https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

FOTO: Gorenje dobilo superpokal ob odprtju športne dvorane v Gornji Radgoni

Športna dvorana, 5.9.2022  

Rokometaši RK Gorenje Velenje so četrtič osvojili slovenski superpokal. Tako je po 10 letih, prvič po letu 2012, Superpokal znova romal v roke Velenjčanov. Varovanci Zorana Jovičića so tako v uvodu v klubsko sezono v Gornji Radgoni po streljanju sedemmetrovk ugnali Celje Pivovarno Laško s 35:33 (19:18, 31:31). 

Velenjski rokometaši so bolje začeli dvoboj. Tako so po zaslugi Ibrahima Haseljića hitro povedli za dva gola (4:2). Pokalni zmagovalci so še naprej vršili pritisk na obrambo Celja in nato prednost v 11. minuti povišali na štiri (9:5).

V nadaljevanju se je prednost Gorenja gibala med dvema in tremi goli, nato pa je sledila serija Celjanov, ki so po zaslugi Anteja Ivankovića izenačili na 14:14. Velenje je še slabi dve minuti pred koncem polčasa vodilo za tri gole, a so državni prvaki iz sezone 2021/22 pred odhodom v garderobe znižali na 18:19.

V drugem polčasu so Rokometaši Gorenja znova pobegnili Celjanom. Najprej so z dvema zaporednima zadetkoma povedle za tri gole. Po rdečem kartonu Matica Suholežnika v vrstah Celja, pa so to prednost povišali na štiri gole (23:19). Po zaslugi treh zaporednih zadetkov Aleksa Vlaha so začeli preobrat ter nadoknadili štiri gole razlike, ko je v 52. minuti po zadetku Patrika Martinovića izid na semaforju kazal 28:28.

Gorenje je nato večkrat povedlo za gol. A so se Celjani vedno vrnili. Po uspešno izvedeni sedemmetrovki Kenana Pajta so imeli Celjani nato še 18 sekund časa za izenačenje, a niso uspeli priti do strela. Po prekršku pa so dobili priložnost po izteku časa s strelom z devetih metrov, nenadejano pa ga je skozi roke velenjske obrambe Ivanković tudi uspešno realiziral.

Izjemen derbi so odločile sedemmetrovke, po katerih so rokometaši iz Šaleške doline slavili zmago s 35:33. Za najkoristnejšega igralca Superpokala pa je bil izbran Domen Tajnik, ki je bil z 12 zadetki najboljši strelec tekme.

Celjani ostajajo najbolj uspešna ekipa v tem tekmovanju kljub porazu s sedmimi naslovi. Velenjčani imajo zdaj štiri naslove.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.09.2022 ob 17:24 KarenMcNew gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐰𝐞𝐛𝟐𝟒.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.09.2022 ob 20:21 Mariahomas gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.