https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

To so premestitve duhovnikov v murskosoboški škofiji

29.07.2022 ob 10:20  

V slovenskih škofijah se v mesecu avgustu vsako leto dogajajo premestitve duhovnikov. Tudi letos je premestitve duhovnikov po slovenskih škofijah oziroma nadškofijah v celoti objavila spletna Družina. Največ premestitev se je godilo v ljubljanski nadškofiji, kar v 46, nekaj pa se jih je zgodilo tudi v Škofiji Murska Sobota.  


Murskosoboška škofijaSeznam letošnjih premestitev duhovnikov po prekmurskih (nad) škofijah je naslednji:

Frančišek HORVAT je bil s 1. avgustom imenovan za duhovnega pomočnika Župnije Gornja Radgona, obenem ostaja župnik Župnije Kapela. V dogovoru z župnikom Župnije Gornja Radgona Francem Hozjanom mu bo v pomoč pri obhajanju maš in vodenju pogrebnih opravil.

Dr. David KRANER, asistent na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani, je bil 18. novembra 2021 na priporočilo Kongregacije za zadeve svetnikov razrešen službe postulatorja v postopku Božjega služabnika Danijela Halasa.

P. Janez KURBUS OFMConv je bil na priporočilo njegovega redovnega predstojnika s 1. avgustom imenovan za duhovnega pomočnika v Župniji Turnišče.

Dr. Franc MARŠIČ SDB, vikar mednarodne formacijske skupnosti salezijancev v Rimu in profesor salezijanske duhovnosti na Papeški salezijanski univerzi, je bil z dovoljenjem njegovega predstojnika 8. aprila 2022 za obdobje dveh let imenovan za postulatorja v postopku beatifikacije Božjega služabnika Danijela Halasa.

P. Modest MERKAČ OSB je bil s 1. julijem razrešen službe duhovnega pomočnika v Župniji Gornja Radgona.

Dr. Julka NEŽIČ je bila s 1. avgustom razrešena službe voditeljice Katehetsko-pastoralne šole.

Robert SMODIŠ, duhovnik celjske škofije, je bil razrešen službe hišnega duhovnika pri sestrah frančiškankah Brezmadežnega spočetja v Krškem in ima dovoljenje za ekskardinacijo iz Škofije Celje, ki postane veljavno z dovoljenjem za inkardinacijo v Škofijo Murska Sobota (1. 8.). In je bil s 1. avgustom inkardiniran v Škofijo Murska Sobota ter imenovan za duhovnega pomočnika v Župnijah Bakovci in Tišina, kjer bo opravljal duhovniško službo po dogovoru z župnikom dr. Francem Zorcem. Bival bo na svojem domu v Bakovcih.

Mag. Simon ŠTIHEC, župnik v Dobrovniku, je bil s 1. avgustom imenovan za voditelja Pastoralne službe škofije Murska Sobota.

Dr. Franc ZOREC, župnik Župnij Bakovci in Tišina, je bil s 1. avgustom razrešen službe voditelja Pastoralne službe škofije Murska Sobota in bil imenovan za voditelja Katehetsko-pastoralne šole. Ostaja pa voditelj Škofijskega odbora za katehezo.

Jože GERIČ, upokojeni župnik, je razrešen službe duhovnega pomočnika na Keblju in se bo naselil v Župniji Črenšovci, Murska Sobota (1. 8.).

    Fotogalerija