https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Prekmurski policist na Hrvaškem rešil človeško življenje

27.08.2022 ob 11:00  

Drago Buček, policist iz Gornjih Petrovcev, je me službo na Hrvaškem rešil človeško življenje in našel električno kolo, ki je bilo ukradeno slovenskemu državljanu. 

Slovenska policija je od 17. julija do 18. avgusta 2022 na delo na Hrvaško napotila tri slovenske policiste, ki so na vrhuncu turistične sezone službovali na območju istarske, primorsko - goranske in ličko - senjske policijske uprave, kjer so delali skupaj s hrvaškimi policisti. Na Hrvaškem so tako en mesec delali na Policijski postaji Pula Darko Pavlič, na Policijski postaji Krk Drago Butara ter na Policijski postaji Novalja Drago Buček.

Slovenski policisti so nudili pomoč tako hrvaškim policistom, ki so imeli postopke s slovenskimi državljani, kot tudi slovenskim državljanom, ki so se znašli v postopku. Takšna oblika pomoči se je ponovno izkazala kot izjemno uspešna in koristna tako za naše državljane, ki počitnikujejo na Hrvaškem, za hrvaške policiste, ki jim slovenski nudijo pomoč pri premoščanju jezikovnih ovir in izmenjavi informacij s slovensko policijo, kot tudi za slovenske policiste, ki se vsakič domov vrnejo z novimi delovnimi in strokovnimi izkušnjami.

Posebej pa je izstopal primer, ki ga je obravnavala na Policijska postaja Pag. Gre za primer slovenskega državljana, ki je na svojem Facebook profilu objavil, da bo storil samomor, njegova lokacija pa ni bila takoj znana. Posebna zahvala gre policistu Dragu Bučku iz Policijske postaje Gornji Petrovci, ki je delal na Pagu in hrvaškemu policistu Tomislavu Ninkoviću iz Policijske postaje Zadar, ki sta se aktivno angažirala. Na podlagi informacij, neposredno pridobljenih iz Slovenije, so hrvaški policisti osebo izsledili in s tem preprečili najhujše.

Hrvaška policija že več let v času poletne turistične sezone na nekatere svoje turistične destinacije povabi predstavnike policij tistih držav EU in tretjih držav, katerih državljani predstavljajo visok delež tujih turistov. Slovenska policija se je za tak način sodelovanja prvič odločila v letu 2011 v okviru projekta Varna turistična sezona, ki se na Hrvaškem izvaja že 17. leto zapored. V letošnjem projektu je sodelovalo 100 tujih policistov iz 20 različnih policijskih organizacij in 18 držav.

Sprejema pri vodstvu policije sta se udeležila policist Darko Pavlič iz Postaje letališke policije Brnik in Drago Buček iz Policijske postaje Gornji Petrovci, policist Drago Butara iz Policijske postaje Krško je svojo odsotnost upravičil. Policista je sprejel pomočnik generalnega direktorja policije Jože Senica, ki se je policistoma zahvalil za odlično opravljeno delo. Delovno srečanje je vodil Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije.

* Foto: PUMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.