https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

21.07.2022 ob 17:35  

Tudi ta vikend bo v Pomurju zelo pestro, saj se bodo zvrstili številni dogodki in prireditve. Za vas smo izbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.


Petek, 22. julij

50. Mednarodni folklorni festival

V Beltincih pri gradu se bo ta konec tedna odvil tradicionalni 50. Mednarodni folklorni festival. V petek ob 20. uri si boste lahko ogledali "Večer tuje folklore". Ta bo zanimiv zaradi kostumov, barv ter noš. Letos bodo nastopili: 1. Elassona, Laografiki Archeologiki Eteria Elassonas iz Grčije; 2. Viana do Castelo, Grupo Folclorico das Lavradeiras da Meadela iz Portugalske in 3. American Folk Ensemble, Orem iz Utah, Združene države Amerike.

Soboško poletje: Last Pizza Slice (LSP)

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota vas vabi, da jim prisluhnete na Trgu kulture od od 21. ure dalje. Skupino Last Pizza Slice sestavljajo: Filip Vidušin (glas), Gašper Hlupič (bobni), Mark Semeja (električna kitara), Zala Velenšek (basovska kitara, tenor in altovski saksofon) in Žiga Žvižej (elektronske klaviature). Skupina LPS (Last Pizza Slice) je nastala decembra 2018 v učilnici za glasbeno vzgojo Gimnazije Celje center. Fantje in dekle so svoj talent pokazali z zmago na EMI, ki jih je peljala na veliki oder Evrovizije v Torino. S svojo suverenostjo na odru in odlično glasbo so pravi magnet za mlade po vsej Sloveniji.

JAM SESSION

MIKK Murska Sobota vas od 20. ure dalje vabi, da se jim pridružite na grajskem dvorišču V Murski Soboti na poletni JAM SESSION! Lahko prinesete svoj instrument in zaigrate skupaj z različnimi glasbeniki (ozvočenje bo postavljeno) ali pa pridete poslušat različne improvizacije, ki se bodo spontano ustvarjale. 

Radgonsko poletje: Repetiror + Strain

Od 20. ure naprej bo pred Mladinskim centrom Gornja Radgona potekal koncert  skupine Repetitor, garažni rock / post-pank trio iz Beograda in brez dvoma ena od najbolj vznemirljivih koncertnih atrakcij, ne samo v regiji bivše Jugoslavije, temveč v celotni Evropi. STRAIN (Gornja Radgona) Zasedbo Strain iz Gornje Radgone originalno sestavljajo Saša Senger (vokal), Gabriel Beltran (kitara) in Leon Žnidarič (bobni), lani pa se jim je pridružil še Ozzy na basu. Pravijo, da je zasedba nastala, ko so se odločili, da preigravanje priredb ni več to, kar v glasbi želijo in da želijo ustvarjati avtorsko glasbo - in vse ostalo je zgodovina. Vstop je prost.

Slo24ultra- prvi 24 - urni cestni kolesarski maraton v Sloveniji

Slo24ultra je prvi 24 - urni cestni kolesarski maraton v Sloveniji. Primeren je za vse, ki bi radi preizkusili svojo vzdržljivost in preverili, koliko kilometrov lahko prevozite v 24. urah. Istočasno bo potekal tudi 6. in 12. urni maraton. V letu 2022 SLO24ULTRA šteje za WUCA 24-urno evropsko prvenstvo!  Start 24-urne dirke bo 22. julija 2022 ob 18:00 v Dobrovniku, ki leži na skrajnem severovzhodu Slovenije, tik ob meji z Madžarsko. Slo24ultra bo potekala na ravninskem, 11 km dolgem krogu skozi občini Dobrovnik in Turnišče. Zmagovalec bo tisti, ki bo prevozil največ kilometrov v 6., 12. oz. 24. urah. Slo24ultra bo organizirana za solo tekmovalce in tekmovalke, za 2-članske in za 4-članske ekipe (ženske, moške in mešane). Primerna je za čiste začetnike v vzdržljivostnem kolesarjenju ali kolesarjenju nasploh, saj spremljevalna ekipa ni potrebna. Na startno - ciljnem prostoru bo za tekmovalce poskrbljeno za hrano in pijačo ves čas dirke. Kolikokrat se boste ustavili, ni pomembno, priporočajo pa hitre postanke, ker se ura ne ustavi. Slo24ultra poteka pod okriljem Svetovne ultra-kolesarske zveze (WUCA) in se v letu 2022 šteje kot WUCA 24-urno evropsko prvenstvo za solo tekmovalce. Člani WUCA imajo pri startnini popust. Na startu se pričakuje kar nekaj najboljših ultra kolesarjev in kolesark sveta. Število tekmovalcev bo omejeno na 200, upošteval se bo čas prijave.

Sobota, 23. julij

Soboško poletje: "Cirkus Hokus Pokus“, čarodeja Sama Sebastiana

Interaktivna čarovniška predstava za vso družino skozi potovanje po čarobnem domišljijskem svetu, polnem neverjetnih čarovnij in smešnih komičnih zapletov, bo premišljeno spodbujala otrokovo aktivno opazovanje in odzivanje, domišljijo, sodelovanje, logično kognitivno razmišljanje in javno nastopanje. Poklicni čarovnik Sam Sebastian je za svoje delo prejel devet mednarodnih nagrad. Gostoval je v petnajstih državah in leta 2020 zaznamoval trideseto obletnico svoje prve odrske predstave. Za igro in animacijo bo poskrbel Sam Sebastian. Predstava, ki se začne ob 10. uri na Trgu zmage, je primerna za starejše otroke in traja 45 minut. 

BISTRIŠKI DAN

PGD Gornja Bistrica vas vabi na BISTRIŠKI DAN, ki bo potekal na Športno Rekreacijskem Centru Jame Gornja Bistrica. Ob 12. uri bo najprej sledilo srečanje upokojencev. Ob 16. uri se bo začel KOTELFEST,- kjer bodo iz različnih vrst mesa kuhali jedi na žlico. Pripravljene jedi bodo obiskovalci lahko brezplačno degustirali. Od 18. ure pa bo potekala zabava z ansamblom IGOR IN ZLATI ZVOKI. Vstopnine ni.

OFAKafana/OFAK 2022   

Že tradicionalna in vsem dobro poznana OFAKafana se tudi letos vrača. Malo spremenjena in drugače oblikovana vas bo letos pričakala v prostorih Kluba Ormoških Študentov in vam postregla s pestro ponudbo. Kuhala se bo odlična, aromatična kava Lavazza, pekel tradicionalni OFAKFrüštük, letos pa bodo za vas, zraven kave, prvim postregli tudi vroče rogljičke. V soboto bodo odprti od 8. do 14. Osvežili se boste lahko ob domačih ledenih čajih, mnogih limonadah in koktajlih. To leto so se odločili pripraviti tudi poučne vsebine, ki pa naj zaenkrat ostanejo skrivnost. Lepo vas vabijo, da se z njimi podružite in sprehodite v center Ormoža. Vstop je prost.  

OFAK 2022: Prleški večer - Samo Budna & Band, Tadej Vesenjak, Orkester Selotejp 

Od 21. ure naprej vas na Gradu Ormož pričakuje otvoritev festivala OFAK v domači, prleški zasedbi. Nastopili bodo: Samo Budna & Band, Tadej Vesenjak, Orkester Selotejp. SAMO BUDNA, pevec in instrumentalist iz Ljutomera, je na slovenski glasbeni sceni že več kot 25 let - kot dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina, soustanovitelj Marko Bande, nekdanji vodja zasedbe Posodi mi jürja  ali zadnja leta kot vodilni skupine Samo Budna & Band. TADEJ VESENJAK je najglasnejši Prlek med kantavtorji in najbolj prleški kantavtor med Prleki. Njegova besedila so osebna, cinična, humorna, jezna, romantična, otožna- takšna, kot je življenje. So kritična, izpovedna in iskrena. Njegova glasba je mešanica folka in bluesa z močnim rockovskim pridihom in občasnimi reggae izpadi. Glasbena skupina ORKESTER SELOTEJP je nastala leta 2001 v prostorih DAK Hum Ormož iz dveh bendov Za gnide in 1. ormoškega gimnazijskega benda Sarkofuck. Pod vodstvom Branka Puklavca, prvinskega kitarista in soustvarjalca skupine Pridigarji. Prvotni bend je deloval od 2001 do 2008. Bend se je ponovno sestal 2016 v glasbeni delavnici Hiška Pavlovci doma pri Branku, kjer se vadi in ustvarja nova glasba.  VSTOPNICE bodo na voljo na prodajnih mestih Eventim (od ponedeljka, 4. julija naprej): 6 € v predprodaji, 8 € na dan dogodka. Prite na zobl pa lük! Se vidimo!    

Veselica z Lidijo Bačić  

PGD Ropoča prireja veselico z znano pevko Lidijo Bačić in skupino Prestiž. Vabljeni, od 20. ure naprej, da se z njimi poveselite. Vstopnine ni. 

Skrito dvorišče: Jan Kus & The Slavo Rican Assembly feat. Vesna Pisarović

Po toplem sprejemu njegovega prvenca Faith se tako s strani glasbenih kritikov kot poslušalstva eklektični newyorški, v Sloveniji rojeni saksofonist, skladatelj, tekstopisec in producent Jan Kus podaja v nove glasbene dogodivščine in se pomika v smeri, ki ga spontano privlači že zadnjih nekaj let. Njegov mednarodno priznani projekt Slavo Rican Assembly združuje njegove izkušnje z newyorške latino-jazzovske scene, kjer je Jan aktiven kot član dveh vrhunskih zasedb, Fernando García Band in César Orozco Kamarata Jazz. Glavna vizija Slavo Rican Assembly je raziskovanje podobnosti in razlik med glasbo portoričanske (ter nasploh karibske) in južnoslovanske tradicije ter njuno združevanje v koheziven, povsem nov, edinstven in privlačen zvok. Zasedba: Vesna Pisarović (glas), Jan Kus (skladatelj/aranžer, tenorski saksofon, sopranski saksofon), Gabriel Vicéns (električna kitara), Arsenije Krstić (klavir, klaviature), Dan Martínez (električni bas, akustični bas), Fernando García (tolkala) in Jean John (bobni). Koncert se začne ob 21. uri na dvorišču Hranilnice prekmurskih dobrot.

Koncert: Miroslava Ilića  

PGD PUŠČA prireja koncert Miroslava Ilića. Kralj narodnozabavne glasbe prihaja na PUŠČO. Nemam vremena da živim; Nije život jedna žena; Polomiću čaše od kristala; Pozdravi Je, Pozdravi; Jedan dan života - je le nekaj številnih uspešnic pevca Ilića-a. Kot predskupini bodo nastopili: Romano Glauso in DuoŠTim. Čim prej pohitite in si zagotovite vstopnice za noro zabavo. Vstopnice je možno kupiti v predprodaji za 10 €. Na dan koncerta znaša cena vstopnice 15 €. Koncert se začne ob 20. uri na Športnorekreacijskem centru Pušča. 

50. Mednarodni folklorni festival

V Beltincih pri gradu se bo ta konec tedna odvil tradicionalni 50. Mednarodni folklorni festival. V soboto ob 16. uri si boste lahko ogledali: Prikaz ljudskih običajev vasi občine Beltinci. Zavod za turizem, kulturo in šport Beltinci je ob sobotnem dogajanju povabil tudi različne rokodelce, obrtnike, ki se bodo predstavili na stojnicah. V okviru prireditve bodo postavljeno, kar 22 stojnic, kjer bodo obrtniki in rokodelci predstavljali različne izdelke. Zvečer ob 20. uri, pa bo potekal "Etno večer z oddajo Slovenska zemlja v pesmi in besedi." Obiskovalci bodo tako lahko slišali v okvir Etno večera: Marko bando, Zvezdano Novaković in Grlenice, Miro Božiča & Benjamina Barbarič, Gugutke, Ljudske pevce iz Luč in Duet Beročka.  

Poletni sobotni večer: Zlata žila

V okviru Poletja v Moravskih Toplicah je TIC Moravske Toplice pripravili pestro poletno dogajanje. Skupina Zlata žila je nastala spontano, ko so kot presenečenje zaigrali na prijateljevem rojstnem dnevu. Špil je super izpadel in povabljeni so bili zelo navdušeni. To jim je dalo zagon za naprej. Večinoma igrajo komercialno glasbo, imajo pa tudi nekaj avtorskih pesmi. Navdih za komercialno glasbo je nedvomno odziv občinstva, za avtorske komade pa so se odločili poskusiti ustvariti nekaj svojega. Vsekakor se zgledujejo po naših prekmurskih skupinah, kot sta Blue Planet in Plamen. To pa zaradi tega, ker igrajo glasbo, ki je občinstvu všeč in vedno naredijo dobro zabavo. Ime Zlata žila izhaja iz dejstva, da so v skupini kar trije zdravstveni delavci in ko so v šoli pri uri govorili o tej temi, se jim je ob besedi profesorja Zlata Žila utrnila ideja za ime skupine. Pridružite se jim na zelenici v središču Moravskih Toplic od 19.30 dalje. 

Nedelja, 24. julij 

50. Mednarodni folklorni festival 

V Beltincih pri gradu se bo ta konec tedna odvil tradicionalni 50. Mednarodni folklorni festival. V nedeljo, 24. julija, ob 15.30 pa bo veliki finale, zaključek festivala s "Povorko vseh skupin na prireditveni prostor na čelu z domačo Plej bando". Ob 16. uri pa bodo v okviru Praznika slovenske folklore – srečanje odraslih folklornih skupin v sodelovanju z JSKD zraven domače skupine FS KUD Beltinci nastopile še naslednje skupine: FS ŽKUD Tine Rožanc Veterani, FS COF, FS Podgorci, Mladinska FS Mengeš, FS Dragatušm FS ŽKUD Tine Rožanc in FS Sava.  

OFAKafana/OFAK 2022   

Že tradicionalna in vsem dobro poznana OFAKafana se tudi letos vrača. Malo spremenjena in drugače oblikovana vas bo letos pričakala v prostorih Kluba Ormoških Študentov in vam postregla s pestro ponudbo. Kuhala se bo odlična, aromatična kava Lavazza, pekel tradicionalni OFAKFrüštük, letos pa bodo za vas, zraven kave, prvim postregli tudi vroče rogljičke. V nedeljo bodo odprti od 8. do 14. ure. Osvežili se boste lahko ob domačih ledenih čajih, mnogih limonadah in koktajlih. To leto so se odločili pripraviti tudi poučne vsebine, ki pa naj zaenkrat ostanejo skrivnost. Lepo vas vabijo, da se z njimi podružite in sprehodite v center Ormoža. Vstop je prost.

OFAKuhja /OFAK 2022  

OFAKuhja ~ Vinsko-glasbeno-kulinarični dogodek, ki v mestu Ormož vedno pričara nasmeh na obraz. V nedeljo vas bodo od 12. ure naprej na Gradu Ormož številni foodtrucki s svojimi raznovrstnimi kulinaričnimi dobrotami in okusi, popeljali po različnih koncih sveta. Ob nežni melodični ter ritmični spremljavi ne bo manjkala niti vrhunska ponudba piva in lokalnih vin. Za ljubitelje vrhunskega vina in piva bodo poskrbeli: S vino, Puklavec Family Wines, Vina Herga (Vino Kupljen & Herga), Lepi Dečki Brewery, Skolibeer, PPD - Aperol in Đin kotiček. V raznovrstna kulinarična doživetja  vas bodo popeljali: Foodstock, Mala Kuhna, Smokeraj, Masterchef TOP3! (Luka Novak, Evita Antončič, Maša Cimermančič). In še za sladkosnede: Koru sladoled ter Vafl. Glasbena spremljava: Eva Majcen, Eva Ertl, Primož Vidovič in gosti bodo odigrali kolaž razgibane, raznolike glasbe, v katerem bo slišati tako zimzelene kot sodobne popevke, avtorske pesmi in džezovske standarde. Z glasovi in kitarami bodo poskrbeli za prijetno popoldne, v katerem se bosta našla ritem in melodija za vsakogar. Eva Ertl je kitaristka in vokalistka, ki je glasbeno pot začela s klasiko, nadaljevala pa z džezom. Igra tudi indie rock in slovenske zimzelene. Evi Majcen so ljubi brazilski ritmi bossa nove, francoske popevke, indie in folk, ne brani pa se niti domačih klasik in yugo rocka. Primož Vidovič & Andrej Kos sta sodobna godca, ki vandrata med sedanjostjo in preteklostjo, iščoč eno v drugi. Pripovedujeta zgodbe navadnih in nenavadnih ljudi, slikata njihova občutja in svetove, v hudomušnih satirah pa se rogata večnim napakam človeka in družbe. Navdihujeta se pri različnih zvrsteh, od šansona do klasike, z ljudskimi melosi in džezovsko spontanostjo, avtorsko glasbo pa začinita še s priredbami slovenskih popevk in svetovnih zimzelenih standardov. V letu 2022 sta izdala prvi single, “Kolesarska”, in prejela prvo nagrado natečaja Freešn. Vstop je prost.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.