https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V RIS Dvorcu Rakičan predstavili projekt KEY

07.03.2022 ob 11:00  

V RIS Dvorcu Rakičan so predstavili projekt Keep Educating Yourself (KEY), ki je sofinanciran s strani Evropske unije v sklopu Programa Erasmus+: Sodelovanje za inovacije in izmenjavo dobrih praks, Strateško partnerstvo za mlade (KU2).


Namen projekta KEY je promoviranje profesionalnega razvoja vzgojiteljev s programi formalnega in neformalnega učenja, ki bodo odgovarjali na njihove trenutne potrebe.

V projektu sodeluje 15 projektnih partnerjev iz Srbije, Črne gore, Romunije, Madžarske, Združenega kraljestva in Slovenije. RIS Dvorec Rakičan se je v projekt vključil kot raziskovalno-izobraževalna institucija, ki vzgojiteljem kot ciljni skupini projekta omogoča vključevanje v vsebine, preko katerih se le-ti učijo inovativnih pedagoških metod in pristopov, ki jih uporabljajo pri svojem delu. Poleg tega lahko vzgojitelji svoje strokovne veščine krepijo tudi z udeležbo in s strokovnim prispevkom na treh mednarodnih konferencah, ki jih RIS Dvorec Rakičan organizira na letni ravni. Doprinos RIS Dvorca Rakičan v tem projektu je v prenosu dobrih praks na projektne partnerje, ki jih je institucija razvila tekom svojega večletnega delovanja.

Cilj projekta KEY je analiza obstoječega stanje v državah projektnih partnerjev, določitev novih smernic in razvoj inovativnih pedagoških tehnik oz. doseči kontinuirani vseživljenjski profesionalni razvoj vzgojiteljev.

Projekt je v času trajanja 3 let zaobjel več ciljnih skupin: akademsko/ne-akademsko učno osebje, strokovnjake na področju vzgoje in izobraževanja; vse pomembne vladne in nevladne deležnike, vključene pri oblikovanju izobraževalnega središča; posredno pa tudi medije, predstavnike lokalnih skupnosti in širšo zainteresirano javnost.

S vključitvijo v projekt se je povečalo mednarodno sodelovanje, novo mreženje pa je omogočilo sklepanje nadaljnjih potencialnih projektnih partnerstev. Posledično se pričakuje poglobitev v problematiko in s tem več povezave med teorijo in prakso, kar bo omogočilo horizontalno učenje po principu mentorstva.

                                                                       

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.