https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Lendava v znamenju Bogračfesta, najboljši bograč skuhala ekipa podjetja Filc

Lendava, 28.08.2022 ob 6:00  

V Lendavi se je v soboto, 27. avgusta, odvilo največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji, Bogračfest 2022, ki poteka pod okriljem Festivala Vinarium. Na tekmovališču v skupni dolžini 700 metrov se je letos pomerilo 63 ekip, ki so se potegovale za naziv mojstra bograča in za najlepše urejeno tekmovališče. Najboljši bograč je po oceni komisije skuhala ekipa Filc, za najlepše urejeno tekmovališče pa so razglasili ekipo ZKMN Lendava. 


Strokovna komisija, ki je tudi letos delovala pod taktirko Zdenke Tompa, je za najboljši bograč ocenila tistega, ki so ga skuhali stari znanci Bogračfesta, ekipa Filc. V petnajstih letih, odkar sodelujejo na festivalu, so prvič postali mojstri bograča. »Kaj je naša skrivnost? Skrivnost je v dobri ekipi, dobrem vzdušju in pa srčnosti kuhanja. Veselimo se prvega mesta, velikokrat smo bili drugi in tretji, tudi četrti, končno se nam je nasmehnila pa ta sreča.« je povedala Mojca Dolinar, predsednica sindikata podjetja Filc. 

Drugo mesto je osvojilo podjetje Eko park d.o.o. Lendava, tretji pa so bili mojstri bograča iz Thermal Resort Lendava. Komisija je skupno podelila 12 zlatih priznanj.

Podžupan v funkciji župana Ivan Koncut: Bogračfest 2022 začinjen z dobro voljo

Dogajanje v starem mestnem jedru se je začelo že zgodaj zjutraj, ko so ekipe pridno krasile in pripravljale svoje tekmovališče, ter pripravljale sestavine za najokusnejši bograč. Ob 12. uri je podžupan v funkciji župana Občine Lendava, Ivan Koncut pozdravil vse zbrane in zagnal gasilsko sireno ter z njenim zvokom dal znak za pričetek tekmovanja.

»Zelo veseli smo, da se počasi spet vračamo v čase pred covidom, da je festival spet v starih okvirjih in lahko gostimo tudi ekipe iz drugih držav; iz Srbije, Hrvaške in Madžarske.« Ob tem je podžupan tekmovalnim ekipam zaželel dobrodošlico v svetovni prestolnici bograča in uspešno kuhanje, začinjeno z obilico dobre volje.

Bogračfest sinonim za največjo kulinarično prireditev v Sloveniji

Letos celotna organizacija Festivala Vinarium poteka pod okriljem Zavoda za turizem in razvoj Lendava v sodelovanju s ključnimi organizacijami v občini Lendava. Direktorica Martina Bukovec je izpostavila, da gre za največji kulinarični dogodek v Sloveniji: »Bogračfest je sinonim za največjo kulinarično prireditev daleč naokrog, upam si trditi tudi v celotni Sloveniji. Zelo smo ponosni, da je danes tukaj sodelovalo lepo število ekip, nekaj čez 60, kar je zadovoljiva številka glede na razmere, ki smo jim bili priča organizatorji prireditev v preteklosti. Prav ponosni smo, da nam uspe takšno prireditev pripraviti v osrčju Lendave, ob vznožju Lendavskih goric in jo speljati vse do konca.«

Bogračfest je skozi ves dan skupaj z večernim delom pritegnil številne obiskovalce, ki so lahko občudovali kuharje pri delu na ulici ter se udeležili spremljevalnega programa.

MasterChef Luka Novak: Skrivnost bo obdržal zase

Na tokratnem Bogračfestu je sodeloval tudi aktualni zmagovalec oddaje MasterChef Luka Novak, ki se je z veseljem odzval povabilu organizatorjev in sprejel izziv, saj je bograč tokrat kuhal prvič. »Danes se kuhanja bograča lotevam prvič in vsi govorijo o nekih skrivnih sestavinah. Te sem moral jaz naštudirati sam, saj sem vedel, da mi tukaj tega nihče ne bo izdal. Konec koncev je to tekmovanje. Tudi jaz imam pripravljenih par svojih skritih sestavin in če mi slučajno uspe pripraviti res dober bograč, mislim, da tudi jaz ne bom povedal, kaj sem dal noter.«

Zadnja sobota v avgustu ni ponudila le pristnega vzdušja ob dišečih kotlih, pač pa tudi pestro celodnevno dogajanje s spremljevalnim programom za otroke s sladko ulico, zabavo na mestnem odru, veliko možnosti za fotografiranje na spominskih foto kotičkih in ob tekmovališčih, kulinarično ulico ter večernim koncertnim dogajanjem. Na celodnevnem dogajanju v starem mestnem jedru je za zabavo skrbel Duo Halicanum, zaključil pa ga je koncert Tanje Žagar na prireditvenem prostoru pri hotelu Cubiss.

Več fotografij v spodnji galeriji …

Foto: Mediaspeed

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2022 ob 7:22 hotiza gost

      Govedina iz Poljske ?

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2022 ob 18:17 vogrin gost

        Ja imam pet razredi. Sako leto po pet enki. Če bi hotela lako imala več. Samo znam da ovi turbaši so nej evropski narod, nego so iz Ažije prišli. MAV- pomeni ka MENYTEK AŽIJABA VISZA (po slovenski-ite v Azijo nazaj.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.08.2022 ob 8:43 Vilmos gost

      Zsuzsa mogla bi ta faše pofont po glava. Do konca skoraj vodila sa Zsuzsom . jaz rekla njemu. Zsuzsa krompir van ? Rezala ? Rezala rekla on. Van čebula ? Van, rezala. van hus ? Van, rezala. Van paprika ? Jaja, van paprika rekel Zsuzsa i kaj bilo, van kurec paprika . Res da sam bio malo pijana, zsuzsa tudi malo bole a vodila do konca vsi dišala jim naša bograč dok nem prišla komisiu. Komisiu rekla fino diši, brbončica lačna postala od vonja . Meni i Zsuzsa šlo od froča na bruhanje pa sva nisva probala bogracs i kaj bilo ? Spomnite ko sam rekla da je kurac bilo paprike od Zsuzsa ? Ni bila paprika, bila je močna feferonka, komisija skoraj išla bolnicaba i šla zmaga s feferon u kurac. drugo leto nabavila nova baba, Zsuzsa spije 3 froč pa je cela životinja več nezna nič, pijana baba, drugo leta sosmida Ilona pride zraven , ona lahko pila več pa bila še normalen ka sigdar pijana sakši den . Prokleta alkohol i baba !!!!!

      18 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2022 ob 12:03 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Vilmos,potrebuješ psihiča.Nisi ravno nor,popolnoma si nor,za odstranitev z ulic,v glavnem,kreten si .

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.08.2022 ob 10:03 john gost

      kak je viditi de trbelo naslednje leto še vzporedno prireditev napraviti, bograč TEST za pijane tekmovalce

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.08.2022 ob 10:05 gost

      Ta Zsuzsa je verjetno parodija na to kmecko prireditev.. Ne vem kaj vidijo ljudje v tej prireditvi. Saj se razen kuhanje bograca nic ne dogaja, noben kolturni program. No ce pa folk uziva ob duetu Halicanuma pa naziranju z spricerji, potem je to druga zgodba. Poanta vsega je pijanica z kmecko muziko. Lendavska trgatev je cisto druga zgodba in lepa prireditev. Bogracijada je menda zanimiva le tistim, ki tekmujejo. Meni je v glavnem beda, zato tisti dan grem ven iz Lendave vsak 20 km, da ne vidim zamorjenih pa sprepitih obrazov.

      15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2022 ob 12:18 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gostek,kakšen kilometer stran od Lendva kjer si ti neka beda,sem jaz,nikakor boljši od Lendavčanov(Slovencev,Madžarov,Hrvatov in meni ljubih Srbov),pridi,samo prijatelj vsakdanjih Lendavčanov sem,dobiš špricer in paradajz,papriko ...pa poduk o štalmuziki...celo o SLOVENSTVU,ki ga je tu naokoli napretek in ga neizmerno ljubim ,svoj narod SLOVENSKI .

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.08.2022 ob 10:58 iq gost

        Še so inteligentni nekateri komentatorji na tem portalu, točno to..parodija, tudi jaz sem tako razumel Vilmošev komentar in posameznim osebkom to nikoli ne bo jasno, sicer pa Vilmoš.. že dolgo se nisem tako nasmejal, smeh je pol zdravja , pa čeprav sem Lendavčan ti ne zamerim, da si se pošalil na račun naše prireditve.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.08.2022 ob 10:06 gost

      Najbolj kmecka prireditev za pijancke, ki so prisli na svoj racun.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.08.2022 ob 10:21 gost

      Kaj derete. Prireditev bila nagyon jo. Jebes ti bograc. Glavno ka bila dobra froc pa tancolni na Halicanum bend, kak lepo igrala, mind Vladojova banda, ka je plejsala z Belatinec devojka. Joj de jo volt. Tak smo ga pijani bili, ka se zdaj bruhala pa ven metala. Malo i driska mela, a nem bay, glavno ka jo volt es jo frocs. Edino bograc malo prevec pekoca bil, pa zato jaz ga zaj ven metal. Evo opet morala it. Bruuuuuuuuuh

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.08.2022 ob 10:22 gost

      Fej fuj se zdaj v mecem ta sakramenski paprikas. Ka vse notri ne zmecejo, tou nemres vrvati.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.08.2022 ob 10:37 Magyar Bacsi gost

      Zela lepa prireditev!!!! Vsaka čast!!!! Se je pa dogajalo tako in drugače! Vsa pohvala delavcem Eko Parka, ki so že celo mesto počistili.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.08.2022 ob 10:43 Albin gost

      Ne razumem vas, zakva tolk obrekovanja in cirkusa za to lepo prireditev. Jst in moja Jozefa sva prsla z drucka konca Slovenije, ceprav sma ze mau u letih. Bograc je bil kul, spricerji se ta bol. Sva se prav ulila z Jozefo. Res da sem tud jst dons mau drislav, zdaj ne vem ce je to zaradi kakega kozarcka prevec al pa je bil kak feferonck pekoc v juhci, ampak midva z Jozefo sva se imela prau fletn in bova se veckrat prsla. Tud Zagarca ga je zvecer dobr zagala in naredila cago. Mar ni poanta Bogracijade, da se ga vsi mau nalijemo, podruzmo in poveselimo,tud kozlamo pa kva, glavn da smo se mel fajn.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.08.2022 ob 10:47 Magyar Bacsi gost

      Podrislam se na vse negativce!!!!!

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.08.2022 ob 11:00 Medzimurac krivi kurac gost

      Kaj ve vi sinfasi??? Dosli bi i vi pak si spili kak gemist pa te bi pak videli kak smo se ga napili kak majke. Ja i moja Stefka jos zdaj povracama u klozetu i kaj onda, glavno ka smo se imali fajn. Morti jos dojdem. A vi sinfasi odjebite, vas problem ak ne znate sta je pravi zur. Ova dvojica od Halicanum benda svirali su stare gradske pesme od pantiveka hrvatske i medzimurske i jos koju madzarsku. Svaka jima cast. Dobri stari decki. Gemisti su bili odlicni, bograc- o tom potom jer sam jos u klozetu. Imam samo jednu malu molbu ili predlog. Mogli bi tu Bogracijadu nazvatu drugim imenom. Npr Medunarodni Rigoleto v Lendavi.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.08.2022 ob 11:01 gost

      Ge se tuj zaj kozlam, samo znam ka de boukse.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.08.2022 ob 11:06 gost

      Sodec po komentarjih je bla v Lendavi kar mednarodna zasedba. Slovenci, Hrvati, Srbi, Madzari. So bli kaki tudi iz eksoticnih dezel?

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2022 ob 11:46 Markuš gost

        Bilij su še domorodci z Vanče vesi pa pleme Afriški gulaži, pa se jim je nikak nej dalo dopovedati ka se kuha bograč nej gulaž, pa ka človeško meso ne vela.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.08.2022 ob 11:11 Magyar Bacsi gost

      Pa kaj vam je, da vsi kozlate in drislate????

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      28.08.2022 ob 11:27 gost

      Mogoce so se od tebe nalezli budalo debelo.!!!!!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      28.08.2022 ob 11:31 Albin gost

      Ja je pa bla ena ekipa z daljnih krajev, ki je kuhala bograc. Bi reko kar simpaticna ekipa. Tk zlo temni so bli, pa tud orng fletne avse z krili, ki so plesale. Mislim, da so bli iz Pakistana ali Bangladesa, tko so vsaj ocividci govorl. Sodec po tem kolk sem jih slisu govort morjo bit tam nekje z okolce Indije Koromandije.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      28.08.2022 ob 11:33 gost

      Prokleta driska, da jim jebem vse po spisku, ne razumem zakaj je blo vse tak mocno zacinit. Zdaj pa vetrovi pa sracka. Mater sem besen. To ni vredno dva evra ne pa osem.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      28.08.2022 ob 11:39 obnovljivi vir gost

      Vsak drislavec ni za vsako hrano ! jej čokolino !!!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      28.08.2022 ob 11:42 gost

      Albin teslo eno, kaj ti govoris. Kaki Banglades pa Pakistan? To so bli nasi Dolgovaski cigani ki so kuhali bograc.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      28.08.2022 ob 11:47 Karel K. gost

      Včasih se nakj napihne kot umetno pomembno in potem to postane fešta, pomembno. Tako je tudi s tem Bogračem v Lendavi. Pa to je le krompirova mesova juha začinjena z feferoni. Kaj ko bi prekmurci naredili tekmovanje v peki gibanice. Seveda je Bograč najprimernejša jed, da pijanci pridejo do izraza, da se pije do amortusa, bograč ali mesova krompirjeva juha z feferoni je tu postranska zadeva.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      28.08.2022 ob 11:50 Magyar Bacsi gost

      DOLGOVAŠKI CIGANI so zelo kulturni ljudje, pojdi v njihovo naselje in si poglej njihove hiše. Bravo le kar tako naprej.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2022 ob 12:06 kilonja gost

        Zelo so kultivirani, kriminal jim je tuj kot španska vas, incestništvo mah kje pa, zanemarjanje otrok ah kje pa, črno gradnje malo morgen, vožnje avtov z neregistriranimi avtomobil niti slučajno, izobraženost v svetovnem vrhu . Debeli lastna hvala se pod mizo vala, tako da prenehaj hvaliti svoj narod kjer ni treba . Lahko bi recimor povedal da ste spretni.

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      28.08.2022 ob 11:52 Albin gost

      Dobr no. Kok bi pa jst naj vedo, da imate v Lendavi tud cigane??? Vedo sem, da jih je velik u Murski Soboti in okolci za Lendavo pa res nism vedu. Skoda, sem ze res mislo da je tale ekipa bla iz Indije oz okolce. No vsaj delovau so mi tak. Pizda mi se zdaj se kozla pa driska pritiska, moja Jozefa je ze vec kot pou ure na wcju in namesto da bi se usrala pa kar prdi v nedogle, jst revez pa cakam da pridem na vrsto, se mau pa mi bo uslo v gate. Lej ga merkat, da se naum usral.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2022 ob 12:00 Magyar Bacsi gost

        Romi iz naših krajev so 100 let pred dolenjskimi ali pa kočevskimi ali pa pa strojaki. ZATO SAMO SPOŠTOVANJE.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2022 ob 12:24 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Albin,nimaš ti niti babe,niti pejnez,naša bi ti prišla prav,pa ne bo,nisi moški ,si ...kak že......máli čluveček .

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      28.08.2022 ob 12:03 kilonja gost

      Meni se pa zdi zanimiva prireditev, lahko opazuješ rezanje čebule, mesa, paprike, zelo napeto je kadar kuhar vsuje v bograč česen v prahu , pa mešanje, o ja, to je posebno doživetje ko kuhar kroži s kuhalnico. Res pa je da prireditev ni za vsakega, je za pustolovce, za športnike z dobro kondicijo, za avanturiste in podobno. Tudi alkohol se promovira tako kot je treba, naj otroci vidijo realnost tega sveta, glu glu glu..po grlu . Poučna zadeva v glavnem .

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      28.08.2022 ob 12:13 Magyar Bacsi gost

      V Irishu pubu jih srećavam in sami kulturni dečki!!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      28.08.2022 ob 12:37 gost

      Ste brez bogračije veliki DRISLAŠI hi,hi,hi,hi,hi

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2022 ob 13:04 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,Lendava je center dogajanja vsega v Pomurju,Lendava je največ,Lendava je najlepša v Sloveniji ,Lendava je kultura,Lendava je vse,prekrasna z enkratnimi tetami.....Lendava je ÜBER ....

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      28.08.2022 ob 12:54 Schef gost

      kelko penez telko muzike 🤷🏻‍♂️

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      28.08.2022 ob 13:09 gost

      Fajn je videti, da je debeli cist sprovociran in sta ga Kilonja in Albin vrgla iz tira. Samo proti njegovi ciganski rodbini je treba kaj napisat pa se takoj razpizdi. Tipicni cigan. Sigurno ga je kak Olah napravil, ko jih tak hvali.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      28.08.2022 ob 13:28 gost

      13:4 Si pijan še od bograča ??? Df

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2022 ob 13:42 gost

        (Basci )Ni ga DRISLA ,,,,,,,,,,hitro bejžanje pa tenko sranje ,,,,,,,Še školjka stoji ali ti jo je razneslo .rit pa žgeča , hladi hladi rit v hladilnik ho,ho,ho,ho

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      28.08.2022 ob 13:34 gost

      Df ti si se tudi podrislal od ciganskega bograca?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      28.08.2022 ob 13:44 gost

      Basci kje si ajmo džubre si se ohlado !!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      28.08.2022 ob 13:49 Čergoli gost

      Banda drislava, Magyar Bacsi je za vas rasiste človek gospod. Šizofreniki, ki vse povsod vidite Df pa ste vredni vsega pomilovanja ampak jaz se bom kar posral na vas.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      28.08.2022 ob 13:52 gost

      Zdaj ko je drislavi u zmontirat na rit PROPELER pa ga poslati na njivo da pognoji .Kmet bo zelo zadovoljen saj ga bo pošparal pa eno delo manj ............fr ,fr ,frrrrrrrrrr DEBELI

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2022 ob 13:58 gost

        Samo res ta bograč je bil odličen ,če sedaj v veliki meri drisla . Hvala ciganskim kuharjem !!!!

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      28.08.2022 ob 13:55 gost

      ...bravo Lendava. Tisti, ki šinfajo na primitiven način, tisti so nevoščljivi in zavidajo. Je pa treba sprejeti konstruktivno kritiko, saj je vsaka prireditev lahko še boljša. Tudi svetovno znani Oktoberfest ima pomanljivosti, tam se tudi nekateri napijejo in pobruhajo. .....Jutri je nov dan. Lendava gremo korajžno naprej !

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2022 ob 14:14 Karel K. gost

        Kuhanje kromirjeve juhe z mesom začinjeno s feferoni in Oktoberfest je ena proti milijon v korist Oktoberfesta, je neprimerljivo. Ostanite nekateri na realnih tleh.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      28.08.2022 ob 14:08 gost

      Tisti ki so bili poraženci so kuhali magyar bacsya.Nekaterim pa je v kotel držal svojo prazno glavo zato pa je bil bograč brez okusa. TUDOM.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      28.08.2022 ob 14:14 gost

      Lep je dan , Basci drisla celi dan , lep je dan !!!???

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      28.08.2022 ob 14:25 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Bograč prireditev,lendavske Gorice,štimung ......vsi vi zavistni ,tega nikoli ne boste imeli,to je le v Lendavi ,pa povabljeni na lendavsko trgatev .....

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      28.08.2022 ob 14:51 Candacearo gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗯𝘂𝘇𝘇𝗽𝗮𝘆𝟭.𝗯𝗹𝗼𝗴𝘀𝗽𝗼𝘁.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      28.08.2022 ob 15:06 Čergoli gost

      Banda drislava, Magyar Bacsi je za vas rasiste človek gospod. Šizofreniki, ki vse povsod vidite Df pa ste vredni vsega pomilovanja ampak jaz se bom kar posral na vas.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      28.08.2022 ob 18:20 gost

      Se pravi, da se bos posral sam sebi v usta z tvojimi 44 vzdevki.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      28.08.2022 ob 18:59 gost

      Majke mi majke !!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      28.08.2022 ob 20:24 dringi22 gost

      Gospod Karel K. 14.14 Jaz nisem primerjal - enačil prireditev z Oktoberfestom. Celo nasprotno. Napisal sem da je Oktoberfest svetovno znana prireditev, torej ni primerjave z Bogračfestom. Sem pa le hotel pojasniti, da se tudi tam nekateri napijejo in bruhajo, torej drugič prečitaj pravilno in razmisli...pa nehaj bruhat po Lendavi.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.