https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Šprincu ob prazniku Marijinega vnebovzetja pozdravljajo jesen

Šprinc, 15.08.2022 ob 16:00  

V naselju Šprinc v občini Razkrižje ob današnjem prazniku Marijinega vnebovzetja tradicionalno pozdravljajo jesen.

Prireditev se je pričela s povorko - procesijo cvetja iz razkriške in štrigovske strani do kapelice v Šprincu, posvečeni Marijinemu vnebovzetju, kjer je potekala sveta maša z blagoslovom cvetja.

Sveto mašo je ob somaševanju štrigovskega župnika dr. Kristijana Kuharja in razkriškega rojaka mag. Luke Rajfa daroval razkriški župnik msgr. Franc Režonja.

Zbrane je pozdravil župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, ki je poudaril pomen bivanja v miru, sožitju in medsebojnem sodelovanju. 

Prireditev se je nadaljevala v velikem šotoru pri kapelici v Šprincu z blagoslovom klopotca in vinogradov.

V nadaljevanju je sledil voden program ob ljudskih pevcih in godcih iz obeh strani meje ter plesu ob glasbi Ansambla Štrk.

V sklopu prireditve se bo ob 18. uri pričel 18. tek prijateljstva Razkrižje-Štrigova 2022, s starti otroških tekov in ob 18.30 start glavnega teka.

Poleg čaščenja velikega krščanskega praznika je prireditev namenjena sodelovanju ljudi z obeh strani meje in gojenju prijateljstva med Prleki, Prekmurci in Medžimurci.

Ta dan je v sodelovanju z oblastnimi organi obeh držav na tem območju "Dan odprte meje."

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.