https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pomurska mini rezbarska kolonija ob Bukovniškem jezeru

Bukovniško jezero, 19.07.2022 ob 16:00  

V soboto, 16. julija, je ob Bukovniškem jezeru potekal festival »JEZERSKA VILA« z več različnimi dogodki. Med njimi je bila letos prvič izvedena tudi rezbarska kolonija »Bukovniško jezero« v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti - Območne izpostave Lendava in Zavoda za okolje in turizem in Občine Dobrovnik.

Ljubiteljski rezbarski ustvarjalci so s svojo kreativnostjo - z izdelovanjem smerokazov - prispevali k boljši orientaciji in informiranosti turistov, ki v velikem številu obiskujejo Bukovniško jezero zaradi energijskih točk, izvirne Vidove vode in kapelice ali preprosto zaradi uživanja v prelepi okolici, pa čeprav je trenutno samo jezero zaradi obnove očem manj privlačno.

Mimoidoči so si lahko od blizu ogledali eno od najstarejših rokodelskih dejavnosti v Sloveniji – rezbarstvo - in celo povprašali ustvarjalce o samem rezbarstvu.

Da bo od sedaj naprej Bukovniško jezero še bolj zanimivo in privlačno za obiskovalce, so zaslužni Rudi Bombek iz Trčove, Aleksander Gregorič iz Zamušanov in Marko Grašič iz Male vasi. Pridružila se jim je Klavdija Sitar iz Polzele, ki je svojo umetniško žilico zlila na platno.

Ker so se v času, ko je potekala kolonija, rodile nove zamisli, ideje, naj bi se  rezbarska kolonija v prihodnje ponovila, morda že naslednje leto. Na festivalu je bilo poskrbljeno tako za starejše kot tudi za najmlajše, ki so se lahko brezskrbno zavrteli z vrtiljakom ali se spuščali po napihljivem gradu, so zapisali člani JSKD Lendava.

Več fotografij v spodnji galeriji …


Foto: JSKD Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.07.2022 ob 20:18 gost

      Bravo res izvirno in lepo. Tako se dela v občini vedno nekaj izvirnega domiselnega. Ne kot sosednje občine kere ne morejo z mrtve točke edino da si občinski šerifi polnijo račune in malo vržejo svetnikom kako mrvico da so tiho. Najbolj je temu opisu podobna občina turnišče kera je 100 lejt za dobrovnikom.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.