https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Pomurju se obeta ponovno pester vikend

28.07.2022 ob 16:30  

Tudi ta vikend bo v Pomurju zelo pestro, saj se bodo zvrstili številni dogodki in prireditve. Za vas smo izbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.


Petek, 29. julij

Radgonsko poletje: Magic Pond

V okviru "Radgonskega poletja", ki ga organizira Mladinski center Gornja Radgona, bo tokrat na oder na Trgu svobode ob 20. uri stopila sedemčlanska zasedba Magic Pond, ki ustvarja izvirno glasbo pod vplivom funk & soul-a, jazz harmonije, improvizacije in interakcije, s poudarkom na živahnem pripovedovanju zgodb in bogatem dinamičnem, razumno sproduciranem "živem" zvoku. 

25. Hotiški ribiški dnevi

Prireditev Hotiški ribiški dnevi, ki bo potekala dva dni, je ena izmed največjih turistično-kulturnih prireditev v občini Lendava, prav tako ena izmed največjih kulinaričnih prireditev v Pomurju, na kateri se strežejo ribe pripravljene na tradicionalni hotiški način. V petek bo v večernih urah nastopil ansambel Polanski zvoki, v nedeljo pa bo zbrane zabavala skupina Duo EM. 

Soboško poletje: Sekou Kouyate Experience

Gvinejski mojster Sekou Kouyate je izumitelj elektrificirane kore, 21-strunske afriške harfe, in velja za enega največjih virtuozov tega glasbila na svetu. Zakoreninjen v svojih zahodnoafriških tradicijah in pod vplivom sodobnega bluesa, soula, funka in jazza potuje v sodobno glasbo z vsega sveta. Osupljiva hitrost igranja in uporaba raznih kitarskih efektov mu je prislužila vzdevek afriški Jimmy Hendrix. Prisluhnete mu lahko na Trgu kulture ob 21. uri.

Sobota, 30. julij

Pomurski poletni festival: Luka Basi

V soboto bo najprej na sporedu skupinsko kolesarjenje z imenom Fsi klačimo s Pücki ob 14. uri, ki ga organizira društvena sekcija lastnikov in ljubiteljev starodobnih koles Polanski Pücki. Zvečer pa v Veliko Polano na oder Pomurskega poletnega festivala prihaja Luka Basi. V živo s svojim bandom, Luka obljublja "fešto" poletja!

Skrito dvorišče: Zala Smolnikar - Zali & Band

Za Hranilnico prekmurskih dobrot, nekdanjo mestno banko, se nahaja manjše dvorišče, kjer v poletnih večerih odzvanja glasba. Tokrat bo na oder stopila mlada pevka in pianistka Zala Smolnikar ob 21. uri. Skrito dvorišče v srcu Murske Sobote tako postane udoben prostor, kjer si spočije srce in se nahrani duša. 

Vaške igre za prehodni pokal Občine Puconci

Na vaških igrah za prehodni pokal Občine Puconci bodo nastopile ekipe društev ali drugih skupin iz občine. Letošnje igre, ki se bodo začele ob 13. uri, bodo sestavljene iz sedmih iger, kjer bo pomemben tako tekmovalni duh kot zabava in smeh. Zmagovalec vaških iger v Vadarcih bo organizator iger v prihodnjem letu. Za zabavo bo poskrbela tudi skupina Weekend band. 

Poletni sobotni večer: Joe & The Rhythm Boys

Poletni večeri v Moravskih Toplicah bodo popestrili vaše dopustniške trenutke. Pripravili so raznoliko poletno glasbeno dogajanje, tokrat bo ob 19.30 stopila na oder mariborska rockabilly skupina Joe & The Rhythm Boys, vokalno instrumentalna zasedba, ki preigrava glasbo iz 50. let prejšnjega stoletja. 

Soboško poletje: Vidkova srajčica

Sobotno dopoldne je rezervirano za najmlajše. Tokrat si bodo lahko na Trgu kulture ob 10. uri ogledali predstavo Vidkova srajčica. Levstikov Videk v izvedbi gledališča Fru-Fru je predstava, namenjena najmlajšim – ne le po vsebini, ampak tudi po likovni podobi, polni mehkih form, toplih materialov in živih barv.

Klapa Lumin na Vinski fontani Kapela

Na Vinsko fontano Kapela prihaja ob 20. uri vesela druščina Klapa Lumin. Združuje jih ljubezen do glasbe, prav posebno mesto v njihovih srcih pa ima dalmatinska glasba. Z glasbo, ki jo ustvarjajo, bi radi srca ljudi napolnili z žarkom ljubezni in veselja. 

Nedelja, 31. julij

Pomurski poletni festival: The Frajle

V nedeljo se bo dogajanje v Veliki Polani začelo ob 13. uri, ko bo potekala turistična tržnica. Ob 14. uri se bosta začeli tekmovanji "Kmečka olimpijada" in "Štrk SI," zvečer pa bodo nastopile The Frajle.

X. kopališke igre "Lotmerk na vodi"

Zabavne kopališke igre na Letnem kopališču v Ljutomeru se začnejo ob 16. uri. Pred začetkom kopaliških iger pa bo na kopališču potekal še prikaz reševanja utopljenca iz vode. 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.07.2022 ob 17:36 gost

      Ge Bogi pa naj vzemem pejneze za vse te fešte.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.07.2022 ob 19:03 gost

      Nič pretresljivega omembe vrednega, zato se bom odpravil na Ptuj, kjeg bodo na mestnem trgu Joker Out, Neisha in Siddharta.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.07.2022 ob 21:03 gost

      Skupina Duo EM? A nista duo dva?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.