https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mladinski center Risko je obeležil svetovni dan Romov

08.04.2022 ob 17:00  

Mladinski center RISKO med 04. 04. in 12. 04. 2022 gosti mladinsko izmenjavo z naslovom "ROMANO DROM", ki je v celoti financirana s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT.


Na mladinski izmenjavi udeleženci spoznavajo tematiko o romski kulturi, boju proti diskriminaciji do ranljivih ciljnih skupin in sovražni govor. Spregovorili pa so tudi o številnih t.i. tabu temah in pripravili kreativne delavnice v sodelovanju z lokalnim okoljem.

Mladinski center RISKO je v sklopu mladinske izmenjave »ROMANO DROM« obeležil svetovni dan Romov. Udeleženci mladinske izmenjave so obiskali Dom starejših Rakičan, kjer so stanovalce popeljali na sprehod do dvorca Rakičan. V dvorcu so pripravili kreativno delavnico, kjer so skupaj s starejšimi izdelovali romske zastavice in spoznavali romsko kulturo. Za stanovalce so pripravili tudi krajši program, kjer so jim predstavili romske plese in romsko glasbo. Druženje so zaključili ob romski pogači, ki so jo spekli udeleženci mladinske izmenjave.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.