https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Radencih rekonstrukcija krožišča v polnem teku

Radenci, 29.07.2022 ob 6:00  

V Radencih poteka rekonstrukcija regionalne ceste od krožnega križišča v Radencih do mostu preko Mure proti Petanjcem. Večji del Panonske ceste je že urejen, pospešeno pa dela sedaj potekajo na uvozih v krožišče in krožišču.

Rekonstrukcija krožišča v Radencih je v polnem teku. Center le-tega kot tudi velikost ostajata nespremenjena, spreminjajo pa se priključni kraki krožišča. Na območju krakov krožišča je predvidena ureditev ločilnih otokov za usmerjanje prometa in čakalne površine za pešce in kolesarje.

Na Radgonski cesti se bo razširil kolesarski pas in hodnik za pešce od krožnega križišča do križišča pri osnovni šoli v eno stran in do izvoza z avtobusne postaje in parkirišča nasproti.

Predvidena je tudi bodoča povezava proti pošti, ki se izvede delno, zaključi se en meter po prehodu za pešce. Bodoča cesta sicer ni del tega projekta.

Ob Radgonski cesti se bo uredilo tudi parkirišče, ki bo enosmerno z uvozom na križišču pri osnovni šoli in z izvozom v krožišče. Del parkirišča bo namenjenega kratkotrajnemu vzdolžnemu parkiranju namenjenem prevozu otrok v šolo. Na drugem delu parkirišča pa je načrtovano poševno parkiranje.

Rekonstrukcija Panonske ceste do Mercatorja je že zaključena, preostali del se ureja sedaj. Uredile se bodo kolesarske steze, hodniki za pešce, odvodnjavanje in ploščadi za umirjanje prometa, parkirišče ob vozišču pri Kazinu, parkirišče ob cesti R1-230, prometna oprema in signalizacija. Vozni pasovi se bodo zmanjšali na 3,25 metra, širina varovalnega pasa pa na 0,65 metra.

Obstoječe parkirišče ob vozišču pri Casinoju se bo ukinilo, predvideno pa je novo na katerega bo možno priti preko robnika in bo od vozišča ločeno z površinam za kolesarje in pešce. Predvidene so tudi ploščadi trapezne oblike za umirjanje prometa na katerih se bodo nahajali prehodi za pešce in dvosmerni kolesarski prehod.

Zaradi rekonstrukcije na območju zahodno in severno od Panonske ceste trenutno ne deluje javna razsvetljava. Z deli bi naj izvajalec končal do sredine avgusta, najkasneje do takrat pa bo tudi javna razsvetljava na tem območju ponovno delovala.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.07.2022 ob 9:09 kg gost

      lejlak bo sigurno imel veliko asvalt kampanijo ce bo kandidiral za zupana 😂 (v tem videu je pa odgovor na to) https://youtu.be/NfsUVhtFYrM

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.07.2022 ob 9:10 Pista gost

      Odlično, v Radencih se vse spreminja

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.07.2022 ob 9:12 Pista gost

      Odlično, v Radencih se vse spreminja.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.07.2022 ob 13:38 Štefan gost

        Na slabše! Na svetu ni mesta, ki bi imelo cesto ožjo od pločnika. Rešitev pred Vikendom je blaznost, da ne govorim o tem, da pešci, kolesarji in invalidi ne morejo čez cesto s severnega dela v center, ne da bi kršili CPP.

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.08.2022 ob 15:08 Tri srca gost

        @Štefan: Slovenska cesta v Ljubljani? In še nešteto mestnih središč, kjer je promet omejen. Spodbujati je potrebno pešačenje in kolesarjenje ne pa vožnjo z motornimi vozili, v tem smislu je zožitev cestišča prava pot.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.07.2022 ob 21:42 gost

      Ustaš si postavlja spomenik.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.07.2022 ob 9:19 Murko gost

      To financejra Direkcija nej Leljak

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.