https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Feliks Mavrič postal častni občan občine Križevci

Križevci, 10.09.2022 ob 11:20  

V okviru praznovanja 24. občinskega praznika so v občini Križevci v petek, 9. septembra 2022, podelili občinska priznanja. Slavnostne seje se je udeležila tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Irena Šinko.


Častni občan je postal prvi župan občine Križevci

"Občanke in občani občina smo zaradi vas. Občina ste vi. Sami si oblikujemo občino in moramo drug drugemu kazati smer in pot naprej," je zbrane uvodu pozdravil župan Branko Belec. V svojem govoru je povzel dogajanje v času njegovega županovanja. »Kot največji dosežek si štejem, da smo vsa ta leta ostali složni v občinskem svetu, ni bilo strankarske politike in smo vedno, ko je bilo to potrebno, stopili skupaj, za dobro svojega kraja in občine,« je zaključil govor. 

Za uspešno prizadevanje pri ustanavljanju in vodenju občine Križevci je, po sklepu Občinskega sveta Občine Križevci, naziv častnega občana prejel Feliks Mavrič, ki je leta 1999 kandidiral za prvega župana občine Križevci. "Ko so se v Prlekiji ustanavljale nove občine, si je močno prizadeval, da se v Križevcih ustanovi samostojna občina. Tako je leta 1999 kandidiral za prvega župana občine Križevci za dobo štirih let in tako postal prvi župan občine Križevci. Župan je bil kar dva mandata. V času njegovega županovanja so veliko dela postorili na infrastrukturi, ureditvi cest, izgradnjo kanalizacije, kulturnega doma v Križevcih in ureditev poslovno stanovanjske stavbe s stanovanji s pošto in drugimi lokali," so zapisali v obrazložitvi. Feliks Mavrič je bil dolga leta aktiven tudi v gasilskih vrstah, je član križevskega kulturnega in športnega društva, bil je tudi vodja Konjeniškega kluba Križevci. Na jesen življenje se rad posveti ribolovu in pletenju košar iz šibja. Za naziv častnega občana so ga predlagali PGD Logarovci, Športno društvo LO-KO, Vaški odbor Logarovci in Športna zveza Križevci.

Župan Branko Belec je podelil še dve priznanji občinskega sveta. Za aktivno, požrtvovalno, nesebično in predano delo na področju gasilstva, prostovoljstva in številnih dejavnosti v smeri izboljšanja podobe domačega kraja je pisno priznanje občinskega sveta prejel 85- letni Jožef Farkaš iz Kokorič.

Pisno priznanje občinskega sveta je iz roka župana Branka Beleca prejela tudi Frančiška Vrbajnšak iz Borec, in sicer za dolgoletno delovanje na družabnem in športno rekreativnem ter kulturno izobraževalnem področju. 

Podelili tri županova priznanja

Županova priznanja za leto 2022 pa so prejeli Gasilska zveza Križevci za nadvse uspešno operativno in povezovalno 20-letno delo, Športno društvo Križevci za izjemen 60-letni doprinos in zgled športu in športni infrastrukturi našega kraja ter podjetje Cornus za 30 let uspešnega dela in razvoja na področju gospodarstva.

Prireditev je vodila Tjaša Kos, z glasbenimi vložki pa jo je popestrila glasbena skupina De Liri.

Več fotografij v spodnji galeriji.....

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.