https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Območna Obrtno-Podjetniška zbornica Murska Sobota bogatejša za šest novih mojstrov

Območno Obrtno-Podjetniška zbornica, 12.07.2022 ob 11:00  

V ponedeljek, 11. julija 2022 ob 18. uri je v prostorih Območno Obrtno-Podjetniške zbornice Murska Sobota potekal sprejem »osemnajste generacije« mojstrov. Na sprejemu mojstrov se je tako 114 mojstricam in mojstrom Območno Obrtno-Podjetniške zbornice Murska Sobota, pridružilo 6 novih mojstrov. 

Zbrane najprej nagovorila podpredsednica Upravnega odbora Območno Obrtno-Podjetniške zbornice Murska Sobota Verica Banfi, ki je poudarila, da je po dveh letih premora Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, 23. junija 2022 v Celju podelila mojstrske diplome 215 novim mojstricam in mojstrom skupno kar treh generacij. Ob tem, da Obrtno-podjetniška zbornica že vse od leta 2000 vzorno skrbi, da mojstrstvo ne zamre ter da vedno bolj dobiva na veljavi. Število mojstric in mojstrov se iz leta v leto povečuje. Slovenska obrt tako šteje za 52 mojstrskih nazivov skupno 3019 mojstrov in mojstric.

Od tega je skupno z novimi mojstri, ki so danes tukaj, 220 mojstric in mojstrov na območju, ki ga pokriva Območna Obrtna-Podjetniška zbornica Murska Sobota. Več obrtnikov in podjetnikov zbornice pa je tik pred zaključitvijo mojstrskih izpitov in bodo kmalu tudi postali mojstri.

Vsi vedo, da sta pomembni vrednoti za vsakega obrtnika in podjetnika znanje in spretnost. Za njihove nove obrtne mojstre, ki so že vsi obrtniki in podjetniki, je pa pridobljen mojstrski naziv velik osebni uspeh vsakega od njih in njihov pomembni dosežek v življenju. Za podjetje pa konkurenčna prednost v dejavnosti, saj se z uporabo blagovne znamke »mojster« poudari mojstrstvo in kakovost storitev in izdelkov. "Da postaneš mojster, je potrebno veliko znanja, spretnosti, izkušenj in volje.  Mojstrstvo je življenjska odličnost, zato mojstri ponosno izobesite vaše mojstrske diplome v vaših obratovalnicah ter jih vseskozi opravičujte s kakovostjo svojih izdelkov in storitev. Z večjim znanjem, ki ga obrtni mojstri nedvomno pridobijo, je zagotovljena višja kakovost njihovih izdelkov in storitev, obrtna  zbornica pa z njim dosega zaščito kakovosti obrtniškega dela. Zato je mojstrstvo izjemno pomembno za celotno obrt in podjetništvo ter za slovenski izobraževalni sistem", doda podpredsednica.

Mojstrski izpit prinaša tudi druge prednosti: - mojster si pridobi srednjo strokovno izobrazbo, - lahko nadaljuje izobraževanje na višjih strokovnih šolah, - mojster je lahko mentor dijakom in študentom ter ima vajence, - mojster izpolnjuje izobrazbene pogoje za opravljanje določenih obrtnih dejavnosti, - mojster je lahko vodja gradbenih del in omogoča vpis v imenik Vodij del, skladno z Gradbenim zakonom, za dela, za katera ima pridobljen mojstrski naziv, - mojstrski naziv je časten, - mojster je blagovna znamka, ki na trgu pomeni znak za odličnost izdelkov in storitev  in - mojster je lahko član Kluba mojstrov Slovenije. 

Ob tem pa je izrekla željo, da vsi novi mojstri svoje, mojstrske diplome in znanje, ki so ga pridobili s tem, uspešno unovčijo na trgu in da svoje znanje prenašajo tudi na mlajše rodove in tudi na njihove zaposlene. Na vse nove mojstre kot seveda na vse tiste, ki so si diplome pridobili prejšnja leta, pa so v zbornici izredno ponosni.

Novi člani Območno Obrtno-Podjetniške zbornice Murska Sobota so postali:

- Buzeti Mitja, samostojni podjetnik »Energetika in strojne inštalacije« iz Bakovec,  – mojster strojnih inštalacij.

- Palatin Tomaž, samostojni podjetnik »Elektro Palatin, elektroinštalacije«  iz Gančan – elektroinštalaterski mojster.

- Filip Izidor, samostojni podjetnik »Elektro Filip« iz Beltinec – elektroinštalaterski mojster.


- Hozjan Silvo, samostojni podjetnik »Slikopleskarstvo in fasaderstvo Hozjan« iz Gančan – slikopleskarski mojster.


- Merica Tomaž, direktor podjetja »Slikopleskarstvo in fasaderstvo Merica d.o.o.« iz M. Sobote – slikopleskarski mojster.

- Šalamon Peter, samostojni podjetnik »Slikopleskarstvo Pero« iz Svetega Jurija – slikopleskarski mojster.

Bojan Žerdin podžupan občine Beltinci pove, da s tem, ko, obrtniki razvijajo svoje temelje in podjetja prinašajo dodano vrednost sami pokrajini. S tem ko spodbujajo podjetništvo in tudi sami zaposlujejo nove mlade sodelavce, s tem tudi krepijo samo podjetništvo v Pomurju, za kar so predstavniki lokalnih skupnosti ne samo v občini Beltinci zelo zadovoljni, da se obrtniki in podjetništvo v njihovi pokrajini še naprej razvija in krepi. 

Rihard Peurača podžupan občine Rogašovci pa doda: "Spoštovani majstri postali ste mojstri. Naj vam ta diploma prinese mnogo poslovnih uspehov in čestitke vsem skupaj." 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.