https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Domanjševcih obeležili 120 let evangeličanske cerkve

Domanjševci, 31.08.2022 ob 17:05  

V evangeličanski cerkvi Domanjševci so ob 120-letnici obstoja pripravili bogat program s svečanim bogoslužjem.


Svečano bogoslužje ob proslavitvi visokega jubileja je vodil domači evangeličanski duhovnik Mitja Andrejek ob somaševanju evangeličanske duhovnice Judit Andrejek. 

Svečanega bogoslužja ob visokem jubileju se je udeležil tudi župan občine Šalovci Iztok Fartek.

Evangeličanski škof Leon Novak je opravil pridigo, v kateri je dejal, da vernike povezuje vera v Jezusa Kristusa, ljubezen do Boga in do sočloveka, ter prijateljstvo, ki povezuje vse niti življenja. Dodal je še, naj se prijateljstvo vernikov tu na dvojezičnem območju še naprej gradi in da je lepo, da se njihova beseda širi v slovenskem in madžarskem jeziku. Po besedah škofa je lepo tudi to, da živijo kot bratje in sestre v miru, slogi in prijateljstvu.

Vernike je nagovoril tudi inšpektor evangeličanske cerkve Bojan Prosič, ki je vsem čestital ob visokem jubileju cerkve, ob tem pa se je spomnil tudi vseh prednikov, zaradi katerih je praznovanje obstoja cerkve možno. Dejal je, da so predniki veliko žrtvovali, da so za seboj pustili takšno bogastvo. Po besedah inšpektorja, se morajo verniki zavedati, da je ta žrtev velik opomin oziroma velika obveznost, da stvari, ki so jih predniki ustvarili in dali, še naprej negujejo in jih skušajo spraviti v lepše življenje tudi v prihodnosti. Pri tem naj bodo glavno vodilo vera, upanje in ljubezen.

Po bogoslužju je pod velikim šotorom sledilo skupno kosilo vseh zbranih. Domačini so poskrbeli za hrano in pijačo, po kosilu pa je sledil še kulturni program in popoldansko druženje vseh, ki so se zbrali ob proslavitvi visokega jubileja cerkve.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija