https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vokalna delavnica za mlade

26.07.2022 ob 11:35  

V murskosoboškem Mikku bo od 25. do 28. avgusta potekala vokalna delavnica za mlade.

Delavnica je namenjena mladim pevcem in pevkam starosti 15 do 29 let, ki želijo spoznati prvine pravilne vokalne tehnike in uporabe glasu v popularnem ali sodobnem petju (jazz, pop, rock, world,...). Sestavljena je iz različnih aktivnosti, ki posegajo v uporabo in razumevanje vokalnega aparata pri petju.

Delavnica bo potekala 4 dni, v majhni skupini in je sestavljena iz teoretičnega ter prakitčnega dela. Vsak udeleženec ob štirih skupinskih izkustvenih predavanjih prejme še tri poglobljene individualne ure in priložnost nastopanja na odru ter na ta način pridobi oprijemljivo znanje za naprej. Dobrodošli so čisti začetniki kot tudi že izkušeni pevci. 

V teoretičnem delu se bodo skozi predavanja dotaknili različnih tem, delovanja in razumevanja pevskega aparata (anatomija, dihanje, glasilke), različnih pevskih tehnik in njihove uporabe, prav tako pa interpretacije v različnih glasbenih stilih.

Velik poudarek bo na individualnem delu z vsakim posameznikom. Skozi individualno obravnavo bodo za vsakega udeleženca pripravljene različne vaje in pomagala, da bo na svojem področju lahko napredoval tudi kasneje. Vsi sodelujoči bodo povabljeni, da svoje znanje predstavijo na nastopu ob zaključku delavnice. Javni nastop je po želji in ni obvezen.

Prijave potekajo do 17. 08. 2022 oz. do zapolnitve mest.

TERMIN: 25. 08 – 28. 08. 2022

LOKACIJA: MIKK Murska Sobota

PRIJAVNICA: Prijavite se lahko TUKAJ.

Cena štiridnevne delavnice je 80 evrov.

Več informacij: alja.petric@gmail.com, mrsjuliemusic@gmail.com, zs ali 031604340

MENTORICI:

JULIJA FAJHTINGER

Magistrica profesorica glasbe, mentorica petja, kantavtorica, spremljevalna vokalistka in kitaristka Tinkare Kovač, certificirana inštruktorica joge za otroke in najstnike.
Julija poučuje individualne vaje in šolo za petje harmonij. Veseli jo delo z vsemi generacijami. Želi si, da učenci začutijo pomen glasbe in da ta skozi spoznavanje telesa lahko zazveni v njih samih.
Je dobitnica Priznanja za umetniško delo PEF in dobitnica dveh Perlachovih nagrad za dosežke na področju glasbene umetnosti.
Njena pevska pot se je začela z urami klasičnega petja na glasbeni šoli. Bila je članica zbora Carmina Slovenica, različnih vokalnih skupin, s katerimi se je doma in v tujini udeleževala revij in turnej. Sodelovala je z SNG Maribor in v operi Čarobna piščal, kjer je nastopala kot pevka in klarinetistka.
Pevske izkušnje si je doma in v tujini nabirala pri različnih profesorjih petja, kot so Wendy Parr, Mindy Pack, Katie Riggs, Nataša Nahtigal, Melissa Cross, Mary Zimmer Zema, Laurel Irene, Diva Satanica, Joshua Alamu in drugi. Redno se udeležuje delavnic pri domačih in tujih predavateljih. Svoje izkušnje pridobiva in širi s poučevanjem, koncertiranjem in izobraževanjem. Poglablja se tudi v ekstremne smeri uporabe vokala, kot "false cord scream, fry scream in distorzija".
Trenutno kot pevka in kitaristka nastopa pod umetniškim imenom Julie, prav tako pa je spremljevalna vokalistka, kitaristka in klarinetistka pri Tinkari Kovač.

ALJA PETRIC

Nekoč arhitektka, danes pevka, pedagoginja in vsestranska raziskovalka.
Izobraževanje na področju petja je začela med študijem arhitekture v Grazu z obiskom privatnih ur pri vokalistki Tjaši Fabjančič. Dodatno se je izpopolnjevala na raznovrstnih delavnicah iz jazzovske in etno glasbe ter preko sodelovanja pri različnih glasbenih projektih in zasedbah. Umetniško znanje je poglobila s študijem jazz petja in pedagogike na Privatni Univerzi Gustava Mahlerja v Celovcu pri prof. Caroline de Rooij. Ob tem se je udeležila še izobraževanj na temo zdravljenja z zvokom (Peter Hess® Academy) in terapevtske uporabe glasu. Pri umetniškem glasbenem delovanju je pozornost posvečala predvsem interpretaciji glasbenega izročila svetovnih kultur, projektom uglasbene poezije in jazzovske glasbe. V zadnjem obdobju pa raziskuje atmosefreičnost in zvočnost v glasbi ter sodobne pristope v ustvarjanju.
Svoje glasbeno znanje in izkušnje predaja v obliki individualnih ur in skupinskih delavnic na temo vokalne tehnike, pravilnega dihanja, izoblikovanja podpore, čutenja glasu, intuitivnega petja in improvizacije. Pri svojem delu skuša v slediti dragocenim izkustvom, ki so sled večletnega ustvarjanja v glasbi in poučevanju ter širokim pokrajinam lastne zaznave in čutenja. www.aljapetric.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.07.2022 ob 9:30 revizor gost

      nesramnost do viška da tako drago kasirajo. drugi bi to delali zastonj, toliko bolj ker so počitnice. sram vas naj bo!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.07.2022 ob 20:07 Alja gost

        Lepo pozdravljeni. Glede na vaš komentar me samo zanima ali tudi vi svojo službeno dejavnost opravljate brezplačno? Cena delavnice je opredeljena na minimalni prispevek, za katerega udeleženci prejmejo strokovno podporo obeh mentoric in poglobljeno štiridnevno izboraževanje za katerega bi, če bi ovrednotili vse dejanovsti posamično, plačali "vsaj" petkrat več. Lp.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.