https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pogodba podpisana, nadaljevalo se bo urejanje Slomškove ulice

Murska Sobota, 26.08.2022 ob 10:20  

Podžupan v opravljanju funkcije župana Mestne občine Murska Sobota Zoran Hoblaj in član uprave Pomgrada d.d. Kristian Ravnič sta danes podpisala pogodbo o izvajanju nadaljevanja gradbenih del urejanja Slomškove ulice, ki se izvaja v okviru CTN projekta »Urejanje kolesarskih povezav - 1. faza« ki ga bosta sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


V sklopu gradbenih del, ki jih zajema danes podpisana pogodba, bo Slomškova ulica urejena na odseku od Rimokatoliške cerkve pa vse do Mojstrske ulice v Murski Soboti. Na križišču z Gregorčičevo ulico (pri cerkvi) bo zgrajeno tudi novo krožišče.

Zgrajen bo nov, širši pločnik za pešce s kolesarskim pasom, ki bo od vozišča ločen z ozelenitvijo, z novo javno razsvetljavo pa bo se posebej poskrbljeno za varnost udeležencev v prometu. V sklopu investicije bo celovito obnovljena tudi cesta na Slomškovi ulici, urejena bo meteorna odvodnja z lokalnim ponikanjem ter cestno­ prometne ureditve v bližini avtobusne postaje.

V sklopu pogodbenih del pa bo izveden tudi preboj Kocljeve ulice oz. križišče neposredno s Slomškovo ulico, ki bo obdano s parkovnimi površinami.

Vrednost gradbene pogodbe, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, znaša 1.476.120,01EUR. Dela na Slomškovi ulici bodo predvidoma dokončana do junija 2023.

Projekt "Urejanje kolesarskih povezav - 1. faza" predstavlja del celovite obnove kolesarskih povezav in pripadajoče infrastrukture v okviru obnove in dograditve kolesarskega omrežja v občini in se izvaja v sklopu celostnih teritorialnih naložb (CTN). Obnova kolesarskega omrežja v mestu Murska Sobota poteka v sklopu več projektov, ki se med seboj povezujejo in dopolnjujejo (Prenova mestnega središča - 1. faza, Urejanje kolesarskih povezav- 2. faza).

Namen investicije je prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti v Murski Soboti z ureditvijo kolesarskih povezav in pločnikov na navedenih odsekih ter izboljšanje pogojev za boljšo povezanost urbanega območja z zaledjem, povečanje prometne varnosti za najšibkejše udeležence v prometu in izboljšanje kakovosti življenjskega prostora, vključno z izboljšanjem kakovosti zraka, sporočajo iz murskosoboške občine.

* Foto: MOMS

* Naslovna fotografija: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.08.2022 ob 10:48 vesna gost

      čestitke sobočanci lipov bi bilo ka bi prišli malo v beltince ka bi uredili središčno podrtijo vabljeni

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.08.2022 ob 10:56 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Da de pa krožišče na Lendavska Grrgorčičeva? Tan bi namesto semaforov moglo biti krožišče.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.08.2022 ob 12:07 Bralka gost

      Tou pa rejsan.Böltinci so rejsan nekda neka bilij.Zdaj pa katastrofa...

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.08.2022 ob 12:54 RheHeacock gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗯𝘂𝘇𝘇𝗽𝗮𝘆𝟭.𝗯𝗹𝗼𝗴𝘀𝗽𝗼𝘁.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.08.2022 ob 13:11 gost

      Beltinci so v kmici !!!!Poglejte iz kakšnih strokovnjakov je sestavljen občinski svet !!!!! Oni imajo samo dolgoročne predloge in načela ! Sramota za občino !!!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.08.2022 ob 14:16 Slikar gost

      Vidim, ka znate iz pdf-ja sliko ustvariti. Fajn bi bilo, ka bi jo tudi znali zarotirati, ka bi vsaj človek lahko normalno vido ureditev. No pa več sreče prihodnjič

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.08.2022 ob 14:52 Julčka gost

      Pa ka majo Beltinci s Slomškovo ulico v Soboti? Se vam je čistak zrolalo? Eno je komunalna ureditev, drugo je aktivnost zasebnega investitorja. Svetniki so zdignoli svoje prsteke, občinska uprava pa ….?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.08.2022 ob 16:11 gost

      Bravo sobota samo Dobrovnik vodi v investicijah za svojo občino. Najbolj pa je zaostala občina Turnišče. Tam se pa delajo samo pol projekti pa se te popravljajo za par mesecev. Zdaj se popravlja vrtec keri ni zdržal pol leta brez popravila.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.08.2022 ob 19:00 SusanBisson gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐰𝐞𝐛𝟐𝟒.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.08.2022 ob 13:17 AndreaHensley gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗯𝘂𝘇𝘇𝗽𝗮𝘆𝟭.𝗯𝗹𝗼𝗴𝘀𝗽𝗼𝘁.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.