https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Medobčinski inšpektorat obravnaval prijave glede močnega smradu

27.07.2022 ob 8:30  

Na podlagi opažanj in prijav s strani občanov glede močnega smradu, predvsem na območju Lendave in Dolge vasi, je 21. in 22. julija 2022 Medobčinski inšpektorat (Organ skupne občinske uprave občin Lendava, Dobrovnik in Kobilje) obravnaval prijave.


Medobčinski inšpektorat je pri tem ugotovil sledeče:

- na kmetijske površine v k.o. Dolga vas, v lasti fizičnih oseb, se je navažala oziroma se navaža gnojnica oziroma ostanki proizvodnje bioplina, in sicer iz bioplinarne Ginjevec v Radmožancih. Storitev izvaja zaposleni pri bioplinarni, in sicer po naročilu fizične osebe, krajana iz Dolge vasi;
- Medobčinski inšpektorat je kot nepristojni organ zadevo predal v obravnavo pristojni kmetijski inšpekciji v smislu izvedbe nadzora nad spoštovanjem določil Uredbe o varstvu voda pred onesnaževanjem z nitrati iz kmetijskih virov.

Občinska uprava je zadevo prijavila tudi policiji in sicer zaradi ugotovitve, da pri navedenih dejavnosti niso imeli dovoljenj za prevoz izrednega tovora nad dovoljeno maksimalno težo, Občinska uprava pa je prav tako dala pobudo za kazensko prijavo na podlagi Zakona o varstvu okolja, so sporočili iz Občine Lendava.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.07.2022 ob 9:19 gost gost

      PA NEJSTE NORMALNI NA TANJERI VAM NE SMRDI VEJ PA ČI STE S KMETOV DOMA STE KDAJ NAKLADALI GNOJ NJIVA SE MORA POGNOJITI TAK ALI OVAK PA GNOJ JE BOLJŠI KAK NITROFUSKAL SAMA GOSPODA BELO PICEKOVO RADI JEJTE PA PICEK NA DREKI ZRASTE

      14 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2022 ob 9:27 gost

        Pozanijmli se prle,ka je v ton "dreku",ka so ga vozili!! Vse drugo,samo nikaj svinjskoga pa kravjega dreka!!

        19 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.07.2022 ob 10:41 gost

      Kaj pa Ambrozija to je tudi eden od problemov kje so inšpekcije,zakaj tega nihče ne nadzira.Če se bo tako nadaljevalo potem za dve leti imamo do občinskih vrat ambrozije.Zakaj se take zadeve,ko je polje polno Ambrozije ne kaznuje in seveda zahtev se,da se le ta odstrani.Velik problem je predvsem v Občini Črenšovci,Odranci,Velika polana.Očitno tega problema nihče noče videti gledajo vstran,ali pa sploh ne vedo kaj je Ambrozija.Čas je da se zbudite in greste iz pisarn na teren in se prepričajte kaj imajo nekateri kmetje po poljih.Kjer je Ambrozija tam tudi pridelka ne bo.Sedaj smo pa tam ja bom nekaj posadil,recimo buče.Ma nekaj njih bo saj pa glavno,da subvencije dobim,pridelka pa tudi verjetno čeprav v Ambroziji zaraščeno nekaj bo.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2022 ob 20:14 Stiv gost

        "Gost"...kako pa naj zna za ambrozijo inšpektorca !!?? Kda bodo krpice rasle na poljih,jih bo prepoznala,kot vö nafčena švelđja !!

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.07.2022 ob 11:23 čelist gost

      inšpekcija naj najprej kaznuje eko park ker nikjer nič ne kosi pa potem naj soli pamet drugim. lendava se hoče iti turizma a ne ve poskrbeti za čisti zrak in to že nekaj let. to vse pove o njihovem vodstvu. vsem metek v čelo pa na novo vse.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.07.2022 ob 11:26 Jože Činč gost

      Mogouče se je cigan z vanče vejsi sprehodijo mimo!!

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.