https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prvi avtomatizirani informativni izračuni za letne pravice so odpremljeni

24.08.2022 ob 11:00  

Informacijski sistem centrov za socialno delo je za letne pravice iz javnih sredstev (otroški dodatek in subvencija vrtca), ki se iztečejo avgusta 2022, dne 18. 8. 2022 avtomatsko pripravil informativne izračune.

Za CSD Pomurje je bilo pripravljenih 1.420 avtomatiziranih informativnih izračunov in so že odpremljeni strankam.

Od meseca junija 2021 dalje CSD-ji pri preverjanju izpolnjevanja pogojev za nadaljnje prejemanje letnih pravic (otroški dodatek, znižano plačilo vrtca), poleg odločb izdajajo tudi informativne izračune. Informativni izračun se izda, če informacijski sistem to omogoča na avtomatiziran način, to je brez ročnega posega CSD-ja.

Zoper informativni izračun ima stranka v 15 dneh od vročitve možnost ugovora. Na podlagi ugovora CSD izda odločbo, zoper katero ima stranka v 15 dneh od vročitve možnost pritožbe. Če stranka ne vloži ugovora, se informativni izračun šteje za dokončno odločbo. Oseba, ki zoper informativni izračun ni ugovarjala, nima pravice do pritožbe.

Pri preverjanju izpolnjevanja pogojev za nadaljnje prejemanje omenjenih pravic, CSD-ji s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) potrebujejo tudi podatek o njihovem statusu (vpis v vrtec, vpis v osnovno šolo in podobno). Za pravice, kjer podatka o statusu šolanja s strani MIZŠ CSD-ji še nismo prejeli, se podatki se osvežujejo enkrat tedensko in bodo avtomatizirani informativni izračuni izdani kasneje.

Poleg odločanja o podaljšanju letnih pravic po uradni dolžnosti, CSD Pomurje v mesecu avgustu odloča tudi fizičnih vlogah/spremembah, ki jih vložijo stranke. Ti postopki so delno avtomatizirani, zato postopek traja dlje časa. V primeru, da je potrebna dopolnitev vloge, stranke o tem obvestijo, sporočajo iz Centra za socialno delo Pomurje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2022 ob 14:36 Annieickman gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗯𝘂𝘇𝘇𝗽𝗮𝘆𝟭.𝗯𝗹𝗼𝗴𝘀𝗽𝗼𝘁.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.