https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Državna revizijska komisija prikimala Avtobusnemu prometu Murska Sobota

17.08.2022 ob 19:40  

Zahtevek za revizijo, ki ga je podjetje Avtobusni promet Murska Sobota vložilo v postopku izbire koncesionarjev v linijskem avtobusnem prevozu, je po mnenju Državne revizijske komisije utemeljen. A komisija odločitve o oddaji koncesije za prevoze v Pomurju ni razveljavila, saj je to storilo že infrastrukturno ministrstvo. 


Odločitev o oddaji koncesije za Pomurje je ministrstvo razveljavilo, ko je delno ugodilo zahtevku za revizijo, ki ga je vložilo računsko sodišče.

Avtobusni promet Murska Sobota je sicer v zadevi, ki jo je obravnavala revizijska komisija, izpostavljal kršitve, ki se nanašajo na pravico do vpogleda v dokumentacijo, izbiro ponudbe izbranega ponudnika ter vrstni red oddaje sklopov in objavo, so pojasnili.

Ministrstvo je razpis za podelitev koncesij za javni linijski prevoz potnikov objavilo lani poleti. Avtobusni promet Murska Sobota se je na njem neuspešno potegoval za koncesijo za prevoze v Pomurju. Avtobusni promet je za pomurski sklop prevozov ponudil ceno 1,94 evra, konkurent Arriva pa 1,80 evra za kilometer. Povsod drugod po Sloveniji je cena enotna, 1,95 evra za kilometer, izjema je le obalno-kraško območje s ceno 1,94 evra.

Direktor Avtobusnega prometa Murska Sobota Darko Kovač je tedaj izrazil prepričanje, da je skupina Arriva ponudila "dampinško in predatorsko ceno". V Arrivi so očitke zavrnili in navedli, da je ponujena cena oblikovana na podlagi ekonomskih in prometnih analiz in izkušenj ter je ekonomsko vzdržna, so zapisali na STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.08.2022 ob 20:10 krivica gost

      Še nekaj časa bo Državno revizijska komisija prikimala in bo odločitev padla v korist Avtobusnega prometa ARIVA, ki pa je že dlje časa odločeno.Je pa res da se je naredila velika krivica Avtobusnemu prometu Murska Sobota ,oziroma njihovim zaposlenim.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.08.2022 ob 14:41 333 gost

      Od kje je to vzeto,saj v uradnem listu in portalu tega sploh ni.Po mojem zavajate oz.prehitevate .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.