https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Voznik mopeda padel in se hudo poškodoval

16.07.2022 ob 6:30  

V preteklem dnevu so na območju Pomurja obravnavali pet prometnih nesreč, v katerih sta bila dva udeleženca lahko, eden pa hudo telesno poškodovan. Obravnavali so tri kazniva dejanja, šest kršitev javnega reda in miru ter dva primera povoženja divjadi.


V Petišovcih je voznik mopeda zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča podrsal ob varnostno ograjo in padel. Med vožnjo ni uporabljal predpisane varnostne čelade. Zaradi hudih telesnih poškodb se zdravi v soboški bolnišnici.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Meritve hitrosti bodo policisti danes pogosteje opravljali na območju PP M. Sobota.

* Fotografija je simbolična (Pixabay)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.07.2022 ob 11:38 gost

      volilec golobnjaka in strasten privrženec slobodana taubeka

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.07.2022 ob 10:14 Gajdar gost

      Ne odobravam vožnje mopedista, še posebej ker je vozil brez čelade, opozoril pa bi tudi na upravljalce cest. da so varnostne ograje dostikrat postavljene nestrokovno in preveč na cestišču. Imamo celo skoraj 1 km nesmiselne ograje med kolesarsko stezo iz Beltincev proti Lipi in to na ravnem delu cestišča (Občina Beltinci), večkrat pa teh ni na kritično izpostavljenih delih cestišča. Priporočil bi zakonodajalcu, na na širokih kolesarskih stezah (Rakičan-Odranci) dovoli vožnjo mopedom, ki jih lahko upravljamo brez izpita kategorije A in ne presegajo hitrosti 45 km istočasno pa takojšnji izbris označbe, ki določa vožnjo po polovici pločnik, kjer so poglobljeni izvozi iz parcel na cestišče, saj Slovenci posedujemo danes športna kolesa, ki lahko dosegajo hitrost tudi do 70 km na ravnini. Če cestišče preozko in imamo na drugi strani preširok pločnik. je treba tega prepoloviti in omogočiti vozni pas za kolega skiroje itd. v nivoju cestišča. Žal je pri nas tako, da je, ko se zgodi prometna nesreča kriv samo udeleženec - povzročitelj, upravljalec ceste pa ni nikoli kriv.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.