https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Mladi na zabaven način spoznali Mursko Soboto

30.11.2021  

Zavod Zabavnik med 26. novembrom 2021 in 3. decembrom 2021 gosti mladinsko izmenjavo z naslovom »Združeni v kulturi« oziroma »United in culture«. Mladinska izmenjava povezuje 30 udeležencev iz petih držav, in sicer iz Slovenije, Portugalske, Italije, Litve in Romunije starih med 17 in 30 let, nekateri vodje skupin pa so starejših od 30 let.

Glavni cilj projekta »Združeni v kulturi« je mlade aktivno vključiti v družbo s pomočjo odkrivanja in spajanja različnih kultur. Mladinska izmenjava bo odlična priložnost tudi za medkulturno učenje in sicer skozi predstavitve sodelujočih držav in tradicionalne glasbe, kjer bodo udeleženci predstavili svojo nacionalno kulturo.

Preko neformalnih metod učenja (delavnice, debate, socialne in spoznavne igre, kreativno razmišljanje, delo v skupinah, aktivnosti v naravi, team building aktivnosti) bodo mladi pridobivali novo znanje in veščine, razvijali in nadgrajevali kreativnost in iznajdljivost, timsko sodelovanje, se opremili s kompetencami in veščinami za spodbujanje strpnosti, demokracije in spoštovanja človekovih pravic na podlagi multikulturnega dialoga.

Mladi so skozi igro spoznavali gostujoče mesto Murska Sobota. Igro so pripravili slovenski udeleženci, ki so si jo »sposodili« od Društva kreativne mladine Murska Sobota. Team building igro so zasnovali mladi, da bi skozi zabaven način predstavili lokalno okolje, kjer se odvija mladinska izmenjava. Obenem pa je eden izmed glavnih ciljev tudi povezovanje mladih in povezovanje z lokalnimi prebivalci.

Celoten projekt je financiran s strani programa Evropske Unije Erasmus+ in slovenske nacionalne agencije za mladino MOVIT.

Foto: Zavod Zabavnik

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.