https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti s slavnostno sejo počastili občinski praznik

Murska Sobota, 15.07.2022 ob 15:00  

V Gledališču Park Murska Sobota je danes potekala slavnostna seja Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota ob občinskem prazniku.

Praznik Mestne občine Murska Sobota je 16. julij, dan, ko je bila Murska Sobota prvič omenjena v pisni listini iz leta 1348.

Slavnostni govornik je bil Zoran Hoblaj, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana.

Mestna občina Murska Sobota je svoj praznik obeležila s slavnostno sejo, na kateri so podelili nagrade in priznanja Mestne občine Murska Sobota.

Prejemniki priznanj ob občinskem prazniku

Prejemnik naziva častni občan bo letos, na predlog dr. Aleksandra Jevška, Yukio Mori. V obrazložitvi je med drugim navedeno, da si Yukio Mori zasluži naziv častni občan Mestne občine Murska Sobota za njegov neprecenljivi prispevek pri vzpostavitvi, krepitvi in negovanju diplomatskih in prijateljskih odnosov, promocijo naše države in Murske Sobote ter dragoceno pomoč pri odpiranju poslovnih vrat. Yukio Mori je kot nekdanji častni konzul Republike Slovenije na Japonskem bistveno prispeval h krepitvi vezi med obema državama, hkrati pa je gospodarstvenikom iz naše regije in Slovenije utiral pot na oddaljeni japonski trg. 

Plaketo Mestne občine Murska Sobota v letu 2022 prejme Prostovoljno gasilsko društvo Murska Sobota. Za svoje neprecenljivo delo in pomoč pri varovanju življenj in premoženja je dr. Aleksander Jevšek predlagal, da se ob 140-letnici plemenitega delovanja v dobrobit občank in občanov občine Prostovoljnemu gasilskemu društvu Murska Sobota podeli plaketa Mestne občine Murska Sobota za leto 2022. Prostovoljno gasilsko društvo Murska Sobota je osrednje od dvanajstih gasilskih društev v Mestni občini Murska Sobota, ki v občini na leto opravi več kot 85 odstotkov vseh intervencij. Bogata zgodovina gasilstva v Murski Soboti se je začela pisati leta 1882, ko je bilo ustanovljeno tretje požarno društvo v Prekmurju. Vse do danes predstavlja steber posredovanja ob večjih nesrečah v severovzhodni Sloveniji.

 

Zahvalne listine Mestne občine Murska Sobota v letu 2022 so prejeli še: Kajak kanu klub »Mura« Krog, Žalik, strojno ključavničarstvo d.o.o. in Skupina PANVITA.

Obrazložitve:

Kajak kanu klub »Mura« Krog je član Kajakaške zveze Slovenije ter Športne zveze Murska Sobota. Od 23. novembra 2020 ima klub status nevladne organizacije v javnem interesu na področju športa. Svet Krajevne skupnosti Krog je predlagal, da se klubu podeli priznanje za njegove večletne vrhunske športne dosežke, za njegov prispevek k promociji in prepoznavnosti njihovega kraja ter Mestne občine Murska Sobota, za njegovo dolgoletno zgledno sodelovanje z Mestno občino Murska Sobota ter ob letošnji 50-letnici obstoja kluba, kot spodbuda klubu za nadaljnje delo.

 

Območna obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota je predlagala za dobitnika zahvalne listine podjetje ŽALIK, strojno ključavničarstvo d.o.o. iz Murske Sobote, saj podjetje s svojim letošnjim štiridesetim jubilejem dokazuje, da je treba v obrti in podjetništvu vztrajati ter da je s trdim delom in znanjem, za uspeh in obstoj treba tudi premagati vse ovire, kot so bile v preteklih letih in so se danes. Trgi in razmere se spreminjajo, zato v podjetju stalno sledijo trendom na področju strojnega ključavničarstva. S strani Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije so bili celo leta 2017 nagrajeni z bronastim ključem OZS.

Pomurska gospodarska zbornica in dr. Aleksander Jevšek sta predlagala Skupino Panvita za prejemnico Zahvalne listine Mestne občine Murska Sobota. Danes krovna blagovna znamka Skupina Panvita povezuje tri med seboj prepletene dejavnosti: kmetijstvo, meso in mesne izdelke ter ekologijo in energetiko. Skupino sestavlja 9 povezanih družb, ki zaposlujejo čez 600 oseb. Skupina Panvita je močno vpeta tudi v lokalno okolje. So soustanovitelj Fundacije Marof, katere poslanstvo je zagotavljati denarno in svetovalno podporo za otroško, mladinsko, invalidsko in socialno varstvo, športno in kulturno vzgojo, financiranje športnih in kulturnih dejavnosti ter izobraževanje otrok in mladine. V okviru fundacije vsako leto podelijo štipendije nadarjenim pomurskim študentom ter omogočijo letovanje otrokom svojih zaposlenih in nadarjenim otrokom iz Pomurja. Podpirajo številne športne in kulturne prireditve v svoji širši okolici. So dolgoročni sponzor Atletskega kluba Murska Sobota, ki nosi njihovo ime, in Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad, sponzorirajo pa tudi nekatera vrhunska športna tekmovanja v Sloveniji. So DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE, ki temelji na družbeno odgovornem principu upravljanja, s poudarkom na usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja.

V kulturnem programu je nastopila domača glasbena skupina DOROJA, ki letos obeležuje 40 let delovanja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.07.2022 ob 20:58 Pomurec krivi kurec gost

      Rdečuhi praznujejo in plešejo

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.07.2022 ob 0:13 gost

      Sami cobani in poneumljeni volilci padarja slobodana robi taubija na kupu,skoda da se ni podrlo ostresje,bi prekrila zemlja to rdeckarsto navlako

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.07.2022 ob 8:25 Magyar Bacsi gost

      Edini pravi občinski praznik je 17.oktober.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.