jih naj gradijo na vaših pragaj,pa da vas vidim junake kak de se vam smejalo.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2022 ob 17:08 gost

        Promet, industrijske zgradbe, hrup in svinjarijo na lipovske njive, ponosno poimenovanje centrov v Beltince.

        15 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2022 ob 17:14 ne tak gost

        Saj se tudi s tabo strinjam in se ne jezi. Je bilo samo nekoliko nerodno povedano da so malenkost proti marsičemu drugemu. Dejansko so problem v povezavi s vsem drugim, kvaliteta življenja skupaj z drugimi vplivi drastično pade. Tu je podeželje in sem to ne paše. Že sedaj je problem z železnico in avtocesto. Res gre dosti kvalitetne zemlje. Tudi mene zanima, če bi bili zagovorniki za to, da se jim v soseščini naredi en tak logistični center.

        14 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.06.2022 ob 17:17 gor se postavte gost

      Organizirajte se, postavite se proti, ne pa samo požreti vse. Če ni že prekesno

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.06.2022 ob 19:22 gost

      Popolnoma se strinjam z vami vsemi zgoraj!! Ja bi jim res trbelo napraviti tu na sredini Beltincev, kjer imajo dovolj prostora, pa da jih vidimo, lejko se je z tujini perjon kititi, za to pa enoga koščka zemlje nej dati. SŽ

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.