https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vrtec Murska Sobota izmenjuje primere dobre prakse v tujini

10.07.2022 ob 11:50  

V Vrtcu Murska Sobota že leto in pol poteka projekt Erasmus+, Mobilnost delavcev na delovnem mestu v tujini. V okviru tega so se zaposleni v Vrtcu Murska Sobota podali v partnerski ustanovi, to je Vrtec Alterbach v Salzburgu, v Avstriji in Djećji Vrtić Opatija na Hrvaškem.


Strokovni delavci vrtca so se v kontekstu tega projekta udeležili mobilnosti v trajanju 2 – 3 dni in tako izvedli že dve mobilnosti strokovnih delavcev v Opatijo in dve mobilnosti v Salzburg.

Njihov namen mobilnosti je usklajeno delovanje in povezovanje strokovnih delavcev znotraj zavoda kot tudi povezovanje z drugimi organizacijami, ki so del domačega in mednarodnega okolja. S projektom si želijo spodbuditi spremembe, korakati s časom, izmenjati primere dobre prakse v tujini in tako bogatiti, izboljšati in oplemenititi lastno prakso.

Poleg profesionalne rasti si želijo, da si strokovni delavci pridobijo več izkušenj s hospitacijami v drugih vzgojno - izobraževalnih sistemih, spoznavajo nove inovativne oblike in metode dela, kulturo in jezik drugega naroda in hkrati spodbujajo še dodatno uporabo interaktivne tehnologije. 

Njihove hospitacije potekajo v treh smereh: - dvig kakovosti zavoda z mreženjem in izmenjavo praks, - inkluzija oziroma integracija ranljivih skupin ter - medkulturne izmenjave na področju umetnosti.

Skupine so na mobilnosti opazovale posamezne zgoraj omenjene elemente in se potem pogovarjale o svojih opažanjih.

Pri tem je velikega pomena, da opazijo segmente, ki jih bi si želeli vnesti pri njihovem delu in tako dodati poseben doprinos lastnemu pedagoškemu ustvarjanju.

Hkrati jim bodo opažena spoznanja postavile nove smernice pri načrtovanju pedagoškega dela. Vse omenjeno bo pa brez dvoma doprineslo še več sveže energije in zagona v njihovo delo.

FOTO: Vrtec Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.