https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

Mladi iz sedmih držav prihajajo v Mursko Soboto in na Hodoš

1.7.2022  

Kar 44 mladih iz Slovenije, Litve, Romunije, Portugalske, Slovaške, Madžarske in Estonije bo med 22. julijem in 31. julijem 2022 izvedlo mladinsko izmenjavo (Erasmus+ Mladi v Akciji) z naslovom »Wake up Europe!«.

V okviru 10-dnevnih aktivnostih bodo mladi na pobudo Društva kreativne mladine in projektnih partnerjev (SEIKLEJATE VENNASKOND (Estonija), Associação Nó Górdio (Portugalska), ASOCIACIJA TAVO EUROPA (Litva), KOZGAZDASAGI POLITECHNIKUM ALTERNATIV GIMNAZIUM (Madžarska), Youthfully Yours SK (Slovaška) in ASOCIATIA SUPER TINERI (ASIRYS) (Romunija) pripravili mladinsko izmenjavo z naslovom »Wake up Europe!«, kjer bodo spoznavali prostovoljstvo, solidarnost in primere dobrih praks v boju proti diskriminaciji.

Mladi bodo spoznavali primere dobrih praks v prostovoljstvu vsake države udeleženke, obiskali bodo romsko naselje Pušča, Dom starejših Rakičan, Hišo Sadeži družbe Murska Sobota, Zavetišče za brezdomne osebe Murska Sobota, Krizni center mlade Murska Sobota, obiskali Ljubljano, pripravili čistilno akcijo okrog Soboškega jezera in uredili prostor na za mlade v Murski Soboti.

Mladi udeleženci vas vabijo, da se jim pridružite na njihovih delovnih akcijah. V soboto 23. 07. 2022 ob 21. uri pa vas vabijo na mednarodno kulinarično tržnico, ki bo potekala v Mladinskem domu Hodošu.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT. Projekt je bil podprt tudi s strani Mestne občine Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.