https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Občini Črenšovci podpisali pogodbo za novogradnjo vrtca

Občina Črenšovci, 08.07.2022 ob 6:05  

Županja Občine Črenšovci Vera Markoja in tehnični direktor podjetja Vg5 d.o.o. Nejc Hrastnik sta v četrtek, 7. julija 2022, v prostorih Občine Črenšovci podpisala gradbeno pogodbo za novogradnjo vrtca na Srednji Bistrici.

Izvajalec VG5 d.o.o. je bil v javnem razpisu izbran kot najugodnejši ponudnik. Vrednost pogodbe znaša 3.158.540,65 evra z DDV, od katere je v letu 2022 okvirno predvidena 25- odstotna realizacija, v letu 2023 60 odstotna in 15 odstotna v letu 2024. Pooblaščeni gradbeni nadzor s strani investitorja bo opravilo podjetje Eko ing, gradbeni inženiring d.o.o. Z direktorjem Miranom Kreslinom je bila tudi obenem podpisana pogodba. 

Občina je v letu 2020 pristopila k pripravi projektne dokumentacije za izgradnjo novega vrtca. Projektno dokumentacijo je izdelalo podjetje Atrij d.o.o., odgovorni vodja projekta je Nina Kolarič Tibaut. Februarja 2021 je občina pridobila gradbeno dovoljenje. Nato se je prijavila na javni razpis ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Le-to ji je odobrilo obseg sofinanciranja novogradnje v višini 1.172.667,07 evra. Preostanek finančnih sredstev bo občina zagotovila iz proračuna. 

V šolskem letu 2022/2023 je v vrtec Bistrica vpisanih 65 otrok, ki so razporejeni v štiri oddelke. Od teh je en oddelek zaradi prostorske stiske v šoli. Zgradba sedanjega vrtca je bila zgrajena leta 1980, novi objekt pa bo zgrajen poleg obstoječega, ob parkirišču pri osnovni šoli Prežihovega Voranca Bistrica. 

»Nov, sodoben vrtec bo za ta kraj pomembna pridobitev. Otrokom in kolektivu bodo tako omogočili boljše prostorske pogoje, z investicijo pa bodo prispevali tudi k privlačnosti njihove občine za mlade družine,« je ob podpisu pogodbe povedala županja Vera Markoja.
FOTO: FB Občina Črenšovci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.07.2022 ob 9:12 gost

      Zelo lepa izgradnja vrtca bo ,,,,,,,,,

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.