https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Prvi uradni obisk ministra Arčona pri slovenski manjšini na Madžarskem

Gornji Senik, 30.06.2022 ob 9:30  

V sredo, 29. junija, se je minister Matej Arčon mudil na svojem prvem uradnem obisku pri slovenski manjšini na Madžarskem.

Minister Arčon se je na slovenski vzorčni kmetiji na Gornjem Seniku sestal s predstavniki dveh krovnih organizacij, predsednico Zveze Slovencev na Madžarskem in predsednikom Državne slovenske samouprave ter z zagovornico slovenske narodnosti v madžarskem parlamentu. Ministra Arčona sta na sestanku spremljali državna sekretarka na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar in generalna konzulka RS v Monoštru Metka Lajnšček.

V svoji izjavi je minister dejal, da je bil sestanek sicer bolj informativne narave, vendar pa je zelo vesel in zadovoljen, da gre sicer za najmanjšo narodno skupnost v zamejstvu, ampak je v vseh pogledih najbolj učinkovita. Izrazil je globok poklon vsem, ki delujejo na področju ohranjanja slovenstva in slovenskega jezika.

Na sestanku so se dogovorili tudi za način dela, ki ga bodo prakticirali v naslednjem štiriletnem obdobju. Srečali se bodo štirikrat na leto, prav tako pa bodo imeli mesečna virtualna srečanja. Želja vseh je, da si zastavijo zelo jasne cilje in pot do teh ciljev. Eden prvih ciljev narodne skupnosti na tem področju je popis prebivalstva, saj želijo, da se ljudje opredelijo kot Slovenci.

Po besedah ministra so mladi rdeča nit vseh pogovorov, na vseh njegovih dosedanjih obiskih pri zamejcih. Najpomembnejše je poiskati način, kako vključevati mlade in jih pritegniti k delovanju v posameznih društvih.

Sledilo je neuradno srečanje s predstavniki slovenskih organizacij in društev v Porabju. Minister si je v popoldanskem delu ogledal še prostore Državne slovenske samouprave, obiskal je Generalni konzulat v Monoštru in se ustavil v Slovenskem kulturnem informativnem centru Lipa.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.06.2022 ob 13:44 gost

      Tvoja Uršika Zala z rdečimi čeveljci pa redno maningira v DZ - tudi v koaliciji . Končno tudi njeni kolegi ugotavljajo , da tako ne bo moglo iti več naprej ..........

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.06.2022 ob 13:50 gost

      (momingira v DZ) popravek 13:44

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.06.2022 ob 14:08 gost

      Bravo Jelka Godec so bile besede Urški DZ - niste v sodni dvorani ,nismo kot poslanci šolarji ali obdolženci . Smo poslanci izvoljeni od ljudstva in niste in niste prvi med nami .Požela APLAVZ !!!!!!!!!! Bravo Jelka treba ji je pristrišt jezik !!!!!!

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.06.2022 ob 15:10 umetnik gost

        Urški DZ , boli k . . . . za vse skupaj, ko pa niti osnovnega bontona ne obvlada !!

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.06.2022 ob 15:09 gost

      Prvi uradni obisk ministra Arčona pri slovenski manjšini na Madžarskem !! Kaj se je le tam pogovarjal, ko pa ne ve, ne PREKMURSKO ne Madžarsko, solil je pamet in nakladal ??

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.06.2022 ob 16:22 gost gost

      IDE VSE U MAROLO ZDAJ PRISTAŠI GOLOBA HAJDI IDEMO PLESAT BUDALE KA DE STOGA UŽAS

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.06.2022 ob 16:35 gost

      To se vam samo zdi da gre v maloro upati moraš pa plesati .Drugi pa sedijo na stolčkah pa vlečejo le pare !!!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.06.2022 ob 17:56 Police so bile polne gost

      24ur/novice/slovenija/poziv-k-orozju-na-strankarski-televiziji youtube.com/watch?v=PMLhXM-ALSg youtube.com/watch?v=5OBjeNJmFqo odrezali so glave !!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.07.2022 ob 6:34 turist gost

      bograč doubo, ka pa gvont MURA design

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.