https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Sinagogi Lendava potekal koncert Judovska duša

Sinagoga Lendava, 07.07.2022 ob 6:05  

V ponedeljek, 4. julija 2022, so v Sinagoga Lendava s koncertom naslovljenim, Judovska duša zaključili vsebinsko in čustveno bogat dan, ki so ga začeli s polaganjem tlakovcev spomina, nadaljevali s podpisom sporazuma med Občino Lendava in Judovskim združenjem Slovenije, sklenili pa z glasbo.


Elie Rosen, predsednik Judovskega združenja Slovenije, je ob tej priložnosti s prijazno gesto prijateljstva v Lendavo pripeljal dva odlična glasbenika, glavnega kantorja osrednje Sinagoge na Dunaju Shmuela Barzilaija in pianista Eliasa Meirija.

Ob predsedniku Judovskega združenja Slovenije mag. Eliju Rosnu in podžupanu Občine Lendava v funkciji župana Ivanu Koncutu so večernemu koncertu med drugimi prisluhnili: Nje. eksc. mag. Elisabeth Ellison-Kramer, veleposlanica Republike Avstrije v Republiki Sloveniji, Nj. eksc. Mons. Jean Marie Speich, apostolski nuncij v Sloveniji, mag. Leon Novak, škof Evangeličanske cerkve AV v Republiki Sloveniji, Janez Magyar, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije, Ariel Haddad, glavni rabin za Slovenijo, in Ferenc Hajós, prvi veleposlanik Republike Slovenije na Madžarskem in častni občan Občine Lendava, so sporočili iz Občine Lendava.

 FOTO: Tomaž Galič.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.