https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Za volan in na kolo kar z očitnimi znaki alkoholiziranosti

22.07.2022 ob 11:20  

Včeraj malo pred 11. uro so policisti Policijske postaje Gornja Radgona opravljali meritve hitrosti v naselju Lomanoše in pri vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost vozila 82 km/h.

Ob kontroli voznika  je le-ta kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1,41 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in prekoračitve hitrosti bo zoper voznika podan obdolžilni predlog.

Okrog 18. ure pa je v Gornji Radgoni na parkirnem prostoru padel kolesar in se telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokal 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper kolesarja bo izveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Skorajda ni dneva, da na cestah policijske uprave ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola. Tudi ugotovljene stopnje alkoholiziranosti so visoke. V vsaki sedmi prometni nesreči na pomurskih cestah je prisoten alkohol. Najmanj, kar se lahko zgodi alkoholiziranemu udeležencu v cestnem prometu, je, da ga ustavi in kontrolira policija, ga denarno kaznuje, izloči iz prometa, odvzame vozniško dovoljenje, ga pridrži do iztreznitve ali zaseže motorno vozilo. Vse navedeno je le majhen in neprimerljiv delček v primerjavi s posledicami prometnih nesreč, ki jih povzročijo vinjeni vozniki.

Alkohol ne sodi v promet - zato nikar ne vozite, če ste uživali alkoholne pijače!

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.07.2022 ob 12:27 Jyrik gost

      zakaj pa je sploh dovoljen alkohol. tak je pač, sploh ni za čuditi. da pa nam država greni vsakdanjik, ni čudno, da človek seže po tem in še čem in bo tega samo še več. dobro jutro!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.07.2022 ob 13:41 gost

      🤔🤦‍♂️

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.07.2022 ob 17:02 Pizdolizec gost

      Vsaj obril bi se lejko ka bi nekak zgledno nesnaga policijska

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.07.2022 ob 13:44 Cigan iz Vanča vasi gost

      Pandur prekleti še mi Brazilci smo ga bole čiste pa pobrijane celou pri leder fabrik!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.