https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

O duševnem zdravju na mladinski izmenjavi

04.04.2022 ob 10:00  

Med 21. in 30. aprilom 2022 se bo 36 mladih iz Slovenije, Madžarske, Litve, Latvije, Poljske in Hrvaške v sklopu projekta MIND FULL OR MINDFUL? srečalo na mladinski izmenjavi v Dvorcu Rakičan. Tema mladinske izmenjave bo duševno zdravje, poseben poudarek bo na čuječnosti. Projekt in mladinsko izmenjavo je pripravil Zavod SOFIZ.


V današnjem času, ko smo vsi pod stresom, še posebej mladi, je še kako pomembno, da se posameznik osredotoča na svoje duševno zdravje. Tako so se mladi odločili, da s projektom in mladinsko izmenjavo še posebej izpostavijo to tematiko in se osredotočijo na način zavedanja svojega doživljanja.

Tekom mladinske izmenjave bodo dali poudarek na različne strategije za odpravljanje stresa (čuječno delovanje, meditacija, zdrava prehrana, telesna aktivnost, hobiji…). Ponazorili bodo konkretne primere stresa in kako se z njim soočiti. Z izmenjavo različnih izkušenj želijo delovati v skupno dobro vseh, predvsem pa po mladinski izmenjavi prenesti pridobljena znanja v svoja okolja. V desetih dneh, kar se bodo  mladi družili na mladinski izmenjavi, bodo spoznali negativne učinke in posledice stresa, izobraževali se bodo o pomembnosti zdravega načina življenja, zdrave prehrane, telesne aktivnosti in spodbujali širšo javnost k zdravemu načinu življenja, medkulturnemu dialogu ter sprejemanju drugačnosti in različnosti. Projekta se bodo udeležili mladi, ki imajo oziroma bodo imeli aktivno vlogo v svojih lokalnih skupnostih.

Vabljeni, da se pridružite mladim na spoznavanju kulinarike iz šestih sodelujočih držav, v petek, 22. aprila 2021 ob 21. uri v prostorih Dvorca Rakičan.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.