https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Mali Štrkec pospremil osnovnošolce na prvi šolski dan

Murska Sobota, 01.09.2022 ob 11:00  

Mali Štrkec, maskota letošnjega Svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni, je pospremil otroke v šolo na prvi šolski dan.


24. FAI svetovno prvenstvo v poletih s toplozračnimi baloni, ki bo potekalo od 16. do 23. septembra letos v Murski Soboti, je dobilo svojo maskoto, ki bo vabila obiskovalce k obisku prireditve in spodbujala tekmovalce. Poimenovali so jo Mali Štrkec – po slovenskem tekmovalnem toplozračnem balonu Štrkec, ki bo za našo državo tekmoval na prvenstvu. Mali Štrkec je danes tako na prvo pot v šolo pospremil otroke iz 1. Osnovne šole Murska Sobota, z njimi zaplesal ter jim zaželel uspešen začetek novega šolskega leta.

Organizator tekmovanja, balonarski klub ROTO skupaj z Aeroklubom Murska Sobota in Letalsko zvezo Slovenije, vas vljudno vabi, da tudi vi pridete na murskosoboško letališče spodbujat več kot 140 najboljših pilotov balonov iz 33 držav sveta, ki se bodo šestih tekmovalnih dneh pomerili v različnih nalogah in spretnostih.

V sklopu svetovnega prvenstva v poletih s toplozračnimi baloni bo v petek, 16. septembra, pred paviljonom EXPANO potekal Godba fest in vzlet plinskih balonov. V soboto, 17. septembra, bo po otvoriteni slovesnosti največji letalski dogodek v Sloveniji – EXPANO Aeroshow, ki bo prava paša za oči, saj se bodo širši javnosti predstavili najboljši letalci Slovenske vojske, prikazano bo tudi gašenje požara z vojaškim helikopterjem. Sledila bosta tekmovanje »Key Grab« nad Soboškim jezerom in Night Glow – večerna revija toplozračnih balonov. Večer bodo zaključili s koncertom pevke Neishe. Za otroke in starše so v nedeljo, 18. septembra, pred paviljonom EXPANO pripravili Družinski balonarski dan z delavnicami in animacijami za otroke.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.09.2022 ob 14:57 RosMcClinton gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗯𝘂𝘇𝘇𝗽𝗮𝘆𝟭.𝗯𝗹𝗼𝗴𝘀𝗽𝗼𝘁.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.