https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Občini Dobrovnik do brezplačnega interneta na javnih mestih

23.08.2022 ob 6:05  

Občina Dobrovnik je na podlagi uspešne prijave na poziv Evropske komisije za dodelitev nepovratnih sredstev za spodbujanje internetne povezljivosti v lokalnih skupnostih prejela 15.000 evrov. Uporaba brezžičnega omrežja z oznako WiFi4EU bo občanom in vsem ostalim obiskovalcem omogočala brezplačni širokopasovni internetni dostop.


Evropska komisija želi s programom WiFi4EU državljanom in obiskovalcem povsod v Evropi omogočiti brezplačen brezžični dostop do interneta v okolici glavnih središč javnega življenja. Omrežje bo popolnoma aktivno predvidoma v začetku naslednjega meseca, po pregledu iz strani Evropske komisije in bo na vseh lokacijah ustrezno označeno. Namestitev opreme in omrežja WIFI4EU v Občini Dobrovnik izvaja podjetje Telekom Slovenije d.d.

Uporaba brezplačnega omrežja je preprosta, uporabnik na mobilnem telefonu ali drugi napravi med razpoložljivimi omrežji na lokaciji izbere omrežje »WiFi4EU«, nakar se odpre spletni obrazec z emblemom WiFi4EU in Občine Dobrovnik, kjer uporabnik izbere možnost »Vstopite«. S tem je prijava opravljena in uporabnik lahko začne z uporabo brezplačnega interneta.

Dostop do brezplačnega interneta bo omogočen na naslednjih lokacijah: Občinska stavba z dvoriščem; Kulturni dom Dobrovnik; Center za zaščito in reševanje Dobrovnik; Objekt KS Dobrovnik; DOŠ Dobrovnik z okolico; Bukovniško jezero - info pisarna; Bukovniško jezero – prireditveni prostor pod nasipom; Bukovniško jezero – nasip, vodni stolp; Vaški dom Strehovci in Vaški dom Žitkovci.

Občane in druge obiskovalce tako vabijo k uporabi brezplačnega interneta na zgoraj navedenih lokacijah, ob tem pa prosijo za razumevanje, saj je sistem do uradne potrditve iz strani Evropske komisije v fazi testnega delovanja, so sporočili iz občine Dobrovnik.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.08.2022 ob 12:37 gost

      Občina Dobrovnik je 20 let pred vsemi sosednjimi občinami. Imam kredite in imajo veliko za pokazati. Sosednje občine pa nimajo ne krediti nič za pokazati nasprotno še v minusu so pa čeprav vse prodajajo čeprav ni občinsko. Najbolj se to vidi v tornišcaj občina za takoj zapreti.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.08.2022 ob 17:56 gost

      Občina Dobrovnik je naredila magistralo od Dobrovnik proti posranumi tornisci. V torniskoj občini pa samo eno 200 metrov kolesarske potice.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.