https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Gornji Radgoni pričeli z ureditvijo notranjosti krožišča pri trgovskem centru

Gornja Radgona, 20.08.2022 ob 6:00  

V sklopu operacije na 6. javni poziv za sofinanciranje operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Prlekija, z naslovom Vzpostavitev nove blagovne znamke kot nadgradnja blagovne znamke »Mesto sejmov in penine«, je občina Gornja Radgona pristopila k dejanski ureditvi in umestitvi skulpture v krožišče pri trgovskem centru Maximus, vendar v spremenjeni izvedbi od predvidene in že večkrat predstavljene javnosti, so sporočili iz Občine Gornja Radgona.

Prvotna ideja ureditve notranjosti krožišča pri trgovskem centru v Gornji Radgoni je bila zasnovana na način, da bi v obstoječe krožišče umestili skulpturo, sestavljeno iz več plasti (nadstropij) iz lesenih plošč organskih amebičnih oblik, ki druga nad drugo prehajajo v vrh skulpture, in s posnemanjem oblike gričev simbolizirajo značilno krajino Slovenskih goric.

Zaradi povečanja cen materialov so to prvotno zasnovo skulpture morali prilagoditi višini proračunske postavke za ta namen. Spremenjena idejna zasnova, katere avtorici sta Vera Šinko in Saša Bezjak, sedaj predvideva drugačno ureditev krožišča z drugačno izvedbo skulpture.

Skulptura, ki bo postavljena v središče krožišča bo iz skale tonalit, v katero se bo vstavila kovinska spirala, ki predstavlja zlati rez. Zlati rez je najlepši in najbolj skladen odnos dveh različnih količin, ki ga najdemo prav tako v naravi kot tudi v človeku. Pred samo skulpturo, gledano iz smeri Avstrije, je predvidena postavitev kovinskega napisa GORNJA RADGONA. Skulptura in napis bosta osvetljena z vseh strani. Okrog skulpture se bo na enakomerni razdalji posadilo osem borovcev, so zapisali v sporočilu.

Vrednost del znaša 18 tisoč evrov, del sredstev pa je sofinanciran iz sredstev ESRR. Izvajalec, ki je z deli že začel, bo vsa dela zaključil predvidoma v sredini meseca septembra 2022, so še dodali.

Foto: Občina Gornja Radgona.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.08.2022 ob 8:17 andrej gost

      Za to imamo, da bi pa uredili javni wc, ki je iz 80-tih let, to pa ne. Turistov v Radgoni tako ni, tisti redki pa nimajo kam na wc, to je slika Radgone.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.08.2022 ob 12:14 gost

      Skultura spada med najboljša dela slovenske umetnosti. Štajerske frkle so slovenske umetnice.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.08.2022 ob 10:14 Lp gost

      Kar naenkrat se nekaj obnavlja, investira. Volitve? Stavbno povečano za 100%, pileg že vseh ostalih abnormalnih podražitev. Ja občinski svet potrdi za 100 % višje stabno, o tem se župan pa ne bo hvalil. Sramota

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.08.2022 ob 3:29 Lili gost

      Rajši bi naj bolj vestno kosili in pleli travo tam kjer je treba. Pa včasih so bile rože v koritih po mestu in na mostu. Glavno da je denar za skalo sredi krožišča.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.08.2022 ob 7:08 gost

      Ti pa Radgono redno obiskuješ ,da si s tem tako seznanjen !!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.