https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podpisali so gradbeno pogodbo

24.06.2022 ob 6:05  

Občina Križevci je izvedla javno naročilo za rekonstrukcijo javne poti 724 365 v Bučečovcih. Izbran je bil najugodnejši izvajalec za izvedbo gradbenih del, in sicer podjetje Legartis d.o.o. iz Lendave.


Včeraj, 23. junija, sta župan Občine Križevci mag. Branko Belec in direktor gospodarske družbe Legartis d.o.o. Matjaž Hozjan, podpisala gradbeno pogodbo v višini 186.653,06 evrov.

Rekonstrukcija ceste v dolžini cca. 210 metrov obsega novogradnjo vodovoda – cevovodi iz nodularne litine in prevezavo hišnih priključkov, odstranitev obstoječe asfaltne površine in izkop gramoza, izvedbo nove voziščne konstrukcije ter izvedbo novega nosilnega in obrabnega asfaltnega sloja, odvodnjavanje z meteorno oziroma cestno kanalizacijo ter zaščito komunalnih vodov ( fekalne kanalizacije in telekomunikacij), prilagodilo se bo šest pokrovov fekalne kanalizacije z izvedbo novega betonskega prstana.

Širina ceste bo 3,5 metre, na vsaki strani pa bo bankina 0,75 m.

Gradbeni nadzor nad projektom bo opravljala gospodarska družba AKEN – ing iz Borecev, ki jo zastopa direktor Stanislav Marič.

Z deli bodo pričeli sredi meseca julija.

* Foto: Občina Križevci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2022 ob 20:30 gost

      Opet Legartis? Čas je, ka pride k Beleci kakšna inšpekcija...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.