https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Občina Ljutomer ob občinskem prazniku napoveduje pester program

Mladinsko kulturni center (MKC) Ljutomer, 25.07.2022 ob 15:00  

V prostorih Mladinsko kulturnega centra (MKC) Ljutomer so v ponedeljek, 25. julija, na novinarski konferenci predstavili program prireditev in dogodkov, ki bodo potekali v okviru 66. praznika občine Ljutomer.

Občina Ljutomer ob svojem 66. prazniku prireja kar desetdnevno slavje. V prleški »prestolnici« in okolici se bo ob tem zvrstilo okrog 50 dogodkov. Prireditve se začnejo ta petek, 29. julija in bodo trajale vse do vključno nedelje, 7. avgusta. V tem obdobju se bodo odvili številni kulturni, športni, gospodarski in zabavni dogodki, kjer lahko vsak obiskovalec najde nekaj zase, je uvodu povedala županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba.

Ob tem pa poudari, da bodo dnevi obarvani na podlagi prleških vrednost, tako bo vsak dan nosil eno vrednoto, ki pa so: pripadnost, marljivost, vztrajnost, prijaznost, ustvarjalnost, povezanost, podjetnost, hvaležnost, tradicionalnost ter spoštljivost. Letošnja posebnost pa bo: Sejemski vlak na relaciji Gornja Radgona-Ljutomer.

Mitja Kolbl, zaposlen v občinski upravi, predstavi projekt 2ISECAP gre za razpravo, ki bo potekala 29. julija ob 10. uri v MKC Ljutomer. Na dogodku bosta sodelovali Občina Ljutomer in LEA Pomurje.  Doda pa, da je vrednost omenjenega projekta 1,2 milijona evra in gre za izredno pomemben projekt na področju energetike, saj je ta tema trenutno zelo aktualna. 

Vesna Laissani, direktorica Splošne knjižnice Ljutomer je nato predstavila dogodek, ki bo potekal v soboto ob 18. uri v MKC Ljutomer: "Mladi in kultura", ki ga organizirata prvič skupaj Splošna knjižnica Ljutomer in Prleški študentski klub Ljutomer. Predstavili pa bodo dve mladi umetnici. 

Nato pa na kratko predstavi še dogajanje, ki bo potekalo v ponedeljek, ki bo namenjeno otrokom. Gre za "Pravljično uro", ki bo potekala od 09:30 pa do 10. ure v slaščičarni FLO Cukeraj. Ter literarni večer z Janjo Magdič, rojeno Kardinar ob zvokih cimbal. Literarni večer bo potekal tudi v ponedeljek v slaščičarni FLO Cukeraj ob 18. uri.

Predsednik Športno rekreacijskega društva Kostanjevica Tomi Špindler je predstavil Nočni turnir v odbojki na mivki. Turnir bo potekal že 9. leto že zapored in se bo začel ob 18. uri. Tekmovale bodo ekipe, ki jih lahko sestavljajo tudi mešane trojice. Drugače pa računajo, da bodo zaključili nekje s turnirjem ob 2. uri zjutraj.

Predsednik Športne zveze Ljutomer Mirko Rauter, pa je predstavil: »Tour de Lotmerk«. Gre za rekreativno kolesarjenje, kjer so naredili tri trase, 40 km, 80 km in traso: "Družinska vožnja", ki bo potekala na razdalji 15 kilometrov. Zbiranje naj bi potekalo na Letnem kopališču Ljutomer. Start pa naj bi bil ob 8. uri v nedeljo, 31. julija. Dogodek pa organizirajo Športna zveza Ljutomer, Športno društvo MTB Prlekija in Športno društvo Stari hrast. 

Branko Kristl, predsednik gospodarske komisije Kasaškega Kluba Ljutomer, je predstavil kasaške dirke, ki bodo potekale v sklopu občinskega praznovanja. Nato pa še kvalifikacije za Derby ki bodo potekale v nedeljo, 31. julija. Letos bo potekala tudi že drugo leto dirka samih tekmovalk iz Slovenije. 


Svetlana Oletič pa predstavi koncert, ki bo potekal v nedeljo ob 19. uri na Glavnem trgu Ljutomer, ki ga organizira Društvo Svobodna Ukrajina z naslovom: "Za Ukrajino - z Ljubeznijo." Gre za humanitarni koncert, katerega cilj je zbiranje denarja za otroke iz Ukrajine, ki živijo tukaj v Pomurju. Po njenih podatkih je takih otrok trenutno že preko 200. Denar pa bo namenjen predvsem za šolske potrebščine, ki jih bodo potrebovali za prihajajoče se šolsko leto. Na koncertu pa bodo nastopili slovenski in ukrajinski glasbeniki. 

Mira Rebernik Žižek, vodja območne izpostave JSKD OI Ljutomer, predstavi dogajanje, ki bo potekalo v torek, 2. avgusta:"OGLOTE O PRLEKIH, prleške kulturne vrednote", ki bo potekalo v Parku 1. slovenskega tabora. V primeru slabega vremena pa v dvorani glasbene šole. Gre za igralno glasbeno prireditev. Na tej prireditvi pa bodo dali poudarek literaturi, prozi in poeziji, ki so tudi prleške vrednote. 

 

Dragica Kosmajer direktorica pri KDR – združenje asistenca, so.p. pa je predstavila: "Gibalno pogovorno urico z Dragico in Petro". Dogodek bo potekal v sredo, 3. avgusta, ob 10. uri v parku 1. slovenskega tabora. Z dogodkom želijo aktivno vključiti najranljivejše skupine občanov in občank in tako obogatiti program, ki bo potekal ob prazniku občine Ljutomer. Tako želijo njihove uporabnike spodbuditi, da več časa preživijo zunaj v naravi, na gibalno pogovornih uricah. 

Bojana Babič Škrlec, zaposlena v občinski upravi, pa predstavi dogajanje, ki bo potekalo v četrtek, 4. avgusta, ves dan, z začetkom ob 8:30, ko bo potekal dogodek: "S Tinkom po Ljutomeru", Ob 10. uri sledi: "Ustvarjalna delavnica s Tinkom za otroke". Ob 16. uri pa: "Delavnica peke Prleške gibanice z Nino Žuman". Tukaj prosijo za predhodno prijavo. Nato pa predstavi njihov osrednji dogodek. Ob 9. uri bo na Glavnem trgu začetek ene najpomembnejših tradicionalnih prireditev, ki se odvija vsako leto prvo soboto v avgustu, to je Pozdrav Prleškemu sejmu, ki mu sledi odprtje in ogled sejemske ponudbe. 

Skupine, ki se bodo na ta dan zvrstile so: ob 9. uri Ansambel Štrk, ob 13:30 Alya, ob 17.30 BQL & Budale in ob 20. uri Polkaholiki. Ob vsem tem niso pozabili tudi na najmlajše. Zanje bo ob 16. uri potekala predstava Čarodej – čarovnik Jole Cole. 

Sekretar OOZ Ljutomer Damjan Štibler, pove, da bo v četrtek, 4. avgusta, ob 20. uri, Območna obrtniška zbornica Ljutomer na Glavnem trgu Ljutomeru priredila slavnostna podelitev: Obrtnik leta 2022. Slavnostni govornik na podelitvi bo predsednik Obrtno obrtniške zbornice Slovenije Blaž Cvar. 

Marija Gaube, predsednica Turističnega društva Stara Cesta pa predstavi XXI. sodobne rimske igre, ki bodo potekale z začetkom ob 15. uri pri gasilskem domu Mekotnjak. Na njih si boste lahko ogledali lastno ročno zašita rimska oblačila izpod pridnih rok članov društva Stara Cesta. 

Podroben program objavljamo spodaj v štirih slikah. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.07.2022 ob 18:54 gost gost

      Vsa čast prlekom za izbor nastopajočih. Vsaj niso angažirali odsluženih hrvaških pevačov, tak kak pri nas na markaston. Samo tak dale.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.07.2022 ob 6:59 Prlek gost

      Zupanja Lotmerka kapo dol. Radi vas majo. Edino losajte se panorganica ,ta pa vam strene mesa pa se prenaduvani je.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.07.2022 ob 7:36 Marko gost

      Za Ukrajince se je ze prevec naredilo, v lotmerki so z BMW,ji imamo zadosti svojih ljudi v pomanjkanju ,tega pa ne podpiram

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.07.2022 ob 7:48 Anton gost

      Eh Nikec bo Nikec osta, lotmersko žlobodralo. Jemi se dosti fali, lahko bi ka dobrega potegna od zupanje,ne samo sranje od mafije panorganske

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.07.2022 ob 13:21 Trg gost

      Bravo zupanja, Nikeca pa se res izogibaj, samo skodo dela

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.