https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Ljutomeru podpisali pogodbo za rekonstrukcijo lokalne ceste

Mladinsko kulturni center, 26.07.2022 ob 6:05  

V ponedeljek, 25. julija 2022, sta v prostorih Mladinsko kulturnega centra (MKC) Ljutomer, županja mag. Olga Karba in direktorica Komunalnega podjetja Ormož d.o.o., Pavla Majcen podpisali pogodbo za rekonstrukcijo lokalne ceste 223331 Mala Nedelja z izgradnjo pločnika.


Županja mag. Olga Karba v uvodu pove, da v Občini Ljutomer nadaljujejo s svojimi ambiciozno zastavljenimi načrti. V tem letu so že podpisali kar nekaj pogodb v zvezi z izvedbami. Danes pa so pred podpisom zelo pomembne naložbe, saj se jim zdi razvijanje turizma zelo pomembno, ker imajo v občini kar dva turistična bisera, to sta Jeruzalem ter Bioterme v Mali Nedelji. Ob tem pa poudari, da že nekaj let pa trajajo dejavnosti v smeri rekonstrukcije lokalne ceste v Mali Nedelji, ker je bilo potrebno za izgradnjo pločnika potrebno odkupiti določena zemljišča.

Mitja Kolbl, zaposlen v občinski upravi pove: "Občina Ljutomer je javno naročilo za izbiro izvajalca gradbenih del objavila na portalu javnih naročil dne 9. junija 2022. Odpiranje ponudb je bilo izvedeno dne 4. julija 2022. Svojo ponudbo so predložili štirje ponudniki. Sklep o izbiri najugodnejšega izvajalca del je bil izdan dne 14. julija 2022. Kot ugodnejši ponudnik je bilo izbrano Komunalno podjetje Ormož d.o.o., Hardek 21c, 2270 Ormož. Partner v skupni ponudbi je Cestno podjetje Ptuj d. d., Zagrebška cesta 49a, 2250 Ptuj." 

Pogodbena vrednost del znaša 643.435,39 evra. Po podpisu izvajalske pogodbe bo opravljen uvod v delo. Rok končanja je predviden do 31. decembra 2022. Projektno dokumentacijo za predmetno naložbo je izdelala družba Linije d.o.o. Glavni trg 14, 9240 Ljutomer, Gorazd Kuhar s.p., Stročja vas 2b, 9240 Ljutomer in Vlado Šiško s.p., Vučja vas 48, 9242 Križevci pri Ljutomeru. Strokovni in finančni nadzor nad naložbo bo izvajal Gradal, Bojan Sekereš s.p., Trg ljudske pravice 10, 9220 Lendava. Stroški nadzora bodo znašali 10.980,00 evra.

Varnostni načrt je izdelal Jožef Šimonka s.p., Vaška ulica 51, Dolga vas, 9220 Lendava, ki bo izvajal tudi koordinacijo varstva pri delu. Ti stroški bodo znašali skupaj 1.805,60 evra.  Naložba bo zajemala rekonstrukcijo lokalne ceste v dolžini 870 m in njeno razširitev na 5 m, ureditev odvodnjavanja z asfaltnimi muldami in meteorno kanalizacijo pro pločnikom, izgradnjo enostranskega hodnika za pešce, javne razsvetljave ter krožišča pri kapelici v Mali Nedelji, ki bo imelo sredinski povozni otok in radij 17 m, doda Kolbl.

Sledil je slavnostni podpis pogodbe za rekonstrukcijo lokalne ceste 223331 Mala Nedelja z izgradnjo pločnika, ki sta ga podpisali županja mag. Olga Karba in direktorica Komunalnega podjetja Ormož d.o.o., Pavla Majcen.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.07.2022 ob 6:56 Simona gost

      Bravo nasa zupanja, ponosni smo nate, selezdaj se kazejo vase obljube, ki so realizirane

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2022 ob 19:16 Občanka gost

        V kolikor tega ne naredijo, krajani MALE NEDELJE ne bodo praznovali krajevnega praznika.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.07.2022 ob 10:28 na drugem koncu gost

      Na drugem koncu pa nekateri deli občine že 20 let niso dobili nič. Očitno so narobe volili.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.07.2022 ob 12:19 GOST gost

        NA DRUGEM DELU OBČINE SI PA STAROSTNIKI, ČE HOČEJO IMETI UREJEN DOVOZ PO KATEGORIZIRANI JAVNI CESTI DO SVOJEGA DOMA MORAJO PLAČATI SAMI MODERNIZACIJO CESTE S SVOJIMI SREDSTVI MED 25.000- 30.000 EUR! PA TO JE SRAMOTNO DEJANJE ZA OS OBČINE LJUTOMER, ZAPOSLENE V OU IN SEVEDA MAG. OLGO KARBA-ŽUPANJO.

        10 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.07.2022 ob 12:26 Občan gost

        V občini Ljutomer se delajo ceste tam, kjer so veze in pa tam- kjer se izsilijo z izsiljevanjem, zakonodaja je za občino nepomembna, koliko javnih cest je na zasebnih zemljiščih, občina z odgovornimi se pa požvižga na zakonodajo in izkorišča občane, torej bo potreben ustrezen strokovni nadzor nad delom v občini.

        11 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.07.2022 ob 18:25 Franc gost

      Za nas kolesarje je nujno potrebna Zelezne Dveri-Jeruzalem,kaj tu cakate

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2022 ob 12:46 Gost gost

        NUJNO POTREBNA ZA KOLESARJE ,NIC NIMAM PROTI , A NAJ NUJNO UREDIJO IN REALIZIRAJO PROJEKTE POTRJENE V PRORACUNU OBCINE ZA LETO 2022 IN SO NUJNI ZA NORMALEN DOVOZ DO HIS. KAJ DELAJO OBCINSKI SVETNIKI, DA NE UKREPAJO SAJ IMAJO VELIKO POOBLASTIL IN ODGOVORNOSTI. ALI NJIHOVA BESEDA NIC NE VELJA, POTEM NI POTREBEN OBCINSKI SVET.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.07.2022 ob 9:41 gost

      Kdaj pa mislite povezati vasi z asfaltom da ne pišem glede kolesarskih stez Sramota za občino Naj malo pogledajo preko Mure kako je vse porihtano

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.07.2022 ob 11:54 GOST gost

        ŽUPANJA BO POGLEDALA KDO SE VOZI PO TISTI CESTI, ČE JI NI VŠEČ NE BO DELALA CESTE KLJUB TEMU, DA OBČINA POBIRA V PRORAČUN DAVKE IN POVPREČNINO ZA VSAKEGA OBČANA, NAJ POMISLI MALO NA NEPRAVILNOSTI IN NAJ NE PRELAGA ODGOVORNOSTI NA NIČ KRIVE OBČANE, NA OBČINI IMA STROKOVNEGA DELAVCA ZA CESTE KATERI NOSI VSO ODGOVORNOST ZA NEPRAVILNOSTI IN NAJ ZANJE ODGOVARJA. OBČINA PREJEMA VSAKO LETO ZA VZDRŽEVANJE CEST SREDSTVA OD DRŽAVE, A SO PORABLJENA NENAMENSKO, ZA TO BO POTREBNO PAČ ENKRAT ODGOVARJATI, JE ŽE SKRAJNI ČAS, OBČINSKI SVETNIKI PA SAMO DVIGUJEJO ROKE OB GLASOVANJIH IN NEKATERI SPLOH NE VEDO ZA KAJ GLASUJEJO. OBČANI DOBRO RAZMISLITE OB PRIHODNJIH VOLITVAH KOMU BOSTE DALI SVOJ GLAS.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.