https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Erasmus+ je mlade združil v kulturi!

29.12.2021  

Zavod Zabavnik je med 26. novembra 2021 in 03. decembra 2021 gostil mladinsko izmenjavo z naslovom »Združeni v kulturi« oziroma »United in culture«. Mladinska izmenjava je povezovala 30 udeležencev iz petih držav, in sicer iz Slovenije, Portugalske, Italije, Litve in Romunije starih med 17 in 30 let, nekateri vodje skupin pa so bili starejših od 30 let.

Glavni cilj projekta »Združeni v kulturi« so bili mlade aktivno vključiti v družbo s pomočjo odkrivanja in spajanja različnih kultur. Mladinska izmenjava je bila odlična priložnost tudi za medkulturno učenje in sicer skozi predstavitve sodelujočih držav in tradicionalne glasbe, kjer so udeleženci predstavili svojo nacionalno kulturo.

Preko neformalnih metod učenja (delavnice, debate, socialne in spoznavne igre, kreativno razmišljanje, delo v skupinah, aktivnosti v naravi, team building aktivnosti) so mladi pridobivali novo znanje in veščine, razvijali in nadgrajevali kreativnost in iznajdljivost, timsko sodelovanje, se opremili s kompetencami in veščinami za spodbujanje strpnosti, demokracije in spoštovanja človekovih pravic na podlagi multikulturnega dialoga.

Mladi so skozi mladinsko izmenjavo spoznavali pomen besede kultura, jo povezali z glasbo in se osredotočili tudi na spoznavanje različnih ranljivih ciljnih skupin kot so LGBT skupnost, narodnostne manjšine, ki živijo na naših območjih, brezdomne osebe, starejše in romsko skupnost, ki so jo tekom aktivnosti tudi obiskali in se seznanili z njihovo kulturo.

Skozi projekt so mladi spoznavali raznolikost Evrope skozi svojo kulturo in glasbo. Obenem pa so mladi spoznavali pravi pomen raznolikosti, ki jo ponuja Evropa, saj so bili udeleženci iz različnega kulturnega okolja.

Celoten projekt je bil financiran s strani programa Evropske Unije Erasmus+ in slovenske nacionalne agencije za mladino MOVIT.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.