https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Mekotnjaku so potekale XXI. sodobne rimske igre

Mekotnjak, 08.08.2022 ob 15:30  

To nedeljo je Turistično društvo Stara Cesta pri gasilskem domu Mekotnjak organiziralo že 21. sodobne rimske igre. Gre za tradicionalno krajevno prireditev, namenjeno ohranjanju dediščine ter športno rekreacijskemu druženju. Dogodek je bil tudi sklepno dejanje praznovanja 66. praznika občine Ljutomer.

Prireditev je odprla županja Občine Ljutomer Olga Karba. 

Zbrani »Rimljani« so se najprej odpravili do stare šole, kjer so položili tlakovec v simbolično rimsko cesto, ki je nekoč tekla skozi naselje.

Na športnem delu prireditve se je pomerilo 6 odraslih in 3 otroške ekipe. Pomerili so se v petih različnih igrah: metu kamna, podiranju lončkov, spretnostnem poligonu, balinanju na vrvici ter vlečenju vrvi.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.08.2022 ob 19:02 gost

      Glavna zvezda županja !!!!ostalo malo brezvezno---nezanimivo !

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.08.2022 ob 7:44 gost

      Občin v državi z 2 miljoncka prebivalcev ja preveč. 150 jih je potrebno zapreti včeraj ne daes. Veš ta denar pa razdeliti med ljudi keri ga nujno rabijo ker nimajo za kruh kamoli zakaj drugega. Zdaj si pa občinski šerifi gradijo imperije za davkoplačevalski denar.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.08.2022 ob 7:52 gost

      V občinah na podeželju se nedela za občane ampak za plače župana in svetnike pa za njihove vikende avtomobile drage za svoje otroke gradijo hiše dragi dopusti razkošne občinske zabave itd. Zato to vse ukiniti in bo država v trenutku bolj finančno stabilna. Kajti vse to trošenje po občinah v večini je samo namen županu in njegovim bližnjim sodelavcem ostali občani pa nimajo od nobene občine v Sloveniji nobene koristi nobene. Ima pa občina od njih korist ker dobijo za glavo občana denar od države.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.08.2022 ob 7:55 gost

      Budale!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.08.2022 ob 12:24 gost

      .....malo selo mekotjok, gi je kuča tan je tot........so včasih rekli;-)))

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.08.2022 ob 18:02 gost

      V glavnem so polek taki, ki že leta živijo na ročun raznih društev in sociale...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.